Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Adrenalin Kupa: Fazekas továbbra is vezet.


Ugyan nem volt kalandmentes a délelőttje az immár kétszeres bajnok Fazekas – Horn párosnak, mégis ők zárták az élen az első etapot. A három szelektívből azonban csak kettőt tudtak megnyerni, az elsőn ugyanis a Varga Imre – Szegedi Ferenc duó bizonyult a leggyorsabbnak, s mivel a piros Nissan a következő két gyorson is igen ütőképesnek bizonyult, Vargáék a második helyen zárták a nap első felét.

„Az első szelektíven volt egy kicsúszásunk, és a fűben volt egy vasdarab, ami kétkerékre állított minket. A borulást megúsztuk, viszont defektet kaptunk, hat kilométert így kellett teljesítenünk. A másik két gyors már elég jól sikerült, nem hibáztunk, élveztük, főleg a hosszabbik pályát. Egy-két fát azért megijesztettünk…” – mesélte Fazekas.

Nagyon pozitívan alakul eddig az itt debütáló T3-as kategória első fecskéjének, a Klement Mosquitónak a versenye: Hangodi Zoltán nem csupán roppantul élvezte az autózást új versenygépével, de az időeredményeivel is joggal lehetett elégedett. „Nagyon nagy élmény, fantasztikus az autó! Nem s tudom mihez hasonlítani. A quadozást is szerettem, de ez teljesen más! A rövidebb gyorson sajnos mindkétszer eltévedtem, de délután már figyelni fogok. A hosszú gyorsnak az utolsó hat-hét kilométerét defekttel teljesítettem, de még így is jó volt az időm,” – mondta Hangodi.

Lónyaiéknak nem indult igazán jó a nap, ennek ellenére a pilóta jókedvűen érkezett vissza a szervizbe. „Imádom a pályákat! Az első gyorson eltévedtünk, és ott vesztettünk négy percet, de ebből már egy csomót sikerült ledolgoznunk, délután pedig ledolgozzuk a többit is!”

Murczinék a negyedik helyen zárták az első etapot. „Élvezzük a versenyt, de még vissza kell rázódnunk. Csaknem két év kihagyás után bizony meg kell szokni újra az autót. A második gyors elején tönkrement a jobb hátsó gátlónk, így ott nem is mentünk túl jó időt, de egyébként minden rendben.”

A Kaposiék a hatodik helyen állnak, nekik kalandmentes délelőttjük volt, délután pedig gyorsulni szeretnének. Sólyom Olivér váltójából a kettes fokozat a második gyors tizedik kilométerénél „szabadságra ment”, így a HAWKIA legénysége alaposan megszenvedett a délelőtt hátralevő részével. Ráadásul a szervizidő rövidsége miatt nem tudták kicserélni, így nincs mese, így kell valahogy teljesíteniük a délutáni három szelektívet, ami nem lesz egyszerű. „A második szakasz elején a váltóból elment a kettes. Félreálltunk megnézni, hogy mekkora a kár, aztán mentünk tovább. Egyébként élvezzük a versenyt, az első gyors nagyon jó volt.”

A délelőtt nagy vesztese a Horváth „Gombi” Béla – Nagy Szabolcs páros, a sokak kedvencévé vált zöld Dodge Dakota Mercedes-nek ugyanis előbb elment az első hajtása, majd felforrt a motor, így nekik sajnos véget ért az Adrenalin Kupa.

A motoros-quados kategóriában Somfai Mátyás vezet, de nem volt igazán elégedett a délelőtti teljesítményével. „Nem voltam túl gyors, de legalább nem tévedtem el. Összességében jó élmény ez a verseny, élvezem.” Heiszer Károly sem volt igazán jókedvű, amikor megérkezett a szervizparkba. „Hogy milyen volt a délelőtt? Eltévedős!” – összegzett a fiatal versenyző. „Elég sokat hagytam bent az elkeveredések miatt, ráadásul későn vettem észre a sebességkorlátozási zóna kezdetét, így este még büntetés is várható. A pályák amúgy jók, tetszik a verseny.” Mojzesék CanAmjének a kuplungja adta meg magát, ők nem is tudtak elrajtolni a negyedik szelektíven.

2012/10/06 14:58 CET | Szerző: MR/Adrenalin Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com