Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Aqua-Palace Kupa: Lent és fent – de a végén fent.A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős volt lent és volt fent is a tereprali országos bajnokság nyitófutamának második napján – három szelektív szakaszon küszködött (elég annyit említeni, hogy két szakaszon három defektet kapott, s csak két pótkereke volt...), a másik hármon viszont szinte szárnyalt, és Fazekas Károly mögött másodikként zárta a szombati versenynapot a hajdúszoboszlói viadalon.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük, mi történt délelőtt.
„Az első szakasz rajtja után öt kilométerrel bal hátsó defektet kaptunk, amit kicseréltünk a pályán, úgyhogy három-négyperces hátrányba kerültünk. Ez még nem lett volna baj, de a következő szakaszon elkapta valami az autó bal oldalát és mindkét gumink kilyukadt. Végig oldalazva haladtunk, alig lehetett úton tartani az Antarát, de muszáj volt, mert tudtam, kicserélni úgysem tudjuk a kerekeket, mert már csak egy tartalékunk volt. Aztán Rónai Petiéktől kaptunk még egyet, ami nem passzolt pontosan a mi autónkra, úgyhogy a cserével hosszasan bíbelődtünk, aminek az lett a vége, hogy késtünk négy percet, ami miatt kaptunk négy perc büntetést” – sorolta a bajokat az Opel Dakar Team pilótája, de érdekes módon közben mosolygott.

Hogy miért?

Nos, azért, mert a furcsa délelőtt után a délután tökéletesen alakult számukra: megnyerték mindhárom szelektív szakaszt és nagyon élvezték a szágu ldást.
„Mindig is szerettem sáron autózni, imádom, ahogy csúszkál a kocsi. És mostanra eljutottunk addig, hogy már Bunkoczi Laci sem izgul annyira, amikor keresztben csúszunk be a kanyarokba. Igaz, szombaton volt egy érdekes helyzet, az egyik fordulónál lefulladtunk, mert ha tovább forszírozom a kanyarodást, akkor beestünk volna egy patakba. Ezt pedig szerettük volna elkerülni.”
Szalay hátránya több mint kilenc perc az éllovas Fazekassal szemben, tehát elég tetemes, de a vasárnapra előírt három szelektívet azért szeretné megnyerni. Aztán ha sikerül, meglátja, az mire lesz elég...

Az Opel Dakar Team másik Antarája sajnos a csapat versenykamionja mögött, vontatókötélen közelítette meg az esti szervizparkot, ugyanis a Rónai Péter, Galambos Tamás kettős autójában eltört a nyeles tengely.

Pedig a délelőtt reményt keltően indult: a páros ötödikként zárta az első kört.
„Érdekes volt – mondta Rónai, és érződött a hangján, az esőre gondol. – A harmadik szakasz már nagyon csúszott, s bár nem volt semmi kalandunk, nagyon kellett figyelni, hogy ez így is maradjon. Nem vállaltunk kockázatot, vigyáztunk, hogy ne kapjunk defektet, de azért így is akadtak necces szituációk.”

Ami pedig a délutánt illeti...
Nos, az ötödik szakaszig minden a legnagyobb rendben ment, ám akkor...
„Beragadt a váltó, elment a hajtás és attól kezdve nem tudtunk mit kezdeni az autóval, nem tudtunk továbbmenni” – mondta bánatosan Rónai, akinek érthető a szomorúsága, hiszen augusztus óta most először ült versenyautóban, érthető, hogy szeretett volna célba érni.

A verseny vasárnap három szelektív szakasszal ér véget.

2. AQUA-PALACE-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA
Az állás 7 szelektív szakasz után: 1. Fazekas Károly, Horn Albert (4x4 Off Road Club, BMW X5) 2:19:37, 2. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 9:15 p erc hátrány, 3. Lónyai, Garamvölgyi (Korda Racing, Nissan Pickup) 16:15 p h.

2012/04/14 20:50 CET | Szerző: MR/Opel Dakar Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com