Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Baja Carpathia: Négy autóval az első ötben.
Egy tragikus baleset miatt a szervezők törölték a Baja Carpathia vasárnapi szakaszait, a GarZone Racing versenyautói így a szombat esti eredmények alapján négy helyet szereztek meg az első ötből.

Tragikus esemény árnyékolta be a lengyelországi Baja Carpathia terep-rallye futam befejező napját. Miután Andrea Brunod olasz motoros, balesetben életét vesztette az első szelektív szakaszon, a szervezők törölték a vasárnapi programot. A GarZone Racing magyar párosa két szelektív szakasz teljesítése után az abszolút ötödik helyet szerezte meg.

Lónyai Pál: –Tegnap este nagyot aludtam, reggel frissen, kipihenten keltem és kimentünk a pályára versenyezni. Ma kisebb eltérésekkel visszafele kellett menni a tegnapi szakaszon. Igazi terep-rallye pályákat kell elképzelni, rengeteg gödörrel és ugratóval, mély homokkal, tényleg minden volt rajta. Elrajtoltunk és nagyon élveztük a száguldást, úgy éreztem a tempó is nagyon jó. Sokkal jobban bírtam, mint tegnap, egy kicsit sikerült hozzászokni az irgalmatlan meleghez. Valahol a pálya felénél piros zászlókkal ugrottak elénk és leállították a versenyt. Ekkor tudtuk meg, hogy Andrea Brunod halálos balesetet szenvedett. Ezúton is szeretném a csapat nevében kifejezni részvétünket. Sajnos sok mindent lehet kritizálni ezen a lengyel versenyen, rengeteget csúsztak, nem szervezték olyan jól, mint ahogy a magyaroktól megszokhattuk, ennek ellenére még lehetett volna egy jó verseny, de sajnos nem volt az.

Garamvölgyi Zoltán: - Reggel azon tűnődtünk, mit is akarunk ma valójában. A nemzetközi értékelésben esélyünk volt feltornázni magunkat a nyolcadik helyről a hatodikra, de ezzel nem szerzünk több bajnoki pontot. De úgy voltunk vele, ha már eljöttünk versenyezni, akkor megpróbáljuk és ennek fényében vágtunk neki a napnak. Amíg mentünk szerintem jó ritmusban haladtunk, közelítettünk az előttünk rajtolóhoz. Előbb megláttuk a porát, aztán meg is előztük. Nem lett volna rossz az időnk, ha ezt a tempót végig tudjuk tartani. Aztán a gyors közepe után megállítottak bennünket és leintették a versenyt. Mondhatnám, hogy marhára boldog vagyok, hogy a magyar bajnoki első ötből négy hely a GarZone Racingé, de a baleset beárnyékolja ennek a fényét. Szomorú vagyok, hogy meg kellett várni, hogy meghaljon egy versenyző ahhoz, hogy meghallják a két évvel ezelőtti észrevételeimet, amit folyamatosan az UEM és a FIM felé is kommunikálok, hogy a motorosoknak is kötelező legyen a GPS és az itiner használata. Azokat az embereket vonnám most felelősségre, akik ezt engedték.

A futamot a GarZone Racing színeiben versenyző Miroslav Zapletal/Maciej Marton páros nyerte BMW X3-mal, megelőzve a szintén a magyar csapatban versenyző Zdenek Porizek/Marek Sykora kettőst, a harmadik helyre a Fazekas Károly/Horn Albert kettős érkezett.

A Baja Carpathia végeredménye – autók
1. Miroslav ZAPLETAL/Maciej MARTON, GarZone Racing BMW X3 02:12:21,6
2. Zdenek PORIZEK/Marek SYKORA GarZone Racing H3 EVO +02:18,7
3. FAZEKAS Károly/HORN Albert Fazekas Motorsport BMW X5
4. Josef PELC Alena PELCOVA GarZone Racing H3 Evo III +07:24,1
5. LÓNYAI Pál/GARAMVÖLGYI Zoltán GarZone Racing Nissan Navara +19:27,9 …

2012/07/03 13:56 CET | Szerző: MR/GarZone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com