Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Aqua-Palace Kupa: Nyilatkozatok a hatodik szakasz után.


Korda Erik – Tóth György (HUN, Nissan #3)
„Volt egy technikai problémánk, eltört a kormánymű. Ez a negyedik szelektíven történt, és forfaitoltunk, mert nem lett volna értelme kockáztatni. A srácok most cserélik a hibás alkatrészeket, és holnapra visszaállunk. Nincs mit tenni, ez technikai sport.”

Fazekas Károly – Horn Albert (HUN, BMW #1)
„Délutánra borzalmas lett a pálya, ráadásul találtunk egy olyan itinerhibát, ami miatt majdnem felborultunk. Elfelejtettek beírni egy gödröt, amely amikor délelőtt a másik irányba mentünk, nem volt veszélyes, most ebben az irányban viszont nagyon. Olyat mentünk az orrán, hogy összetört a lökhárítónk, leszakadt a haspáncél. Nem sok hiányzott hozzá, hogy átforduljunk hosszában. Ekkor azt mondtuk, hogy jó, elég nagy az előnyünk, inkább visszaveszünk, és hagyunk mást is érvényesülni, mert nincs értelme kockáztatni. Borzalmas volt a pálya, annyira csúszik, mintha jégen mennénk. Sokszor önállósította magát a kocsi, volt, hogy ott fordultunk el, ahol nem akartunk…”

Varga Imre – Szegedi Ferenc (HUN, Nissan #4)
„Soha nem szívleltem ezeket a saras pályákat, nem is igazán tudok menni rajtuk. A gumik sincsenek valami tigris állapotban, csúszkáltunk össze-vissza. Most használok először ilyen gumit, de úgy gondolom, utoljára is, nagyon jól néz ki, de szerintem a versenyzésre teljes mértékig alkalmatlan. Ha legközelebb lesz ilyen esős vagy sáros verseny, akkor valami mást próbálunk ki, mert ez használhatatlan. Megyünk, haladunk, bent vagyunk a célban, szeretnénk holnap is beérni, és próbálunk úgy beérni, hogy ne nagyon törjük össze magunkat, ha nem feltétlenül muszáj.”

Tomas Kubiena (CZE, Suzuki #304)
„Nem volt olyan jó a délután, mert folyamatosan esett, esett, esett. Ezért aztán nagyon csúszott a pálya, de ettől eltekintve jók a pályák, kicsit túl sok az egyenes, de nagyon jó a helyszín, tetszik a verseny.”

Somfai Mátyás (HUN, EATV #305)
„Elég változatos napom volt, amiben a sár erősen közrejátszott. Visszafogta a motor tempóját, illetve voltak szemüveg problémák, nem is láttam rendesen, elfogyott a fólia, utána cseréltünk egy másikra, ami úgynevezett roll-off-os, nem egyesével van rajta a fólia, hanem ’folyamatábraként’, ha húzol egyet rajta, akkor arrébb megy. Na most ez addig ment, hogy egyszer csak megszorult, és akkor a kezemben maradt a madzag, onnantól nem ment, akkor megpróbáltam kézzel letépni, az sem jött össze, úgyhogy levettem a szemüveget , és anélkül próbáltam menni, de úgy már nem voltam igazán gyors., mert jött a sár a szemembe. De ezt leszámítva techniaki problémám nem volt, a motor kifejezetten jól működött.”

Molnár István – Czeglédi Péter (HUN, Nissan #24)
„Megint belenyúltunk a sűrűbe. A negyedik gyorson elment az ablaktörlőnk, úgy mentünk végig. Elég érdekes volt, mert nem láttunk semmit, esett az eső, a kocsi dobálta föl a szélvédőre a sarat, innentől kezdve vakon mentünk, nem tudtunk féktávot venni, nem tudtunk rendesen befordulni. A következő gyorson az volt a baj, hogy egyet spricceltem, és elment az ablaktörlőnk, futottak is előlünk a sportbírók rendesen. A rövid gyors egyébként nagyon jó volt, azt nagyon élveztem. A futóművünk nagyon-nagyon jó, a motor is, csak ebben a mezőnyben rettentő gyengének számít. A szervó most hol működik, hol nem, van amikor két kézzel kell tépnem, hogy be tudjak fordulni. Azt gondolom, hogy szégyent nem vallottunk. A krosszmotoros múltam kicsit visszaköszönt, próbáltam emelni a kormányt, kihúzni az elejét az autónak, de nem igazán sikerült, úgyhogy a harmadik-negyedik próbálkozás után feladtam. De jó volt ez a nap, élveztem. Voltak nehézségek, de hát ezért csináljuk.”

Hangodi Zoltán (HUN, Hangodzilla #301)
„Megszereztem az idei év első Európa-bajnoki szakaszgyőzelmét a mai utolsó gyorson. Ennek nagyon örülök, ráadásul az összetettben a második vagyok, de úgy tudom, két másodperccel van mögöttem Tomas [Kubiena]. Ami Lukasz-t [Laskawiec] illeti, ő nagyon elhúzott, én egy kicsit bealudtam a negyedik-ötödik gyorson, mert annyira telement sárral a szemüvegem, hogy kétszer meg kellett állnom, mert nem láttam semmit. A tartalék szemüvegemet csak az utolsóra tettem fel, és azt hiszem, annak köszönhetem a szakaszgyőzelmemet. Azon még volt két fólia, és úgy spóroltam vele, hogy csak az utolsó pillanatban, amikor már tényleg nem láttam, akkor téptem le. Még így is necces volt a vége. Amúgy semmi baj nem lenne ezzel a nappal, jó a pálya, csak látnánk legalább valamit, mert vakon menni nagyon zűrös.”

Lukasz Laskawiec (POL, Yamaha #300)
„Nagyon gyorsak voltak a pályák, és én szeretem a gyors pályákat. Hatalmas volt a sár, de a motorom rendben van, problémám nem volt, minden rendben. Hango nagyon jól megy.”

Hodola Richárd (HUN, Yamaha #202)
„Jól sikerültek a ma délutáni gyorsok, de egyre nagyobb a sár, úgyhogy egyre nehezebb a dolgunk. Súlyra is sokkal nehezebb a motor, mert annyira telement sárral. Nagyon fárasztó nap volt. A motorral minden rendben, bár egy kicsit még mindig lassúnak érzem. Az egyenesekben sokkal gyorsabban tudnék menni, ha egy rövidebb áttételt használtam volna.”

Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán (HUN, Nissan #5)
„A sok átalakítás az autón azzal járt, hogy a végére már nem tudtunk elmenni tesztelni. Ennek tegnap megittuk a levét, mert az új felfüggesztésbe beszerelt Öhlins gátlóink elgörbültek. Szerencsénk van, hogy vissza tudtuk tenni a régieket, és ezek ma elvégezték a munkájukat, és visszakaptam a stabil autómat. Az Aqua-Palace Kupa ismételten kitett magáért, irgalmatlan nehéz körülmények vannak, mert méterről-méterre más saras, gödrös, mély, köves, ilyen szinten csúszós, olyan szinten csúszós, volt itt minden, kaptam segítséget a Zolitól, de rengeteget kellett dolgozni, hogy egyáltalán az úton maradjunk. Ezzel együtt ezt az abszolút harmadik helyet és a kategória elsőséget nem csak ajándékba kaptuk, ezért nagyon keményen megdolgoztunk. És még fél nap hátra van a versenyből…”

Andrea Brunod (ITA, Honda #200)
„Nem tetszett a délután. Túl veszélyes a pálya a motorosok számára. Rettenetesen csúszik, ahhoz, hogy eredményt tudj elérni, egyszerűen túl sokat kéne kockáztatni. Ezt én nem szeretném, úgyhogy kicsit vissza is vettem a tempóból.”

2012/04/14 20:52 CET | Szerző: MR/Aqua-Palace Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com