Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Baja Portalegre: Lónyaiék kihagyják az idei viadalt.Eredeti terveikkel ellentétben idén mégsem tér vissza a Terep-rallye Világkupa sorozat portugál záró állomására Lónyai Pál és a Garamvölgyi Zoltán, a GarZone Racing párosának azonban nyomós érve van a távolmaradás mellett.

A tavalyi évben a GarZone Racing versenyzői két alkalommal is vendégeskedtek a portugál versenypályákon, előbb egy nemzeti futamon, majd a szezonzáró Baja Portalegre 500, FIA Világkupa állomáson vettek részt, és mindkét verseny mély nyomokat hagyott bennük. “A Baja Portalegere is azon versenyek közé tartozik, amit meg kell tanulni leküzdeni. Tavaly úgy álltunk rajthoz, hogy én már két alkalommal nézőként részt vettem ezen a versenyen és mindig nagyon szerettem volna élesben is kipróbálni, mert az egésznek fantasztikusan különleges hangulata van.” emlékezett vissza a terep-rallye.hu-nak Garamvölgyi Zoltán.

“A pályák, a patakátkelések, a szűk kerítések között a tempós részek, ugratók és az a minden túlzás nélkül állítható több 10 000-es közönség, aki mindenkinek szurkol és napokra kiköltöznek a parafa ligetekbe bulizni, sütögetni leírhatatlan hangulatot varázsol. Palkó is sok jót hallott a portalegrei futamról és mivel áprilisban már voltunk egy másik portugál bajnokin ezért óriási várakozással tekintettünk a verseny elé. Túlzás nélkül állíthatom: Csoda volt, amit átéltünk! Mivel nagyon korán – a 3. km-nél – leesett az ékszíjunk és szerelnünk kellett, így a lehetőség a versenyzésre már az első pillanatokban elúszott.

A záróautó után álltunk vissza a mezőny végére és kb. 20 autót előztünk meg a porban mire célba értünk. Közben nagyon sokszor, nagyon meglepődtünk, hogy mi eddig nem így ismertük a terep-rallyet… Elsőre itt nem lehet gyorsan menni. Kell egy nap, hogy hozzászokj és megértsd a szelektívek ritmusát és jellegét. Csakhogy egy nap alatt vége a versenynek, ami így iszonyú energiát emésztett fel belőlünk.”

A fiúk azonban ezek után sem keseredtek el, mivel életük egyik legnagyobb élményével lettek gazdagabbak tavaly novemberben, megfogadták, hogy alkalom adtán visszatérnek Portalegrébe. „Mondhatom azt, hogy bennünk maradtak érzések és nagyon sokat tanultunk. Talán ennek így kellett lennie és mivel célba értünk ezért igazán hiányérzetünk sem maradt a végére csak egy valamiben állapodtunk meg még aznap este, mégpedig abban, hogy 2012-ben, ha tehetjük, akkor visszamegyünk és tapasztalatainkat felhasználva talán már versenyezni is tudunk.”

Az élet azonban átírta a fiúk forgatókönyvét, pedig már minden készen állt az újabb rajthoz állásra. “Meg kellett hozni azt a döntést, hogy én biztosan nem megyek idén. November elejétől bármelyik pillanatban megszülethet második kisfiam és ezt a pillanatot nem cserélhetem el semmiért. Az utolsó bajnoki futam alkalmával beszéltük ezt meg Palkóval, aki teljes mértékben megértett engem és tiszteletben tartotta a döntésemet. Ekkor egy nagyon jóleső gesztust kaptam a barátomtól. Bár már korábban is kapott néhány visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot személyem pótlására, de Ő nem él ezekkel a lehetőségekkel, hanem úgy döntött, hogy a már lefoglalt szállásokat is lemondja és nélkülem nem megy a csapat a portugál világkupára. Az egyik szemem sír, a másik viszont nevet, de azt gondolom, hogy büszkén jelenthetem ki, hogy az elmúlt három év olyan erős csapattá kovácsolt össze bennünket a Whistler Racinggel együtt, amilyenre sokan mások és én is már rég óta vágytam.”

Zoli miközben izgatottan várja a legifjabb trónörökös érkezését, egyik szemével a távolból is követi a portugál verseny alakulását, ha már ő nem lehet ott, legalább itthonról szorít csapat és honfitársai sikeréért. “Örülök, hogy azért van több magyar egység is a Baja Portalegre nevezési listáján. Matematikai esélye még van a Zapiéknak, hogy a Világkupa második helyéért versenyezzenek, viszont a harmadik helyért is védekezniük kell. Csapatfőnökként ez is óriási büszkeséggel tölt el. Úgy érzem Korda Erik és Fábián Csabi képesek lehetnek a meglepetésre és egy jó eredmény megszerzésével még felkapaszkodhatnak az év végi top 10-be de szerintem ez annyira nem fontos, hogy mindent kockáztatva rettenetesen bekezdjenek ezeken a számukra még ismeretlen pályákon mert Portugáliában ahhoz, hogy gyorsan tudjál menni, vagy portugálnak kell születned vagy jól kell ismerni az adottságokat. Itthonról folyamatosan szurkolni fogok nekik és remélem, hogy sikeresen be is fogják fejezni a futamot. Ezúton is sok sikert kívánok nekik.”

2012/10/20 20:56 CET | Szerző: MR/terep-rallye.hu/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com