Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Africa Eco Race: Újra Afrikában versenyez a Qualisport

Rajtkészültségben a Qualisport, az ország egyetlen kamionos tereprali-alakulata: a Scaniával versenyző együttes a visszaszámlálás végéhez közeledik az ötödször megrendezésre kerülő, minden korábbinál több indulót számláló maratoni összecsapás, az Africa Eco Race előtt.

Az adminisztratív- és technikai gépátvételt december 27-én, a dél-franciaországi Saint-Cyprienben tartják, majd két nappal később, már Afrikában bonyolítják az első szelektív szakaszt. A klasszikus, Marokkót, Mauritániát és Szenegált érintő útvonalon összesen 11 szelektív szakasz, több mint 7000 kilométer vár a versenyzőkre a célkapuig, amelyet január 9-én, a hagyományoknak megfelelően a szenegáli főváros, Dakar mellett, a Rózsaszín tó partján állítanak fel.

Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő, a Qualisport legénysége negyedszer vesz részt az Africa Eco Race-en, amelynek mezőnye a korábbinál jóval nagyobbnak ígérkezik: a szervezők előrejelzései szerint az autós, a motoros-quados és kamionos kategóriában összesen több mint 200 egység nevezett a futamra. A magyar trió 2009-ben, az első kiírás során kategóriájában a 3. helyen végzett, egy évvel később megnyerték a monstrumok csatáját, míg 2011-ben kieséssel zártak.

Ez lesz a Scania Qualisport V8 típusjelű, idén májusban elkészült új versenykamion első bevetése a Szaharában. A csapat júliusban, a Selyemút-ralin avatta fel az 1100 lóerős gépet: a kategória 16. helyén zárt viadalon hamar kiütköztek az új versenygépekre jellemző gyermekbetegségek, így az Africa Eco Race-t megelőző átfogó, néhány tesztelést is magában foglaló műszaki felkészítés során az Oroszországban szerzett tapasztalatokat is felhasználták a Qualisport szervizcsapatának tagjai.

„Az új Scania építése miatt az idei év elején nem tudtunk ott lenni az Africa Eco Race-en, de most szerencsére visszatérhetünk. A nyári Selyemút-rali óta gőzerővel dolgoztunk a kamion felkészítésén, mindennel időben végeztünk, így várjuk az indulást. Úgy hallottuk, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb lesz a mezőny, több az induló a kamionos kategóriában is. Ellenfeleink között ott lesz a tatrás cseh, Tomecek, aki az utóbbi két évben győzött, az MAN gyári támogatású portugál pilótanője, Elisabete Jacinto, de idén már a Kamaz is megosztotta versenycsapatát, így nem csak Dél-Amerikába, hanem Afrikába is küldenek egy osztagot. Egy ilyen hosszú és kemény verseny előtt nehéz célokat megfogalmazni. Az a legfontosabb, hogy hibák nélkül teljesítsük a távot, aztán a Rózsaszín tó partján meglátjuk, hogy ez mire volt elég” – mondta a Qualisport tulajdonosa és pilótája, Kovács Miklós.

A kalocsai versenyző hozzátette: „Nagy öröm számunkra, hogy a Total Hungária Kft. továbbra is mellettünk áll, s újabb partnerekkel gyarapodott a támogatóink köre. Csatlakozott csapatunkhoz az AS24 nemzetközi töltőállomás-hálózat és az Axiál Kft. is. Nekik, és az összes többi támogatónknak is köszönetet mondunk, hogy lehetővé teszik az Africa Eco Race-en való indulásunkat.”

A versenytriót háromfős asszisztencia-stáb segíti a sivatagi megmérettetésen: a csapat szervizkamionjának fedélzetén utazó Bokor Attila, Várda Ferenc és Ács László feladata a Scania megfelelő műszaki kiszolgálása lesz.

2012/12/19 16:55 CET | Szerző: MR/Qualisport/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com