Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Dakar 2013: Chaleco nem hagyja magát!


Red Bull Egyetlen nappal a santiagói cél előtt Francisco "Chaleco" Lopez kiváló teljesítménnyel megnyerte a Copiapo és La Serena közti 13. szakaszt, ezzel idei negyedik szakaszgyőzelmét szerezte, az összetettben pedig feljött a második helyre.

Köztudott, hogy hazai pályán Francisco "Chaleco" Lopez szinte verhetetlen. Ma sem talált legyőzőre, s ezzel feljött az összetettben a második helyre. A chilei motorosnak ez idén a negyedik, összesen pedig a tizedik szakaszgyőzelme - ebből egyébként a hatodikat aratta hazai pályán. A célban 5 perc 25 másodpercet vert a ma második Cyril Despres-re. A franciától mindössze négy másodperccel kapott ki a portugál Paulo Goncalves. Chaleco számára azonban az volt a legjobb hír, hogy Ruben Faria ma csak 15. lett, 14 perc 27 másodpercet kapott a chileitől, s ezzel elvesztette második helyét az összetettben.

Cyril Despres szilárdan tartja első helyét az összetettben, de előnye már csak 8 perc 15 másodperc a második helyre előre lépett Chalecóval szemben. Faria jelenleg harmadik, 10 perc 4 másodperccel megelőzve a szlovák Ivan Jakest.

Saghmeister Gábor ma a 60. időt motorozta, az összetettben a 63. helyen áll.

A quadosoknál Sebastian Hussieni, bár az élről rajtolt, ki tudta hasznáálni, hogy kedvenc terepén, a dűnék közt lehet, és a szelektív első részén a leggyorsabbnak bizonyult. A második, igen gyors szekció azonban sokkal jobban feküdt az erős E-ATV-nek, s Sarel Van BBBiljon a dél-afrikai második szakaszgyőzelmét is megszerezte, mindössze 41 másodperccel Hussieni és 48 másodperccel Ignacio Casale előtt. Az összetettben Marcos Patronelli továbbra is óriási fölénnyel áll az élen.

Az autósoknál, ahogy Robby Gordon azt tegnap "megjósolta", feküdt a pálya a Hummernek, de az amerikai emberére talált Guerlain Chicherit-ben. Gordon persze a rajttól a célig támadott a 380 kilométeres szakaszon, de végig ott loholt a nyomában a fiatal francia. Ők ketten egész nap másodpercekre menő küzdelmet vívtak. Végül mindössze 22 másodperc döntött az amerikai javára.

A többiek nem igazán tudtak lépést tartani velük. A Terranova mögött a negyedik idővel érő Giniel de Villiers 8 perc 8 másodpercet kapott Gordontól, és csak 27 másodperccel tudta megelőzni Leonyid Novickijt. Stéphane Peterhansel 13 perc 51 másodpercet kapott az amerikaitól, hűséges fegyverhordozója, a lehetséges dobogós helyezést csapattársa segítéséért beáldozó Nani Roma pedig 23 perc 11 másodperc hátrányt könyvelhetett el.

Ami viszont az összetettet illeti, ott Peterhansel uralma megingathatatlan: előnye még a mai nap után is 44 perc 38 másodperc de Villiers-szel szemben. Az utolsó dobogós pozícióban azonban helycsere történt: Leonyid Novickij csapattársát, Nani Romát hátrébb tessékelve visszaszerezte műszaki probléma miatt elveszített harmadik helyét, és a legjobb úton halad első Dakar-dobogója felé.

A magyarok közül egyelőre csak Szalayék értek célba, ők a szakaszon a 27. időt érték el, az összetettben 25.-ek.

A monstrumoknál Andrej Karginov ismét a leggyorsabbnak bizonyult, 2 perc 48 másodperccel Gerard de Rooy és 8 perc 4 másodperccel Ales Loprais előtt. Ezzel Karginov elcsaklizta a második helyet csapattársától, Ajrat Margyejevtől, Eduard Nyikolajev azonban már csak elveszíteni tudja ezt a győzelmet. Hiszen előnye 36 perc 24 másodperc.

De még hátra van egy szakasz...

Fotók: Red Bull Content Pool

2013/01/19 23:17 CET | Szerző: MR//Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com