Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Northern Forest Baja: A havas verseny visszatér

A tereprali versenyek sokféle terepen zajlanak: homokban, porban, sárban... De a havas verseny ritka, mint a fehér holló. Ilyen az Oroszország északi részén megrendezett Northern Forest Baja – ezt azonban az elmúlt két évben nélkülöznünk kellett a versenynaptárból. De ennek most vége – a Northern Forest visszatér!

Itt, a G-Force és a Kamaz csapat otthonában nincs sivatag és nincsenek kopár fennsíkok, csak egy fagyott hóval borított sűrű erdő. Ez a tereprali orosz módra!

Az elmúlt két évben a népszerű és egyedi Northen Forest Baja hiányzott a versenynaptárból, most azonban visszatér. Az egyetlen téli verseny idén kandidáló futam lesz, hogy aztán 2014-ben a Világkupa-sorozat részévé váljon. A versenyközpontnak ismét a Szentpétervártól északra található Igora síközpont ad majd otthont február 15-16-án, a pályákat pedig a környékbeli erdőkben jelölik ki a szervezők.

Ez alkalomból a verseny alapító-főszervezőjével, a Nart Time csapat fejével, a többszörös orosz tereprali bajnok Ruszlan Miszikovval beszélgettünk, akit egy repülőtéren sikerült utolérnünk, útban hazafelé a legendás Monte-Carlo Rallyról.

MR: – Sokáig vártunk a Northern Forest visszatérésére, de most végre itt van újra! Talán udvariatlan a kérdés, hogy miért rendezik meg újra, ennek ellenére kezdjük ezzel.

Ruszlan Miszikov (RM): – Semmi gond, hat évig rendeztem meg a versenyt, hat évig dolgoztam azon, hogy bekerüljön a Világkupa-sorozatba. És amikor ez végre valóra vált, és bekerültünk a 2011-es naptárba, szerettem volna, ha valaki segít nekem a verseny szervezésében és előkészületeiben.

Reméltem, hogy lesz olyan ember, aki szívesen segít pénzügyileg egy ilyen szintű verseny megrendezésében. Sajnos azonban nem akadt jelentkező, és ezért vetettem véget a versenynek akkor. Úgy gondoltam, mért dolgozzak valamin, ha az senkit sem érdekel.

Csakhogy alig két évvel később néhány szentpétervári személy megkért minket, hogy folytassuk a szervezést, és vigyük ismét nemzetközi szintre a viadalt. Így aztán, hála Vlagyimir Vasziljevnek és Alekszander Terentyevnek, a verseny ismét visszatér a naptárba.

MR: – Milyen szerepkörben vesz részt a versenyen?

RM: – Elsősorban szervezőként, és ahogy sokan mondják "lelki vezetőként". De remélem, hogy versenyezni is tudok majd, mindenesetre csapatunk, a Nart-Time mindenképpen ott lesz a rajtnál, remélem, hogy velem együtt.

MR: – Milyen változásokra számíthatunk a két évvel ezelőtti versenyhez képest?

RM: – Talán szerénytelenül hangzik, de gyakorlatilag semmi sem változott, ami jó, mert sok versenyző dicsérte annak idején a viadalt. Csakhogy felmerült egy probléma: mivel két évet kihagytunk, az FIA nem tudott minket azonnal betenni a naptárba. Először kandidáló versenyként kell megrendeznünk a Northern Forest Baját. Az idei évre vonatkozóan úgy egyeztünk meg a szövetséggel, hogy egy egynapos versenyt rendezünk, hogy így teszteljük a rendszereinket, hogy a következő évre megszerezhessük a Világkupa-státuszt. Idén a következőképpen fest majd a viadal: az adminisztratívra és a gépátvételre pénteken kerül sor, a három szelektívet szombaton bonyolítjuk le.

MR: – Jövőre hosszabb lesz a Northern Forest Baja?

RM: – Igen, a 2014-es versenyt teljes egészében a Világkupa követelményeinek megfelelően rendezzük meg. E szerint a Baja versenyeknek háromnaposaknak kell lenniük, amiből két teljes nap csak a versenyzésé.

MR: – Tehát biztosak abban, hogy a verseny be fog kerülni a Világkupa versenynaptárába?

RM: – Reményeink szerint minden rendben lesz. Már meglátogatott minket egy bizottság az FIA-tól, és megfigyelőjük, Fred Gallagher ellenőrizte az útvonalat. Eddig minden tetszett neki, amit látott.

MR: – És ismét vállára vette a szervezés terhét és felelősségét...

RM: – Mint mindig, most is sok a tennivaló, de nagyon örülök annak, hogy visszatér a Northern Forest. Jó tudni, hogy az embereket érdekli a verseny. Természetesen egy ilyen projekt tető alá hozása sok munkával jár, de jó érzés, amikor sorra kapom a gratuláló telefonhívásokat az orosz bajnokság szinte összes résztvevőjétől. Ez a bizonyíték arra, hogy a verseny tényleg értékes.

MR: – Hogy állnak most az előkészületekkel?

RM: – Már túl vagyunk az első pályabejáráson, és most készítjük az itiner részletes verzióját. Nemrég leesett az első nagyobb hó, és megtisztítottuk a pályát, hogy a biztonsági felelősök megtehessék a végső változtatásokat az itineren. Közvetlenül a verseny előtt ismét ellenőrizzük majd, mielőtt kinyomtatnánk.

További információk a verseny hivatalos honlapján találhatók: Northern Forest

2013/02/05 16:24 CET | Szerző: MR/Robb Pritchard/Northern Forest/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com