Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Selyemút Rali: A verseny legyen a versenyzőkértA Selyemút-rali mottója: a verseny legyen a versenyzőkért. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a több mint 4000 kilométeres orosz sivatagi viadal nem lesz látványos, sőt... A nézők is megnyalhatják utána mind a tíz ujjukat. Ugyanis változatos terepen zajlik: erdőben, sárban, sivatagban és ami számunkra még fontosabb, magyar versenyzőknek is szoríthatunk.

A tavalyi szép emlékek után – a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős remek hajrát produkálva a záró napon elhódította az abszolút második helyet – az idén a magyar terepralisok közül ismét jó néhányan tervezik a visszatérést a Kalmük-sivatagba, no és Moszkvába, mert az ünnepélyes rajtceremóniát az idén is a legendás és gyönyörű Vörös téren tartják meg. Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László biztosan megint ott lesz a rajtnál! Többek között erről is szó volt azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyre hazánkba érkezett Frédéric Lequien a Selyemút-rali igazgató-helyettese.

„A viadal szervezésekor az volt a legfontosabb szempont, hogy versenyzőbarát legyen a Selyemút-rali, ami azt jelenti, hogy minél kevesebb legyen az összekötő és minél több a mért szakasz. Ezt sikerült is elérni, hiszen a 4122 kilométeres össztávból 2867 kilométer a szelektív szakaszok hossza, ami egyedülálló. Ezen felül a változatosságot is imádni fogják a versenyzők, hiszen az erdei utaktól az orosz sztyeppéken át a Kalmük-sivatagig mindenféle talajtípus szerepel a hétnapos verseny programjában. Nagy hangsúlyt helyezünk a biztonságra, öt helikopter, ötven orvos és egy orvosi repülőgép gondoskodik arról, hogy a körülbelül százötven járműből álló mezőny a lehető legnagyobb biztonságban legyen” – mondta Frédéric Lequien, a Selyemút-rali francia igazgató-helyettese, aki csütörtökön azért érkezett hazánkba, hogy a lehető legtöbb információt megossza a sajtóval és a versenyzőkkel.

Többek között elárulta, hogy a viadal körülbelül 6 millió eurós rendezési költségvetéssel dolgozik, s hogy sokat köszönhetnek az orosz kormánynak, amely teljes mellszélességgel a Selyemút-rali mögött áll már a kezdetektől.

„Oroszország mindig is misztikus hely volt számomra. Az általános iskolában hallottam először a Vörös térről, a Gum áruházról és a Kremlről, majd az utóbbi években közelről is láthattam, hiszen Selyemút-rali rajtdobogóját a Vörös téren állítják fel, ráadásul két emelet magasságban, vagyis pódiumról mindent látni. Ennek ellenére, ha azt hallom, Selyemút-rali, most már mindig az a tavalyi célceremónia jut majd eszembe, amelynek a végén az egész csapatom a táborban felállított medencében fürdött ruhástól, hiszen pályafutásunk egyik legnagyobb nemzetközi sikere volt az a tavalyi második hely. Ezt nehéz lesz az idén megfejelni, de még csak megismételni is, hiszen nagynevű csapatok indulnak a viadalon” – mondta Szalay Balázs.

Neki is ez lesz a harmadik Selyemút-ralija, csakúgy, mint Kovács Miklósnak, aki az idén is kamionnal áll rajthoz a viadalon. „Azért szeretem ezt a versenyt, mert nagyon jó a szervezés, és tényleg minden a versenyzőkért van. Az idén is az új kamionunkkal megyünk, amely mostanra kinőtte a gyerekbetegségeit, úgyhogy öröm lesz vele megmérkőzni a világ legjobb versenyzőivel” – mondta Kovács Miklós.

2013/04/18 19:38 CET | Szerző: MR/Opel Dakar Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com