Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Dakar 2013: Elmosta a víz a szakaszt.
A 2013-as Dakar-rali 12. napján a víz volt az úr. Először 30 kilométert töröltek a szerdai, sorrendben 11. szelektív szakaszból a heves esőzések miatt telítődött folyómedrek miatt, majd a körülbelül 190 km-esre rövidült mért részt ugyan a motorosok teljesítették, de az autósok és a kamionosok versenyét a 83. kilométernél lefújták. Arról egyelőre nincs hír, hogy miként értékelik a legtovább jutó, a CP1-es pontot még elérő egységeket.

Így a Sandlander-csapat számára is idejekorán ért véget a speciál. Megközelítés kérdése, hogy ez jó vagy rossz hír. – Ha abból indulok ki, hogy egy nappal közelebb kerültünk a célhoz, akkor azt mondom, nem bánkódom, ám a Dakarra versenyezni jön az ember, így a szerdának az élvezeti értéke a nullával volt egyenlő. Alig hetven kilométert tettünk meg – nyilatkozta Pócsik László csapatvezető, az UNIQA Safety Car pilótája, aki Farkas Nándorral és Szaller Zoltánnal ül a Toyotában. Az összetettben a 74. helyen áll a trió, a T2-es kategóriában pedig a szenzációs 7. pozíciót foglalja el. – Egyébként, amerre mi jártunk, nem tűnt veszélyesnek a terep, igaz, volt egy felduzzadt folyómeder, de azon is át lehetett kelni. Eső sem volt, tehát meglepett minket, hogy a szervezők véget vetettek a napi küzdelemnek, ugyanakkor biztos vagyok benne, jó okuk volt meghozni a döntést. Nem maradt más hátra, mint rápihenni a csütörtöki szakaszra.

Az abszolút értékelésben 73., a T2-es járművek különcsatájában pedig 6.(!) Sebestyén Sándor – navigátorával, Bognár Józseffel együtt – szívesen megmérettette volna magát a La Rioja és Fiambalá között kijelölt szelektíven. – Versenyre készültünk, mi is csak néztünk, amikor kiderült, nincs tovább – mondta Sebestyén. – Érdekes, hogy napról napra jobban élvezzük a Dakart, az elmúlt időszakban rengeteg sikerélménnyel gazdagodtunk, kifejezetten jó érzés reggelente az autóba ülni. Ám nincs mit tenni, úgy ítélték meg a szervezők, hogy túl veszélyes lenne a mezőny számára a speciál, mi elfogadjuk a döntést és már készülünk a csütörtöki feladatra. Mert bár tényleg egyre közelebb a santiagói cél, abban azért biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű odáig eljutni.

Amikor félbe szakadt a szelektív, az autósoknál az amerikai Robby Gordon, Kellon Walch (Hummer) páros vezetett a Borisz Gadaszin, Alekszej Kuzmics (G-Force Proto) orosz, ukrán duó és a Lucio Ezequiel Álvarez, Bernardo Rolando Graue (Toyota) argentin kettős előtt. A kamionosoknál a Gerard de Rooy, Tom Colsoul, Darek Rodewald (Iveco) holland, belga, holland trió állt az élen, az Ales Loprais, Serge Bruynkens, Radim Pustejovsky (Tatra) cseh, belga, cseh és az Eduard Nyikolajev, Szergej Szavosztyin, Vlagyimir Ribakov (Kamaz) orosz egységet megelőzve.

2013-as Dakar-rali, 12. nap. (La Rioja-Fiambalá. Autósok, kamionosok: az össztáv 481 kilométer, a szelektív szakasz 83 km. Motorosok: az össztáv 483 kilométer, a szelektív szakasz 191 km).
Motorosok: 1. Kurt Caselli (amerikai, KTM) 2:55:01, 2. Paulo Goncalves (portugál, Husqvarna) 4:45 p h., 3. Cyril Despres (francia, KTM) 6:24 p h.
Az összetett állás.
Motorosok: 1. Despres 33:48:29 (15 perc büntetés), 2. Ruben Faria (portugál, KTM) 13:16 p h., 3. Francisco López (chilei, KTM) 18:08 p h.

2013/01/16 22:23 CET | Szerző: MR/Sandlander/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com