Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Baja Carpathia: A Quad Panda megállíthatatlan.Sorozatban immár negyedik futamgyőzelmét szerezte Somfai Mátyás a magyar terep-rallye bajnokság motoros/quados mezőnyében, Nagykálló, Hajdúszoboszló és Kapuvár után a lengyelországi Stalowa Wola-ból is győzelemmel térhetett haza.

Matyi már a Baja Carpathia péntek esti prológján jelezte, azért utazott Lengyelországba hogy folytassa győzelmi sorozatát, aminek leginkább az előtte rajtoló versenyzőtársa látta kárát. A rövid pályán három kört kellett megtenni úgy, hogy a versenyzőket egymásra indították, így a nagy számban kilátogató nézők számos üldözéses jelenetnek lehettek szemtanúi. „Engem nem zavart annyira hogy voltak előttem, amiatt volt kicsit nehezebb, hogy a por miatt nem láttam semmit.” – emlékszik vissza Matyi. „Az egyik előttem rajtoló srácot addig kergettem, amíg el nem esett. Azt hittem csak lehúzódik, de megcsúszott a füvön és felborult, szerencsére ki tudtam kerülni. Ezt szervezési hibának tartom, engem berajtoltattak közvetlenül egy másik versenyző mögé, majd a következő körben elém engedtek be egy másikat. Egy fél tiszta köröm volt, amikor úgy tudtam motorozni, hogy nem volt előttem porfelhő. Egy apró fejlesztést kapott a motor erre a versenyre, ami nagyon bevált. Olyas üléshuzatot kaptam, ami két-háromcentis zseléréteget rejt magában, hogy elnyelje az apró rezgéseket. Eddig 70 felett nem nagyon tudtam ülni a motoron, most már tudok, és sokkal stabilabban koncentrálhatok a kezelőszervekre is.”

Mivel a prológ eredménye döntött a szombati rajtsorrendről, Matyinak kissé hátulról kellett célba vennie az első helyet. Üldözésből másnap sem volt hiány, szombaton egyik legnagyobb vetélytársa nyakán loholt. „Ezt saját magamnak köszönhettem. Eltévedtem és úgy 2 kilométert mentem rossz irányba. Ami előnyt addig összeszedtem egy csapásra el is buktam. Fekete Laci mögé tértem vissza a pályára és hátralévő 50 kilométeren végig Laci porában mehettem. Hozzáteszem nagyon rendes volt, nem messze a céltól kerültem lőtávolon belülre és ő rögtön el is engedett.”

Matyinak még ez a kis kaland is belefért, a nap második felében újra az élre állt, ami egy tragikus esemény miatt végül sorozatban negyedik futamgyőzelmet is jelentette. „Vasárnap reggel még nagyon örültem, hogy az élről vághatok neki a pályáknak, de annak egyáltalán nem amit az első szakasz 61,2 kilométerénél láttam. Én értem oda először, szörnyű érzés volt. Megpróbáltam újraéleszteni, de nem tudtam segíteni, Andrea Brunod versenyzőtársam életét vesztette.” A baleset után a szervezők leintették a versenyt és a szombati esti eredmények alapján hirdettek eredményt.

Matyi 100 százalékos teljesítményének köszönhetően nagy fölénnyel vezeti a Magyar Bajnokságot, de egyelőre nem számolgatja, mennyi kell a bajnoki címhez. „A számolgatás a csapat dolga, az én feladatom, hogy húzzam a gázt és ne hibázzak, Gyulán is erre fogok összpontosítani. A motornak nagyon feküdt a homokos pálya, a 41 fokos hőség azonban nagy kihívás elé állított. Amikor szombaton beértem a célba lemérettem magam és engem is meglepett az eredmény. Rövidnadrágban 82-83 kiló vagyok, ott pedig teljes menetfelszerelésben voltam 80,5, szóval körülbelül 4 kilót fogytam a két szombati szakaszon.”

Összefoglaló videó: vimeo.com/45307965

A Baja Carpathia végeredménye:
1. Somfai Mátyás, RTL Motorsport Klub Egyesület, E-ATV 02:35:35,4
2. Fekete László, GarZone R.O.P. Kft., E-ATV 02:36:18,6
3. Horváth Laller, X-Lavina Pap Motor SE, KTM 530 EXC 02:45:53,9 …

A Magyar Bajnokság állása 3 futam után:
1. Somfai Mátyás, RTL Motorsport Klub Egyesület, E-ATV 120 pont
2. Horváth Laller, X-Lavina Pap Motor SE, KTM 530 EXC 72 pont
3. Hodola Richárd, Hodola Richárd, Yamaha WR 450F 66 pont
4. Fekete László, GarZone R.O.P. Kft., E-ATV 60 pont …

2012/07/06 23:28 CET | Szerző: MR/Szántó Frigyes/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com