Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Aqua-Palace Kupa: Somfai ott folytatta, ahol abbahagyta.Sorozatban második futamgyőzelmét jegyzi Somfai Mátyás a magyar Terep-rallye Bajnokságban, a 2011-es szezonzáró után a 2012-es szezonnyitón is elfoglalta a dobogó legmagasabb fokát.

Az idei évben is a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Kupával vette kezdetét a Magyar Terep-rallye bajnokság, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy 2012-ben már itt rajtolt az UEM motoros-quados Európa Bajnoksága is. A sorozat idén rendkívül vonzóvá vált a magyar motorosok számára, hiszen a négyfutamos pontvadászatból három a magyar bajnokságnak is része, melyből kettő határainkon belül kerül megrendezésre. Ennek köszönhetően döntött úgy Somfai Mátyás is, hogy a magyar bajnokság mellett szerencsét próbál az EB-n is.

„Természetesen idén is a magyar bajnokság az elsődleges cél, azon belül is a bajnoki címre hajtanék, de mellette az Európa-bajnoki futamokon is részt veszek” – fedte fel terveit Matyi. Hogy versenytársaiban is nyomatékosítsa célkitűzése komolyságát, a délutáni prológon a teljes mezőnyt maga mögé utasította, sőt még az autósok között is befért volna a 4. helyre! „Mondjuk úgy, hogy a pénteki sikerben benne van a „rutin, meg az évek”. Korábban elég sokat mentem zárt pályán, és ez a pálya nekem és a motornak is nagyon feküdt. Ugyan van egy kis hátrányunk az EB élmezőnnyel szemben, az én motorom nem V2-es, hanem csak egyhengeres és hengerűrtartalomban is lényegesen alattuk vagyunk. Viszont nagyon jó fékutakat lehet vele venni.”

A péntek éjszaka leesett eső miatt alaposan megváltoztak a körülmények, a saras pályák komoly kihívás elé állították a motorosokat. A rutinos EB-menők kerültek az élre, Somfai az EB értékelés ötödik és a magyar bajnokság második helyén zárta a leghosszabb napot. „A szombati eredménnyel semmi bajom nem volt, nagyon örültem annak, hogy semmilyen műszaki problémám nem volt. A motor nagyon jól üzemelt, szerintem kimotoroztam belőle, ami tőlem telt, de úgy érzem, a szerkezet még mindig többet tud, mint én. Küzdöttünk a sárral, az erőhiánnyal, de egyáltalán nem voltam csalódott az 5. hely miatt.”

Vasárnap Somfai már az első szelektíven átvette a vezetést, ehhez azonban kellett Hangodi Zoltán hatalmas bukása is. A hátralévő két szakaszon már nem változott a helyzet, Matyi így magyar bajnoki győzelemmel kezdte az idei szezont, az EB-n pedig a negyedik helyezés került a neve mellé. „Nem ilyen áron szerettem volna megnyerni a futamot, nagyon sajnálom ami Hangodi Zolival történt. Ismét kiderült, hogy ez nem egy veszélytelen sport, két évvel ezelőtt én is buktam egy elég nagyot, azóta bennem van, hogy lassan járj, tovább érsz. Bár versenyző ilyet nem mondhat, de egy pici félsz azóta
van bennem. Természetesen örülök a győzelemnek a magyar bajnokságban és az EB-n elért negyedik helynek is, de nagyon messze még a vége. Nagyon várom a következő versenyt és nagyon bízom benne, hogy ezúttal nem lesz eső, küzdjünk inkább a porral.”

2012/04/19 07:55 CET | Szerző: MR/Szántó Frigyes/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com