Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Hail International Rally: Zapletal az első európai győztesA Miroslav Zapletal - Maciej Marton páros nyerte a szaúd-arábiai Hail International Rallyt négy versenynap és csaknem 1000 kilométeres táv után. Zapiék az utolsó szakaszt még több közel másfélórás hátrányból kezdték a szaúdi Yazeed Al-Rajhi és francia navigátora, Alex Winocq mögött, tehát úgy tűnt, ezúttal meg kell elégedniük a második hellyel, Al-Rajhi pedig a negyedik győzelmét is gond nélkül besöpri – csakhogy a hummeres pilóta szárnyalásának az utolsó napon egy elé ugró agresszív dűne vetett véget, elég keményen.

A Hummer ugyan a kerekein landolt, nem borult fel, de a becsapódás ereje miatt Al-Rajhi hátfájdalomra panaszkodott, így őt is és navigátorát is helikopterrel kórházba szállították megfigyelésre.Szerencsére úgy tűnik, nincs sérülésük.

Al-Rajhi balesetet megnyitotta az utat Zapletal számára, hogy ő legyen az első európai versenyző, aki meg tudta nyerni a Hail International Rallyt.“Yazeed biztosan csalódott lehet egy ilyen kiesés után, de ilyen a verseny. Számunkra nagyon jó érzés, hogy egy ilyen nehéz versenyen győzni tudtunk. Ezek a szakaszok bármelyik versenyen megállnák a helyüket, és az első nem arab győztesnek lenni itt nagy dolog.”

A helyiek legjobbja Al-Rajhi kiesése után Khalaf-Saleh Al-Joaan (Toyota) lett, aki a második helyet szerezte meg, jó háromnegyed órával lemaradva Zapiék mögött. Az utolsó dobogós pozíciót Ahmed Al-Shaqawi szerezte meg. A 2007-es győztes Rajih Shammeri (Nissan) az első napon összeszedett hátrány miatt lecsúszott a dobogóról, csak negyedik lett.
A motorosoknál és a quadosoknál is az emirátusokbeli versenyzők vitték a prímet, a kétkerekűeknél Khalid Al-Falasi, a quados mezőnyben Atif Al-Zarouni szerezte meg a győzelmet.

Eddig a verseny hivatalos sajtóanyaga, de kaptunk egy részletesebb beszámolót is az eseményekről Polgár Petrától, aki édesapjával, Polgár Lászlóval, a versenyigazgató helyettesével együtt dolgozott a Hail International Rallyn.

“Yazeed feladni kényszerült a versenyt, mivel az utolsó nap, amikor a dűnés részhez érkeztek a pályán rossz irányból akarta érinteni a következő waypointot, és ott egy nagy emelkedő volt, amiből leorroltak a dűne aljára. Ha tíz méterrel arrébb megy, akkor nincs semmi, mert ott volt a „hegygerinc”, csak gyorsabb és okosabb akart lenni. Senki nem igazán érti miért ezt a vezetési stílust választotta, hiszen rettenetesen sok előnye volta Zapihoz képest, csakhogy itt őt mindenki ismeri, mindenki neki szurkol, és istenítik, ő pedig meg akarta adni a nézőknek a showt.

Neki is és a navigátorának is nagyon fájt a háta, amikor a baleset után 5 perccel mi odaértünk a motoros tankoló zónától, feküdtek a földön mind a ketten, Alex ficánkolósabb volt, így úgy tűnt hogy ő jobban van. Megérkezett a mentőhelikopter értük, de a dűnékhez nem tudtak leszállni, így arrébb álltak meg és autóval vitték ki őket (a nézők autóival) merevítős. Kicsit hosszadalmas volt mire berakták őket a gépbe, de rendben megérkeztek a kórházba...

Este azt hallottuk, hogy Yazeednak a 6. csigolyája sérült, de csak fűzőt kell hordania 2 hétig, és utána még 2 hónapig nem versenyezhet, a navigátort meg is kellett műteni, de nincs több konkrét infónk róla.

Zapi boldog volt, már amennyire ez látszik rajta. Azt mesélték, hogy innen még hazarepül Csehországba, és onnan majd Abu Dhabiba, de navigátora Maciej és a szervizesük Petr pedig a kocsival mennek “lábon” a Világkupa második futamának helyszínére,” – írta nekünk a helyszínről Polgár Petra.


A verseny végeredménye:
Autósok
1. Miroslav Zapletal (CZE)/Maciej Marton (POL) Hummer 13hrs 13min 27sec
2. Khalaf-Saleh Al-Joaan (KSA)/Ahmed Al-Shammeri (KSA) Toyota 13hrs 59min 51sec
3. Ahmed Al-Shaqawi (KSA)/Arif Yousif Mohammed (UAE) Nissan 14hrs 13min 35sec
4. Rajih Al-Shammeri (KSA)/Mubarak Al-Shammeri (KSA) Nissan 14hrs 37min 38sec
5. M. Sunaidi (KSA)/H. Al-Loghami (UAE) Nissan 14hrs 51min 09sec
6. Meteb Saud Al-Shammeri (KSA)/Abdullah Al-Eneyzen (KSA) Toyota 14hrs 57min 45sec
7. Mfadi Al-Shammeri (KSA)/Fahad Al-Shammeri (KSA) Toyota 15hrs 01min 32sec
8. Ahmed Al-Qashimi (KSA)/Abdelhalim Bin-Zayed (UAE) Nissan 15hrs 04min 34sec
9. Redha Al-Shammeri (KSA)/Faisal Al-Shammeri (KSA) Nissan 15hrs 27min 58sec
10. Khalid Al-Shammeri (KSA)/Farhan Al-Shammeri (KSA) Toyota 15hrs 29min 20sec

Motorosok
1. Khalid Al-Falasi (UAE) 4hrs 36min 01sec
2. Abdulaziz Al-Hazlool (KSA) 4hrs 56min 43sec
3. Adel Al-Shaybani (KSA) 4hrs 59min 49sec
4. Ahmed Al-Naser (KSA) 5hrs 26min 39sec
5. Mohammed Ali (KSA) 5hrs 46min 52sec
6. Tarik Al-Batah (KSA) 5hrs 52min 24sec

Quadosok
1. Atif Al-Zarouni (UAE) 4hrs 57min 24sec
2. Rakan Al-Saloum (KSA) 5hrs 00min 17sec
3. Abdul Majid Al-Kholaifi (KSA) 5hrs 10min 42sec
4. Yousef Al-Daif (KSA) 5hrs 40min 00sec
5. Hamad Al-Haydan (KSA) 5hrs 25min 12sec
6. Abdullah Al-Shabi (KSA) 6hrs 36min 57sec
7. Moaataz Al-Jrabih (KSA) 6hrs 50min 11sec

2013/03/30 15:17 CET | Szerző: MR/Polgár Petra/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com