Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Toolimpex Kupa: Túl az első bevetésen a Cargo Racing
Végy egy újonc, de kellő tehetséggel megáldott, bizonyítási vágytól fűtött pilótát, egy rutinos, tapasztalt navigátort és ültesd őket egy versenyképes Nissan Pick Upba. Ezt a receptet alkalmazta a legújabb magyar terepralis formáció, a Cargo Racing is, amely remek teljesítmény nyújtott fennállása első futamán, a Nagykálló környékén tartott Toolimpex Kupán.

Fekete Antal, az újonc pilóta és Tóth György, a rutinos navigátor az LP Racing által felkészített Nissannal állt rajthoz az országos bajnokság és a Közép-Európai Zóna Trófea idei küzdelemsorozatának dél-nyírségi nyitányán. Talán csak kevesen gondoltak rá, hogy az új páros képes maradandót alkotni a csúcs-versenygépekkel, például Overdrive-Toyotákkal gazdagon tarkított nívós mezőnyben, ez mégis bekövetkezett. Apró-cseprő problémákkal ugyan dacolnia kellett a 14-es rajtszámú egységnek, de megoldották a feladatot, aminek jutalma az abszolút értékelés 4. helye, valamint a T1.1.2-es kategória 2. helyezése lett az időjárási viszontagságok ellenére is kiváló hangulatú futamon.

„Nagyon elégedett vagyok az első versenyünkkel” – értékelt a pilóta, Fekete Antal. „Jól sikerült a bemutatkozásunk, így Nagykálló és környéke belopta magát a szívembe. Ez nem csak az eredményünknek, hanem a lelkes közönségnek is köszönhető. Nagy szeretett fogadtak bennünket, rengeteg ember szurkolt a pályák mentén és a helyi szervezők is mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzük magukat.”

„Azt nem mondanám, hogy az időjárás segítette a bemutatkozásunkat, a rengeteg eső miatt borzalmasan sáros volt az egyébként roppant változatos, technikás pálya. Egyáltalán nem teszteltünk ilyen körülmények között, így szokatlan volt a terep, de a gumiválasztásunk jól sikerült, amikor javultak picit a körülmények, épp időben raktuk fel a G1-es abroncsokat és ez kiváló húzásnak bizonyult. Szombaton az önindítónk ment tönkre a sár miatt, aztán a váltóból is eltűnt néhány fokozat, de így sem kíméltük az autót, próbáltuk kisajtolni belőle, amit csak lehetett. A verseny alakulása és a kiesések miatt a vasárnap délutáni szakaszok már nem voltak hatással az eredményünkre, de kellenek a kilométerek és a közönséget sem akartuk cserben hagyni, ezért úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk ki ezeket a meneteket. Minden elismerésem az LP Racing stábjáé, akik kiváló munkával tették lehetővé azt, hogy eljussunk a célig.”

„Navigátorommal, Tóth Györggyel is elégedett vagyok, imádom a stílusát, és nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Visszatekintve a hétvégére, az egyetlen dolog, amit sajnálok, az jó barátunk, a quaddal induló Simon Levente bukása, de tudjuk, hogy kemény fából faragták és az incidens nem veszi el a kedvét. Már várjuk a következő fordulót, ahol a nagykállói tapasztalatokból okulva igyekszünk még jobb teljesítményt nyújtani” – fogalmazott Fekete Antal.

A május 24-26-án megrendezésre kerülő Rábaköz Kupáig is zajlik az élet a Cargo Racing háza táján: az LP Racing már megkezdte a Nissan felkészítését, s a Fekete-Tóth páros várhatóan tesztet is bonyolít a verseny előtt. Mivel a nagykállóihoz hasonlóan a viadal a Közép-Európai Zóna Trófeába is beleszámít, várhatóan Himod környékén is rangos mezőny csatázik majd egymással.

2013/04/26 22:97 CET | Szerző: MR/Cargo Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com