Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Italian Baja: Nehéz verseny, jó hangulatLónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán sikeresen zárta az Italian Baja utolsó napját is. A végére egészen belemerültek a versenyzésbe és szívesen teljesítettek volna még néhány szelektívet. Ami viszont a legfontosabb, hogy az előkelő 14. pozíciót tudták megszerezni ezen az embert és technikát próbáló versenyen.

Lónyai Pál: „Vasárnap négy gyorsasági teljesítése volt a feladat. Az első pályán sikerült egy jót autóznunk, amely megalapozta a nap további kellemes hangulatát. Sokat tudtunk gyorsulni magunkhoz képest a végére, bár a határok még nagyon messze vannak, amit ki tudnánk autózni magunkból. Legjobban a rövid gyorsasági tetszett, amely a maga ritmusában számomra ideális. Voltak részek, amelyektől tartottunk, de némelyiknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Az ominózus vizesárok volt az, amelyet mindenki tisztelettel kezelt, de az autó makulátlanul vette ezt az akadályt is. Ezek fényében el kell hinnünk, hogy a technika tudja, amit tudnia kell.

Az eredménnyel elégedett vagyok, bár a fő szempont végig a biztos célba érkezés, az autóval való ismerkedés, barátkozás és a jó hangulat volt. A következő időkben a revízióra fektetjük a hangsúlyt, hogy lássuk mennyire viselte meg ez a futam az autót. Természetesen lassan azt is el kell döntenünk, hogy melyik versenyen induljunk legközelebb, ugyanis több féle verzió lehetséges. Köszönet a csapatnak, támogatóinknak, hogy ilyen fantasztikus versenyen lehetünk túl.”

Garamvölgyi Zoltán: „Nehéz napunk volt vasárnap, amelyen sok versenytársunk el is vérzett. Az egyik spanyol egységnek, akikkel jókat meccseltünk sajnos technikai problémájuk akadt a végére. Egy másik sporttárs pedig előttünk bukott egy hatalmasat (Kis Sanyi régi autójával). Mi tehát sikeresnek mondhatjuk magunkat.

Az utolsó két gyorsasági szakasz volt talán a legélvezetesebb, amelyeken már úgy tudtunk teljesíteni, ahogyan szerettünk volna. Javultunk folyamatosan magunkhoz képest. Az utolsó pályán már 1,5 percet javítottunk az addigi időnkhöz képest. Természetesen kalandból nekünk sem volt hiány. A legemlékezetesebb talán az, amikor a céltól öt kilométerre, ötödik teli gázon haladtunk, és megindultunk kifelé az egyik kanyarban, a mély sóderben. Emblémával a fa felé helyezkedtünk el, de körülbelül harminc centire tőle meg tudtunk állni.

Az, ami egy kicsit rossz szájízt hagyott maga után, hogy ugyebár mi első nap kaptunk három másodperc késésért egy perc büntetést. Egy olasz páros viszont az utolsó kör előtti gyűjtőből hat perc késésért sem kapott semmit, így előttünk végzett. Ezt egy kicsit igazságtalannak tartottuk, de ez legyen a legnagyobb probléma.

Elégedettek vagyunk az autóval, a végeredménnyel és a részeredménnyel is. A csapat is kitűnőre vizsgázott. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt pár hónap munkája most ért be. Nagyon jó volt a hangulat, tehát olyan volt az egész, mint amilyennek lennie kellett.

A héten fogjuk eldönteni, hogy mi legyen a következő versenyünk. Két lehetőség áll fenn. Az egyik, hogy a Magyar Bajnokság nagykállói futamán indulunk, a másik a Portugál futam. Sajnos a két verseny között csak egy hét van, ezért döntésre kényszerülünk. Bármelyikre essen is a választás, már most nagyon várjuk, hogy ismét egy jót versenyezhessünk.”

Fotó: MCH

2013/03/18 23:40 CET | Szerző: MR/Bioextra Garzone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com