Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Adrenalin Kupa: Murczin Zsolt visszatér.Másfél év kihagyás után az októberi Adrenalin Kupán visszatér a magyar terep-rallye bajnokságba Murczin Zsolt, aki ráadásul nem egyedül érkezik Nagykállóra, hoz még magával néhány autót.

Murczin Zsolt a tavalyi Aqua-Palace Kupán egy horrorisztikus bukás után vonult vissza egy időre, de ezt követően sem távolodott el a sporttól, hiszen Ázsiába szervezett autós túrákat. “Hajdúszoboszlón nagyon nagyot estünk és rá három hétre indultunk Ázsiába.” – mesélt távolmaradásának okairól a terep-rallye.hu-nak Murczin Zsolt. “Nagyon szívesen mentem volna tovább a bajnokságban, de az Ázsia Túra szervezése nagyon sok időmet veszi el. Az idén hét hetet töltöttünk kint, pályát írunk és a versennyel foglalkoztunk. Kárpátalján is rendezek túraversenyeket az Ázsia Túra mellett, szóval rengeteget megyek és ez a baleset lehet egy intő jel volt, hogy egy kicsit lassítsak be. Emellett úgy érzem megváltozott a magyar bajnokság hangulata és sajnos nem jó irányba.”

A távollétet másfél évig bírta, az októberi Nagykálló Kupán ismét visszatér a magyar versenypályákra. “Szeretnénk kiállni a magyar terep-rallye mellett ezért döntöttünk úgy, hogy néhány autóval rajthoz állunk Nagykállón. Azt még pontosan nem tudjuk, hányan leszünk, de már mindenki nagyon-nagyon készül. Szeretnénk segíteni a versenyrendezők dolgát ugyanis halljuk, hogy ez nem jön, az nem jön amire mi meg azt mondjuk: tudjátok mit, akkor mi régiek megyünk! Tavaly nem indultam itt, de nagyon tetszett, amit láttam. Az Ázsia túra is innen, Nyíregyházáról indul, úgyhogy nekem az ott a szívem csücske.”

Az autó alapvetően maradt a jól ismert 3D Proto, de apróbb újításokon azért a versenyautó is átesett az elmúlt másfél évben. “Az autó kész, annyi, hogy egy kicsit más a forma és más a szín. Hamarosan a computer elé állítjuk, aztán igazából már csak tesztelünk és majd meglátjuk mire leszünk képesek. Igyekszünk a saját lehetőségeinkhez képest a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Igazából az a célom, hogy picit segítsem a szakágat, hogy ez a Nagykálló egy jó verseny legyen. Ez egy új verseny, új terület a magyar bajnokságban, amiből sajnos elég kevés van itthon, ezért nagyon meg kell becsülni.

Ugyanazokat a pályákat járjuk oda vissza középről kifele balról jobbra, nagyon kell a frissítés. Ezért gondolom, hogy kutyakötelessége mindenkinek, aki komolyan gondolja a tereprallyt ott lenni ezen a versenyen. Éppen ezért és hogy egy kicsit visszacsempésszünk a régi idők hangulatából úgy döntöttem, hogy viszek magammal egy malacot Nagykállóra, amit péntek este megsütünk a szervizparkban. Mindenkit várok szeretettel, hogy egy vacsora mellett elbeszélgessünk, mit lehetne tenni hogy a terep-rallye ismét régi fényében tündököljön.”

A 3D Proto úgy tűnik, az Adrenalin Kupa után sem kerül hosszú időre a garázsba, Zsolt még idén szeretné újra megmozgatni egy kicsit. “A Mikulás Rallyn szeretnénk a magunk és csapatunk szórakoztatására autózni még egyet. Azt valójában még nem tudjuk, mi lesz jövőre. Ez a mostani verseny nem feltétlen jelenti azt, hogy jövőre is megyünk. Ha a terep-rallye olyan irányba tud elmozdulni, ami nekünk is teszik akkor nagyon valószínű, hogy indulni fogunk jövőre is. Sajnos azok a dolgok, amik mostanában a sportág körül történtek nem szimpatikusak a mi csapatunknak, ez is közrejátszott abban, hogy nem mentünk.

Most azért jövünk, hogy demonstráljuk, kiállunk az új irány mellett! Szeretnénk, ha változások történnének, ezért szeretnénk támogatni Varga Imrét. Kell, hogy tegyünk valamit a tereprallyért, mert az utolsó percben vagyunk, ugyanúgy, mint a rally ahogy teljesen tönkretette magát, de ezt még helyre lehet hozni. Számomra az a fontos, hogy azokon a versenyeken ahol elindulunk, a csapatunk jól érezze magát, ezért a hangulat fogja a jövőnket a legjobban befolyásolni. Jövőre lehet, hogy eladom a Mitsubishit és építünk egy másikat, de majd meglátjuk, addig még van időnk.”

2012/09/27 19:07 CET | Szerző: MR/terep-rallye.hu/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com