Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Adrenalin Kupa: Somfai győzelemmel ünnepelte bajnoki címét.

Újabb futamgyőzelemmel koronázta meg idei teljesítményét Somfai Mátyás az Országos Terep-rallye bajnokság szezonzáró futamán, Matyi ugyanis az Adrenalin Kupa eredményétől függetlenül megszerezte pályafutása első bajnoki címét.

Látszólag semmi, valójában viszont elég sok minden történt a magyar terep-rallye-ban az augusztusi világkupa futam, a HunGarian Baja óta. Az eredeti tervek szerint Győr után idén első alkalommal Csehország és Vsetín városa látta volna vendégül a magyar mezőnyt az Internext Rallyn, ez a futam azonban kikerült a bajnokság naptárából. Ezt követően derült ki az is, hogy a Baja Slovakiat a rendezők nem tudják lebonyolítani, így a szezonzáróra október 5.-7. között Nagykállón került sor.

Mindez azért bírt különös jelentőséggel Somfai Mátyás számára, mert az Adrenalin Kupa eredményétől függetlenül megszerezte a motoros-quados bajnokság abszolút MAGYAR bajnoki címét. Hat futamból ötször állhatott fel a dobogó legfelső fokára. ”Nagyon jó érzés bajnoknak lenni, ez korábban még sosem sikerült.” – mondta boldogan Matyi, akinek sportolói pályafutása 1999-ig nyúlik vissza. Kezdetben snowboardozott, majd a hó után vízen is kipróbálta a deszkázást, áttért a wakeboardra.

2004-ben jött a máig is tartó szerelem, a quad, mellyel eddigi legnagyobb sikerét 2007-ben aratta, amikor a Super Quad EB-n második helyezést ért el. 2012-ben pedig megérkezett a várva várt siker, abszolút magyar bajnoki cím a terep-rallyban. „Hajtós év volt, úgy érzem odatettük magunkat elég rendesen, de azt is be kell vallani, hogy szerencsénk is volt, amire a terep-rallyban nagy szükség van. Hiába van egy jó motorom, az még nagyon kevés a bajnoki címhez. Nekem idén minden összeállt.”

Matyi tehát annak ellenére is rajthoz állt a szezonzárón, hogy nem volt már szüksége a bajnoki pontokra, Nagykállóról ugyanis kellemes emlékeket őrzött, hiszen első futamgyőzelmét is itt aratta, amit sorozatban négy másik követett.

„Nagyon tetszett a tavalyi verseny, mind rendezésben mind a pályákat illetően és nem mellékesen itt indult el egy nagyon fontos sorozat, aminek az eredménye a mostani bajnoki cím. Most ismét sikerült nyerni, jó lenne ha megint egy hasonló sorozat indulna el. Nagyon sajnálom, hogy az év végére ennyire megfogyatkozott a bajnokság mezőnye, bízom benne, hogy a szakág vezetés kitalál valamit és jövőre egy jóval népesebb mezőnyben szállhatok harcba a bajnoki cím megvédéséért. Így hogy tét nélkül mehettem, ki tudtam próbálni olyan dolgokat, amivel verseny közben egyébként nem foglalkoztam, azt hiszem ismét sokat tanultam az pedig természetesen hab a tortán, hogy ismét sikerült nyerni.”

Ami a jövőt illeti a téli szünetben nem csak motor esik át felújításon, az orvosok Matyit is kezelésbe veszik. „Egy régóta halogatott vállműtéttel kezdem a téli szünetet, hogy jövőre 100 százalékos állapotban vághassak neki a szezonnak. A technikán semmiképp sem szeretnék változtatni, bár hallani olyan híreket, hogy 450 köbcentire csökkentik a motorok hengerűr térfogatát. Bízom benne, hogy nem így lesz, szeretnék a Quad Pandával együtt harcba szállni a bajnoki cím megvédéséért.”

Az Adrenalin Kupa végeredménye:
1. Somfai Mátyás, RTL Motorsport Klub Egyesület, E-ATV
2. Heiszer Károly, HQ Racing Team, Yamaha Raptor 05:03:17
3. Dr. Gerencsér - Dr. Horváth Andrea, RTL Motorsport Klub Egyesület, ArtiCat Wildcat +10.17,0

MAMS terep-rally bajnokság végeredménye, nem hivatalos:
1. Somfai Mátyás, RTL Motorsport Klub Egyesület, E-ATV 236 pont
2. Heiszer Károly, HQ Racing Team, Yamaha Raptor 150 pont
3. Hodola Richárd, Hodola Richárd, Yamaha WR 450F 126 pont
4. Fekete László, GarZone R.O.P. Kft., E-ATV 80 pont
5. Marczinek Zsolt, HQ Racing Team, Yamaha 76 pont
6. Horváth Laller, X-Lavina Pap Motor SE, KTM 530 EXC 72 pont
7. Nyeste Róbert, GarZone R.O.P. Kft., Bombardier 45 pont
8. Dr. Gerencsér/Dr. Horváth Andrea, IPS 30 pont
9. Hangodi Zoltán, HQ Racing Team, Yamaha Hangodzilla 24 pont
10. Mojzes József/Mojzes Dániel, IPS RX Ranger RZR 4 pont

2012/10/20 20:48 CET | Szerző: MR/Szántó Frigyes/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com