Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Dakar 2013: A 12. szakasz nem volt kegyes a G-Force versenyzőihez.

A G-Force csapat mindkét pilótájának nagyon tetszett a 12. szakasz, de az sajnos egyáltalán nem volt kegyes hozzájuk. Az előző napi szakasztörlés miatt a rajtsorrend egy kicsit felborult, ami annyit jelentett, hogy Vlagyimir Vasziljevnek a 38. helyről kellett megkezdenie a szelektívet, és meg kellett birkóznia a porral és a lassúbb autókkal, míg Borisz Gadaszinnak volt egy kisebb műszaki problémája, na meg két defektje... De a problémák ellenére sikerült a 12. illetve a 14. helyen célba érniük.

Alekszej Kuzmics: "Remek szelektív volt, nagyon érdekes és nehéz navigációval. A nézők pedig elképesztőek! Nem csak csapatostul állnak a pálya szélén, de motorral követik a versenyzőket a pálya mellett!De aztán egy folyóban, ahol nagy kövek voltak, megütöttük az egyik kereket, és ki kellett cserélnünk. Aztán nagyjából 1500 méter magasra vezetett az útvonal, a dűnék közé. Gyönyörű látvány volt! Ott utolértük Leonyid Novickijt, és ousztán kíváncsiságból követtük egy darabig... és micsoda lecke volt! De húsz kilométerrel a vége előtt kaptunk még egy defektet, és mire kereket cseréltünk, az egyik Kamaz elment mellettünk, és akkora port csinált, hogy lehetetlen volt közel kerülni hozzá, és megelőzni, így aztán beragadtunk mögötte a célig. Ha az összes szakasz ilyen lett volna, sokkal érdekesebb lett volna az egész verseny."

Borisz Gadaszin: "Nem is emlékszem... mi volt ez? Mintha az egész szakaszon egy perc alatt végigszaladtunk volna! Egyébként nagyon érdekesnek találtam a szakaszt, éles sziklák, aztán puha homok, aztán vissza a sziklák közé. És a mai homok nagyon szokatlan volt, olyan típusú, amilyennel még sosem találkoztam, így a dűnék között különösen óvatos voltam, nagyon gondosan vezettem. Volt egy kis problémánk az egy ventillátorral, meg kellett állnunk megjavítani, és volt két kerékcserénk is, de azt tesszük, amit elterveztünk, egyenletesen megyünk, és igyekszünk célba érni!"

A táborban sikerült beszélnem a csapat logisztikai menedzserével, Marina Koszenkovával, aki épp egy nagy kupac dokumentumon dolgozott. Az első pár napban csúnyán meg volt fázva, de mostanra már újra mosolyog. "Egy biztos, ez nem csak egy nagy verseny! A pilótáknak megvan a maguk Dakarja, ez az, amit a tévében látunk, de a szervizcsapatoknak is megvan a maguk Dakarja... és gondolom a szervezőknek is, de ez mindenkinek egy személyes utazás, biztosan új dolgokat tudsz meg magadról, főleg arról, hol vannak a teljesítőképességed határai. Én szeretek új országokat és embereket megismerni, és az argentin autósport rajongók fantasztikusak! És az a pár szó, amit Michel Boucou barátomtól hallottam, olyan igaz: itt mindig van valami problémád, de mindig találsz is rájuk megoldást!"

Immár a G-Force mind a két autója beverekedte magát a legjobb húsz közé. És már csupán két szakasz választja el őket a céljuktól, hogy mindkét autót eljuttassák a santiagói célba!

2013/01/18 23:01 CET | Szerző: MR/Robb Pritchard/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com