Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Adrenalin Kupa: Murczin malaca
Vasárnap ismét fordult a kocka az Adrenalin Kupán, a Terep-rallye Országos Bajnokság jubileumi, huszadik szezonjának záró futamán. Részint saját kiváló versenyzésének, részint Lónyaiék műszaki problémájának köszönhetően a másfél év kihagyás után visszatérő Murczin Zsolt – Bagics Róbert páros megnyerte a versenyt. A motoros-quados mezőnyben Somfai Mátyás diadalmaskodott.

Szombaton azt írtuk, hogy Lónyai Pál élete legjobb eredményének küszöbén áll, s a nissanos pilóta mindent meg is tett, hogy a Fazekasék kiállása után az ölébe pottyant lehetőséget valódi győzelemre váltsa. S ez akár sikerülhetett is volna, ha a technika közbe nem szólt volna. De közbeszólt: az utolsó szelektíven elment a Nissan első hajtása, s Lónyaiék a pálya szélére kényszerültek. Ugyan végül be tudták fejezni a versenyt, de győzelmi álmaik szertefoszlottak, s a második hely, amivel tegnap reggel még elégedettek lettek volna, most bizony keserű csalódássá vált.

Azonban ami az egyiknek pech, a másiknak szerencse: Lónyaiék problémája után Murczin Zsolt került az élre. Lehet, hogy a mitsubishis pilótának az a malac hozott szerencsét, ami az ő jóvoltából a szombati nap legnagyobb részében a nyárson pirult, s aminek az elfogyasztására este az egész mezőny összegyűlt a 3D Racing szervizénél, mindenesetre Murczin semmit nem bízott a véletlenre. A tavalyi horrorisztikus balesete és az azt követő másfél évnyi kihagyás után szombaton még a visszaszokással küszködő versenyző vasárnapra megtalálta régi önmagát, s sorra kerültek a neve mellé a legjobb idők – ha Lónyaiék autója nem áll meg, parázs csata lehetett volna kettejük között a végén.

Murczinék mögött a Kaposi Zoltán – Tóth György kettős ért célba. A mindössze negyedik tereprali versenyét teljesítő Kaposinak ez lehetett volna élete legjobb eredménye, csakhogy a végellenőrzésnél szabálytalanságot találtak az autójában, így végül kizárták.

A Varga Imre – Szegedi Ferenc páros versenyére a szombati kipufogó probléma és az ebből eredő forfait erősen rányomta a bélyegét: vasárnap már csak becsületből mentek, igaz, egyáltalán nem rosszul, sőt.

A Sólyom Olivér – Galbács Mátyás duó számára hullámzóan alakult a hétvége. A szombati napot azzal együtt is nagyon élvezték, hogy egy fokozat hiányzott a váltóból. Vasárnap annyit módosult a helyzet, hogy az első szelektíven végképp megadta magát a váltó: immár nem egy fokozat hiányzott belőle, hanem ennyi maradt. Nem volt mit tenni, beevickéltek a szervizparkba, és igyekeztek olyan gyorsan lebonyolítani a cserét, hogy még vissza tudjanak állni az utolsó két szelektívre. Sikerült, s végül egy abszolút negyedik hely lett a kitartás jutalma.

A motoros-quados kategóriában Somfai Mátyás gyakorlatilag végig vezetve nyerte meg a futamot, s ezzel ő lett a nagykállói verseny eddigi rövidke történetének első duplázója. „Élvezetes hétvége volt, nagyon jól éreztem magam. Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól a szurkolóktól, akiknek a verseny közben nem tudtam visszaintegetni, és üzenem nekik, hogy köszönjük, hogy ott voltak a pályák mellett!” – nyilatkozta a célban Somfai.

Legközelebbi riválisa, Heiszer Károly a pénteki szakaszt és a szombati nap első felét saját bevallása szerint kicsit „elizgulta”, de aztán megnyugodott, s szombat délutántól kezdte egyre jobban élvezni a versenyt, s nem mellesleg ezzel párhuzamosan javultak az időeredményei is. Vasárnap már másodpercekre menő csatát vívott Somfaival, amit mindketten láthatóan élveztek.

A nagykállói Adrenalin Kupával véget ért a Terep-rallye Országos Bajnokság jubileumi, huszadik szezonja, a bajnoki címet a autósoknál a Fazekas Károly – Horn Albert páros, a motoros-quados kategóriában pedig Somfai Mátyás szerezte meg.

Fotók: Szántó Frigyes

A verseny végeredménye:
1. Murczin Zsolt – Bagics Róbert 04:29:53
2. Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán +03:32:44
3. Varga Imre – Szegedi Ferenc +05:04:19
4. Sólyom Olivér – Galbács Mátyás + 06:14:29

2012/10/08 00:20 CET | Szerző: MR/Adrenalin Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com