Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: 24 Hours Rally Raid Greece: Sólyom Team a ködben
A Sólyom Team korábbi terveinek megfelelően a 24 Hours Rally Raid Greece elnevezésű versennyel zárta az évadot, amelyet november 24-25. között rendeztek Görögországban, Athén környékén. A Sólyom-Galbács-HAWKIA trió a második szakaszon a leszálló ködben két defektet kapott, majd a szakasz vége előtt hat kilométerrel eltaláltak egy sziklát, amitől a felni felcsavarodott a csonkállványra. Emiatt a jobb első kerék azonnal blokkolt, és a tengelyek ellentétes irányú feszülésétől az első differenciálmű háza kettétört. A csapat feladni kényszerült a futamot.

A verseny jól indult, annak ellenére, hogy az első szakasz nagyon saras volt, menet közben pedig a versenyautó ablaktörlője is elromlott, ráadásul erősen párásodott a szélvédő. Élvezetes autózással azonban sikerült még világosban teljesíteni a 250 kilométert. A nagyobb problémák a második szakaszon kezdődtek. Az első hetven kilométer viszonylag egyszerűen és gyorsan ment, aztán a hegyekben leszállt a köd, és a látótávolság tíz méterre csökkent. A tájékozódási nehézségek miatt a Sólyom-Galbács páros rengeteget keringett, és miközben a helyes utat keresték, két gumit kivágtak a sziklák. Mire megtalálták az utat, és a köd is felszállt, túl voltak a századik kilométeren, és már csak hat volt a célig. Ekkor egy tempós részen, nagy sebességgel autózva a bal első kerékkel eltaláltak egy méretes sziklát, amitől egy harmadik defekt keletkezett, ráadásul az első differenciálmű háza is eltört. A szervizre kapott fél óra sajnos kevésnek bizonyult az alkatrész cseréjére, így a Sólyom Team feladni kényszerült a versenyt.

Sólyom Olivér: „Megérkezésünkkor görög barátaink kézről kézre adtak minket, ami nagyon jól esett és felvillanyozott. Másnap az első szeletívet jó hangulatban kezdtük, de ez nem tartott sokáig - amikor az ablaktörlő motorja a nagy sárban felmondta a szolgálatot, kissé elkedvetlenedtem. A párától és a sártól semmit sem láttunk, ezért kénytelenek voltunk félreállni, hogy megjavítsuk az ablaktörlőt. Attól fogva már arra is figyelnünk kellett, hogy a saras részeket óvatosabban kezeljük. A szakasz fárasztó volt és nagyon nehéz, de csodálatos tájakon, hegygerinceken és tengerparton haladtunk. A második, éjszakai szelektívet nagyon szerettem, egészen a ködig. A két óra útkeresés és a két kerékcsere közben nagyon elfáradtam, ennek tudható be, hogy a végén nem vettem észre az úton a sziklát. Nagyon sajnálom, hogy ki kellett állnunk, mentem volna még.”

Galbács Mátyás: „Idén végre minden feltétel adott volt ahhoz, hogy nyugodt szívvel belevághassunk a 24 órás versenybe. Az már az első kilométereken tisztán látszott, hogy az időjárás nem lesz kegyes hozzánk, a verseny előtt ugyanis rengeteg eső hullott a hegyekben. A haladást sártenger, csúszós utak, sziklák nehezítették, az itiner jelei az éjszakában nem mutattak valós képet, sok helyen alig lehetett megtalálni a helyes irányt, az egészet pedig még megfejelte a tejfölszerű köd, amivel nem lehetett mit kezdeni. Mindettől függetlenül nagyon jól éreztem magamat idén is a görög barátaink társaságában.”

A Sólyom Team azt fontolgatja, hogy idén benevez a Mikulás Rallyra, és az évadzáró futam után még egy évadlevezető örömautózást hajt végre Veszprémben.

2012/11/29 13:17 CET | Szerző: MR/Sólyom Team MSE/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com