Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!
Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

A Mercedes-Benz Unimog lett 2007 terepjárója


Harmadik alkalommal illették az Off Road szakújság olvasói az év legjobb terepjárójának járó díjjal a Mercedes-Benz Unimogot, a „Különleges célú járművek“ kategóriában. A „2007 terepjárója – a különleges célú járművek kategóriában“ elnevezésű díjat a müncheni illetőségű, nagy hagyományokkal rendelkező Allrad-magazin hirdette meg a terepmenetre alkalmas járművek körében, összesen nyolc járműkategóriában. A 80 kiválasztott jármű közül több mint 56 000 olvasó szavazta meg a győzteseket, ahol a sorban a Mercedes-Benz járművei két kategóriában is előkelő helyen végeztek: az Unimog a „Különleges célú járművek“ kategóriájában kimagasló, 59% olvasói támogatottsággal az első helyen végzett, a Mercedes-Benz G osztálya a „Klasszikus“ kategóriában szintén az első helyet nyerte el.
A szavazás az alábbi kategóriákban zajlott: „Terepjáró“, „Luxus-terepjáró“, „Sports Utility Vehicles (SUV)“, „Luxus-SUV-k“, „Klasszikus“, „Pick-upok“, „Különleges célú járművek“ és „Crossover“. A különleges célú járműve olyan terepmenetre alkalmas járművek, amelyek félreeső, nehezen megközelíthető helyekre teher- és áruszállítást teljesítenek, ill. különleges felépítmények alapjárműveinként - mint például tűzoltó, felderítőjármű és katonai jármű – szolgálnak. Ebben a kategóriában az Unimog vitte el a pálmát. Dicséretet kaptak olyan karakterisztikus ismertetőjegyei, mint a kimagasló terepalkalmasság, a portáltengely-koncepció, a robusztus termetét meghazudtoló rendkívüli fordulékonyság, valamint a külsejét jellemző visszafogottság. Az „Off Road Award“ díjat a DaimlerChrysler részéről a Különleges célú járművek termékrészlegének képviseletében Martin C. Klein értékesítési és marketing vezető vette át az Off Road szerkesztőségétől megjelent Florian Pillautól.
Az Unimogot már 1994-ben is az év terepjárművének választották – akkoriban még az U 90 „Funmog“ formájában, amely városi-, szabadidős-, terep-, és haszonjármű volt.
A 2002. ősze óta Wörthben gyártott, magas terepmenet teljesítménnyel rendelkező U 3000-5000 Unimog építési sorozat nehéz terepviszonyokra, a járható utaktól félreeső terepekre és utakra készült. Legfőbb alkalmazási területei a tűzoltóság – elsősorban erdőtüzek leküzdése – a katasztrófavédelem, felderítési bevetések, valamint nehezen hozzáférhető terepeken végzendő szerviz- és karbantartási munkák. Az U 3000, U 4000 és U 5000 Unimog-típusok ideális kiegészítői az U 300 - U 500 építési sorozatnak, amelyek alkalmazása a kommunális és közszolgálati munkaterületeken, az építőiparban és energiagazdaságban, valamint a 2-utas (közút / sín) szállításnál jelentős. A 2006. évi IAA Haszonjármű Kiállítás alkalmával az Unimog-család legifjabb sarját, a kompakt Unimog U 20-at mutatták be a nyilvánosság előtt.
A „Klasszikus“ kategóriában, ahol a Mercedes-Benz G-osztály győztesként végzett, olyan terepjárók kaptak helyet, amelyek hosszú éveken át, a folyamatosan változó divattrendek ellenére is hűek maradtak magukhoz. Az 1979. óta gyártott G-osztály aktuális modellprogramjában három motorváltozat szerepel: egy turbódízel Common-¬Rail-közvetlen befecskendezéssel és két benzines nyolchengeres motor.
Az OFF-ROAD szerkesztőség 1982. óta rendezi meg rendszeresen a legjobb terepjáró kiválasztásáról szóló olvasói szavazást.

2007/05/24 21:16 CET | Szerző: MR/DaimlerChrysler Automotive Hungária/Kónya Rita


Copyright 2007 - 2008 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: Cologne | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com