Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Adrenalin Kupa: Lemaradt a hab Lónyaiék tortájáról.
Az igazi bravúr, az első futamgyőzelem ugyan elmaradt, de kitűzött céljait sikerrel teljesítette a Bioextra GarZone Racing párosa, Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán, az Országos Terep-rallye Bajnokság T1.1.2 géposztályának bajnoki címe mellett az abszolút értékelésben a második helyen végeztek.

A Nagykállói Adrenalin Kupa befejező napja több szempontból is rendkívüli jelentőséggel bírt Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán számára. Az első két napon mutatott kiváló teljesítményüknek köszönhetően vasárnap már nem csak kategóriájuk bajnoki címe és az abszolút második hely volt a tét, de karnyújtásnyira kerültek pályafutásuk első futamgyőzelmének megszerzéséhez is. Az első helyről vághattak neki a vasárnapi pályáknak és a nap nagy részében minden a legnagyobb rendben zajlott, hiszen három szakaszból kettőt megnyertek, előnyüket pedig egészen a legutolsó szelektív szakasz rajtjáig őrizni tudták. Azonban a kőkemény nagykállói pályák a Bioextra GarZone Racing Nissanját sem kímélték, alig 30 kilométerre a céltól a differenciálmű megadta magát. „Úgy látom túl nagy kihívást jelentettek ezek a pályák a terep-rallye autóknak.” – kezdte összegzését Lónyai Pál utalva arra, hogy a mezőnyből mindössze két versenyautó teljesítette csont nélkül a teljes versenytávot, de ebből is az egyiket a felügyelő testület kizárta a versenyből. „Volt egy rövid rész, ami folyamatosan ismétlődött és ez sok autót tönkre tett. Nyilván ez a sport arról szól, hogy le kell győzni az akadályokat, akármilyen nehezek is, de a magyar mezőnynek ez talán egy kicsit sok volt. Sajnos 30 kilométerre a céltól mi is kiszálltunk a versenyből, a hajtásláncunk nem bírta az itteni terhelést.”

A bajba jutott versenyzők segítségre a Kaposi – Tóth kettős siettet, a szakaszt ugyan ennek köszönhetően sem tudták teljesíteni, de legalább sikerült beállniuk a parc fermébe. Így háromórás büntetésükkel is megszerezték az Adrenalin Kupa abszolút második helyét valamint a bajnokságban megfogalmazott célkitűzéseket is teljesítették. „Még ebben a mostani kis mezőnyben is azt mutatják időeredményeink, hogy Magyarországon képesek vagyunk a dobogós helyezésekért harcolni. Nagyon sajnálom, hogy Fazekas Karcsiék kiestek, de ezúton is szeretnék gratulálni a csapat nevében második abszolút bajnoki győzelmükhöz. Szeretném megköszönni a Kaposi – Tóth kettős segítségét, valamint gratulálni nekik, hogy végigküzdötték az évet, remélem hogy jövőre is együtt versenyezhetünk. Természetesen kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy a futamgyőzelemről le kellett mondanunk. Emiatt nem biztos, hogy látszik rajtam mennyire örülök annak, hogy sikerült megszereznünk a kategória bajnoki címet és az abszolút második helyet. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert gyakorlatilag a semmiből építettünk várat.”

Az Adrenalin Kupa végeredménye:
1. Murczin Zsolt - Bagics Róbert (Mitsubishi) +4:29:53
2. Lónyai Pál - Garamvölgyi Zoltán (Nissan) +3:32:44
3. Varga Imre – Szegedi Ferenc (Nissan) +5:04:19
4. Sólyom Olivér – Galbács Mátyás (Kia Sportage) +10:44:22

2012/10/08 09:41 CET | Szerző: MR/GarZone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com