Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Dakar 2013: Despres növelte előnyét, Gordon szakaszt nyert
Bár a 11. szakasz lebonyolításába ismét alaposan belerendezett az időjárás, a motorosok és a quadosok teljesíteni tudták a szakaszt. A motorosoknál ez leggyorsabban Kurt Casellinek sikerült, míg az összetettben Despres növelni tudta előnyét. Az autósok számára az eső miatt 53 kilométer után véget ért a mai szelektív, a drasztikus rövidítés azonban egy valakinek biztosan jól jött: Robby Gordon megszerezte első szakaszgyőzelmét az idei Dakaron.

A 11. szakaszon, melyet 30 kilométerrel le kellett rövidíteni a rajt közelében az elmúlt napok esős időjárása miatt, Kurt Caselli ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül ő kapta a lehetőséget, hogy helyettesíthesse a sérülés miatt hiányzó Marc Comát. Az amerikai ötödikként rajtolva kihasználta, hogy az elmúlt napok esőzései stabilabbá tették a homokot, és ismét megmutatta erejét és tehetségét. Végül újoncként megszerezte második szakaszgyőzelmét 4 perc 45 másodperccel Paulo Goncalves és 6 perc 24 másodperccel Cyril Despres előtt. Bár közvetlenül a rajt után kisebb navigációs hibát vétett, a címvédő ledolgozta hátrányát, és megerősítette vezetését az összetettben. A második helyen csapattársa, Ruben Faria áll 13 perc 16 másodperces hátránnyal, míg a harmadik helyezett, ma ötödikként befutó Chaleco lemaradása 18 perc 8 másodperc. 50 kilométerrel a cél előtt az eddig négy szakaszt is megnyerő Joan Barreda nagyot bukott, megsérült a válla, és egyáltalán nem biztos, hogy rajthoz tud állni holnap.

Saghmeister Gábor az 57. idővel fejezte be a szakaszt, az összetettben a 64. helyen áll.

A quadosoknál az ausztrál Paul Smith megszerezte első szakaszgyőzelmét 4 perc 18 másodperccel Gaston Gonzalez és 5 perc 42 másodperccel Marcos Patronelli előtt. AYz összetettben ez nem jelentett különösebb változást, hiszen az ifjabbik Patronelli testvér továbbra is fényévekkel vezet Ignacio Casale és Rafal Sonik előtt.

Az autós mezőnyben az időjárás ismét megkavarta a lapokat. Mivel a 69. és a 85. kilométernél lévő két folyón kisebb ár zúdult le, a szervezők kénytelenek voltak a 84. kilométernél található CP1-nél megállítani a mai szelektívet, mely így igencsak rövidkére sikerült.

Az ominózus ellenőrzőpontnál Robby Gordon állt az élen, 38 másodperccel megelőzve a hajdani T2-es Világkupa-győztes francia Ronan Chabot-t (SMG Buggy) és 1 perc 47 másodperccel Lucio Alvarezt (Toyota). Gordonnak ez volt a nyolcadik szakaszgyőzelme. Az összetettben vezető Stéphane Peterhansel ma csak hatodikként végzett, azonban csupán 39 másodpercet kapott legközelebbi riválisától, Giniel de Villiers-től, így előnye még 51 perc 59 másodperc a dél-afrikaival szemben.

A kamionosok versenye is véget ért a CP1-nél. Ennél a pontnál Gerard de Rooy vezetett 56 másodperccel Ales Loprais előtt. A hollandnak ez a huszonnegyedik szakaszgyőzelme, idén pedig a hatodik. Az összetettben azonban továbbra is az orosz Eduard Nyikolajev áll az élen Ajrat Margyejev és Martin Kolomy előtt.

2013/01/16 22:21 CET | Szerző: MR/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com