Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Dakar 2013: Nem sétáltak csapdába.A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős tartja a 21. helyét az összetettben, s jelenleg ez a legfontosabb hír. Meg az, hogy az Opel Dakar Team kettőse újabb sikeres napon van túl a 2013-as Dakar-ralin – pedig a szerdai Arequipa–Arica szakasz is tele volt csapdákkal, amelyek bármelyikébe nagyon könnyű lett volna belesétálni. De nem tették – sőt, ésszel autózva nagyon ügyesen elkerülték őket.

A rajt egyébként elég érdekesen alakult a magyar kettős számára, hiszen amikor begurultak a startzónába, ott sorakozott mögöttük a korábbi és jelenlegi gyári csapatok képviselői közül jó néhány. Például a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz, az amerikai fenegyerek Robby Gordon, de volt ott Toyota és Mini is. Szalay elárulta, ez meglehetősen érdekes érzés volt számára, és egyben büszkévé is tette – büszkévé, de nem elbizakodottá.

„Egy sziklás szurdokban kezdtük a szakaszt, amely szűk is volt, meg kanyargós is, ám nem ez volt vele a legnagyobb gond, hanem az, hogy ezekkel a fajta abroncsokkal még nem mentem ilyen szakaszon, és nem tudtam, mire számítsak. Az autó hátulja nagyon csúszkált, úgyhogy ezt még gyakorolni kell, mert talán nem volt megfelelő a guminyomásunk – mondta az Opel Mokka pilótája, aki végül a 31. helyen fejezte be a szakaszt. – A táv egyharmadánál egy újabb szurdokba értünk, csak ott már kevesebb volt a kő, és nem tudom miért, de ott felgyorsultunk, és attól kezdve jó tempót diktáltunk” – nyilatkozta Szalay, aki még azt is hozzátette, némi időt veszített azzal, hogy elengedte a mögötte viharos tempóban érkező Sainzot, majd Gordont is, hiszen mindkét esetben teljesen le kellett lassítani a szűk úton. A szakasz vége azonban igazi ajándék volt a magyar fiúk számára, hiszen a cél előtti tíz kilométert a tengerparton tették meg, ahol kábé 160 km/órás sebességge l száguldhattak a vizes homokon, méghozzá úgy, hogy a partra érő hatalmas hullámok, olykor majdnem elérték az autót.

„Taktikailag jó, hogy ezen a köves szakaszon így végig tudtunk menni, anélkül, hogy az autónknak különösebb baja lenne – igaz, egyszer odaütöttük az elejét, de szerencsére nem lett belőle galiba –, hiszen itt egy feladata volt mindenkinek: megóvni a technikát. Nekünk sikerült és időben sem vesztettünk sokat, hiszen az összetettben megtartottuk a huszonegyedik helyünket” – nyilatkozta Szalay Balázs.

5. szakasz, Arequipa–Arica. Autósok (össztáv: 509 km, ebből szelektív szakasz: 172 km): 1. Joan „Nani” Roma, Michel Périn (spanyol, francia, Mini All4) 1:49:40, 2. Peterhansel, Cottret (francia, Mini All4) 1:23 perc hátrány, 3. De Villiers, Von Zitzewitz (dél-afrikai, német, Toyota Hilux) 1:51 p h., ...31. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Mokka) 22:40 p h.
Motorosok (össztáv: 411 km, ebből szelektív szakasz: 136 km): 1. David Casteu (francia, Yamaha) 1:39:42, 2. Pain (francia, Yamaha) 1:09 p h., 3. Pedrero (spanyol, KTM) 2:58 p h.
Az összetettben. Autósok: 1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret 10:55:32, 2. Al-Attijah, Cruz (katari, spanyol, Buggy) 9:54 p h., De Villiers, Von Zitzewitz 33:50 p h., ...21. Szalay, Bunkoczi 3:12:27 p h. Motorosok: 1. Olivier Pain 11:51:29, 2. Casteu 1:15 p h., 3. Despres (francia, KTM) 6:07 p h.

2013/01/09 23:35 CET | Szerző: MR/Opel Dakar Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com