Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Adrenalin Kupa: Dobogós helyekért szállnak harcba.Komoly tétje van Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán számára a Terep-rallye Bajnokság idei szezonzáró futamának, a kategória bajnoki cím mellett az abszolút dobogós helyekért is harcba száll Nagykállón a Bioextra GarZone Racing párosa.

Sok minden történt, vagyis sok minden nem történt a magyar Terep-rallye Bajnokságban a HunGarian Baja óta eltelt időben. Időközben kikerült a magyar naptárból a cseh Internext Rally valamint az is biztossá vált, hogy a Baja Slovakia nem kerül megrendezésre. Az abszolút bajnoki cím sorsa ennek következtében eldőlt, idén is a Fazekas – Horn kettős nyakába került az aranyérem. Azonban még így is sok mindenről hivatott dönteni az Adrenalin Kupa.

A Bioextra GarZone Racing versenyzői számára különösen nagy lesz a tét, hiszen több fronton is dobogós helyekért szállnak harcba. „Túl sok idő telt el most a két verseny között, ami borzasztó.” – mondta Lónyai Pál, aki komoly célokkal vág neki az Adrenalin Kupának. „De nem csak emiatt várom már nagyon a hétvégét. Ez volt a tavalyi szezon legjobb versenye, mondom ezt annak ellenére, hogy kétszer sikerült itt felborulnunk, de szerencsére mindkétszer talpra estünk és célba tudtunk érni. Szerencsések voltunk és remélem, hogy most is azok leszünk, mert támadnunk kell! Nagyon komoly tétje van számunkra ennek a versenynek, de úgy jó versenyezni, ha van miért, és legfőképp ha van kivel!”

Hát most lesz kivel, elég, ha csak Lónyaiék csapattársára, Zdenek Porziekre gondolunk, hiszen azonos pontszámmal vághatnak neki a szezonzárónak. „Úgy érzem már önmagában az is nagy eredmény, hogy kategóriánkat a mezőny legrégebbi és talán a leggyengébb autójával vezetjük, nagyon büszke vagyok a csapatra. Mint pilóta nem ígérhetek mást, minthogy a szezont bátor versenyzéssel és kitartó lelkesedéssel fogom befejezni. Soha nem látott lendülettel támadunk, az autó készen áll, Zoli is visszatért, szóval minden adott egy igazán jó versenyhez.”

„Több dolog miatt is nagyon várom ezt a futamot.” – tette hozzá Garamvölgyi Zoltán. „Nekem kimaradt a Hungarian Baja, augusztus elején ültem utoljára versenyautóban és már nagyon hiányzik. A másik, hogy tavaly nagyon jó hangulatú, életre-halálra menő versenyt futottunk itt, fantasztikusan éreztük magunkat. Engem ráadásul rokoni szálak is kötnek ehhez a vidékhez, valamint nagyon tetszik a helyiek hozzáállása is a versenyhez.

Úgy érzem, most tartunk ott, hogy egy kétéves tanulóciklus végéhez értünk, aminek gyümölcse ezen a hétvégén érhet be számunkra. Az abszolút bajnoki cím már elkelt, amihez ezúton is gratulálunk Fazekas Karcsinak és Horn Bercinek, de a dobogó második-harmadik foka még kiadó, amiért többen is sorban állunk. Számunkra már ez is sokat jelent, úgy érzem ezt az elmúlt nagyon szép két év kitartó munkájának köszönhetjük. Mostanra már megvan a tempónk és megvan a szükséges rutinunk is valamint van egy nagyon jó autónk, amit a fiúk idén minden alkalommal nagyon jól felkészítettek. Húszéves pályafutásom egyik fénypontja ez a verseny, nem titkolt célunk hogy a hétvégén megszerezzük a kategória bajnoki címet és az abszolút második helyet és mindent meg fogunk tenni azért, hogy megvalósulhasson.”

A száguldás péntek délután, 16:15-kor veszi kezdetét, szombaton hat vasárnap pedig négy szelektív szakasz után hirdetnek győztest!

2012/10/05 05:54 CET | Szerző: MR/GarZone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com