Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Dakar 2013: Sebestyénék autójába beleszálltak a dűnék között.
Ez aztán munkás nap volt! A szervezők tényleg nem vicceltek, ahogy ígérték, már a 2013-as Dakar-rali második versenynapja alaposan megdolgoztatta a résztvevőket. Az Atacama-sivatag perui dűnéi komoly feladat elé állították a terepralisokat - jó hír, hogy a Sandlander egységei remekül vették az akadályokat, s még sötétedés előtt elérték a piscói tábort. Igaz, nem mindennapi körülmények és kaland közepette...

- Éppen az egyik dűnéről már leereszkedtünk, bent voltunk a völgyben, azt néztük, hogyan tovább, amikor hatalmas csattanást hallottunk. Az egyik argentin páros nem vett minket észre, s hátulról belénk csapódott. Ha azt mondom, meglepődtünk és alaposan meg is ijedtünk, akkor finoman fogalmaztam - mesélte a Toyotában ülő Sebestyén Sándor, aki Bognár Józseffel idén már másodszor vesz részt a Dakaron. – Óriási szerencse, hogy senki nem sérült meg, persze az autó hátulja eléggé összetört. Körülbelül egy órát vesztegeltünk, amíg valamelyest helyrepofoztuk a kocsit, s a dél-amerikaiaknak is segítettünk. Az út további része sem volt izgalommentes, hiszen komoly koncentrációt igényelt a táv teljesítése, a hatalmas homokhegyek és a meleg próbára tett minket, de az a legfontosabb, hogy körülbelül húsz perccel a sötétedés előtt célba értünk.

A pilóta kiemelte, igazi csapatmunka eredménye a szakasz teljesítése. - A másik sandlanderes autó, amolyan hátvédként végig velünk tartott. A futam második napján már bebizonyosodott, jól döntöttünk, hogy rutinos dakarosokkal vágtunk neki a viadalnak. Ugyanis sokan kerültek bajba, láttunk elakadt járműveket, lapátoló, szerelő versenyzőket, mindenki szenvedett - tette hozzá Sebestyén, akinek több vetélytársához hasonlóan egyelőre nincs eredménye, hiszen rengetegen még a szelektíven vannak, s próbálnak "hazatalálni".

Az ugyancsak Toyotában ülő Uniqa Safety Team tagjai, Pócsik László, Farkas Nándor és Szaller Zoltán biztosítják a hátvéd szerepét a körülbelül 8500 kilométeres, Perut, Argentínát és Chilét érintő eseményen.

- Velünk minden a legnagyobb rendben, gyakorlatilag karcmentes a Toyotánk, s örülünk, hogy Sándorék is egyben vannak. A vasárnap is bizonyította, a Dakaron tényleg bármi és annak az ellenkezője is megtörténhet. A legfontosabb, hogy személyi sérülés nem volt, a terepjárót pedig a szervizes srácok megjavítják - nyilatkozta Pócsik László, a Sandlander csapatvezetője. - Ami a szakaszt illeti, ha nem tudnánk, hogy merre járunk, simán elhinnénk, hogy Afrikában, a klasszikus útvonalon vagyunk, például valahol Marokkóban. A táj, a homok, a dűnék, a körülmények roppant hasonlóak, a perui pályák nagyban különböznek például a még ránk váró chileiektől. Most egy kis ízelítőt kaptunk a Dakarból, de a szervezők már előre figyelmeztettek mindenkit, a neheze még csak most következik.

Információink szerint a magyarok közül a kazah Andrej Cserednyikovnak navigáló Horn Alberték autója és a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert kamionos trió sem érte még el a tábort. Hornéknak megint technikai problémájuk van, míg Darázsiék a csapatuk egyik tagjának segítenek.

2013/01/07 13:03 CET | Szerző: MR/Sandlander/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com