Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: HunGarian Baja: Mentünk, láttunk, hazajöttünk
Augusztus 15-18. között rendezték Pápán Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb terep-rally versenyét, a méltán híres HunGarian Baját. A verseny idén ünnepelte 10. évfordulóját, és ehhez méltóan fantasztikus esemény kerekedett a jubileumi futamból. A Sólyom Team versenyzői vasárnap a következő eredményekért vehették át csillogó kupakölteményeiket: Sólyom Olivér - Galbács Mátyás - HAWKIA világkupa értékelésben abszolút 22. és kategória 12. helyezés, országos bajnoki értékelésben abszolút 13. és kategória 3. helyezés; Hangodi János - Pocseg Ferenc - Rover-Audi TH 1. helyezés; Björn Hrabal - Walter Hrabal - G-Mercedes TH 3. helyezés.

A rendező által előrelátóan kigondolt időterv miatt az első két nap semmittevéssel telt, eltekintve a pénteki, 7 km hosszúságú prológtól. A versenyzők így két napon keresztül rápihenhettek a szombati 2x122 km hosszúságú, mesterien megtervezett szakaszokra. A vasárnapi rövidített táv - 2x61 km - már csak hab volt a tortán. A TH kategóriát - nehogy megerőltessék magukat a versenyzők a nagy sietségben - megkímélte a rendező, így szombaton és vasárnap csak egy-egy szakaszt kellett teljesíteniük (7+122+61 km), aminek különösen az 1000 km-ről érkező németek örültek, hiszen a kiírásban szereplő távnak csupán a felét kellett teljesíteniük, 190 km versenyzésért pedig igazán érdemes volt ekkora utat megtenniük.


Sólyom Olivér - Galbács Mátyás - HAWKIA

Péntek
Minden a legnagyobb rendben volt.

Szombat
A második szakaszon egy hármas ugrató végén az autó orral beleállt a földbe. A csonkállványok elgörbültek, majd 30-40 km után a kormánymű csavarjai elszakadtak egy bal kanyarban. Az autó irányíthatatlanul beszáguldott egy erdősávba, ahol kikaszált pár fát. A HAWKIÁ-t éppen csak sikerült a maximális időn belül kihozni a szakaszról, és az esti bőséges szervizidőben rendbe hozni a másnapi folytatáshoz. A Sólyom Team hálás köszönetet mond Horváth „Gombi” Bélának és csapatának, amiért kisegítették a versenyzőket két nélkülözhetetlen csavarral.

Vasárnap
Minden a legnagyobb rendben volt.


Hangodi János - Pocseg Ferenc - Rover-Audi

Péntek
Minden a legnagyobb rendben volt.

Szombat
Minden a legnagyobb rendben volt.

Vasárnap
A szakasz felénél egy defektes gumi okozott kisebb problémát a versenyzőpárosnak, ettől függetlenül nyugodt tempóban teljesítették a rájuk kirótt mérhetetlen távolságot.


Björn Hrabal - Walter Hrabal - G-Mercedes

Péntek
A délutáni parc fermé beálláshoz készülve a Mercedes nem akart beindulni. A tünetek arra engedtek következtetni, hogy az önindító megmakacsolta magát, a gyors szervizelés során pedig végkép kilehelte nyamvadt kis lelkét. Nem volt mit tenni, az autót be kellett rántani egy másikkal. A parc fermébe állás így sikeresen megtörtént. Onnan pedig a rajt során ki kellett tolniuk a versenyzőknek, majd meg kellett ismételni a berántást. Attól fogva már csak arra kellett figyelni, hogy az esti szervizig ne állítsák le a motort. A szervizben megtörtént az önindító cseréje. A Sólyom Team hálás köszönetet mond Horváth „Gombi” Bélának és csapatának, amiért kisegítették a versenyzőket egy önindítóval.

Szombat
Minden a legnagyobb rendben volt.

Vasárnap
Minden a legnagyobb rendben volt.


A vasárnapi zártkörűnek induló, grandiózus díjátadón aztán mindenki átvehette a maga serlegét, már ha éppen eltalálták, kinek melyik járt, vagy ha volt kinek átadni. Aztán mindenki a maga kupájával a hóna alatt gyorsan hazament.

2013/08/30 16:38 CET | Szerző: MR/Sólyom Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com