Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Africa Eco Race: Kemény menettel zárult a 2012-es évSemmiféle lazítást nem engedélyezhetett magának a 2013-as Africa Eco Race-en szereplő Qualisport kamionos tereprali-istálló az év utolsó napján: a kalocsai egyletre az összecsapás második szelektív szakaszán, Tagounite és Oued Draa között 433 kemény versenykilométer várt.

A szervezők a szombatinál jóval nehezebb menetet írtak elő a résztvevőknek, az útvonal ezúttal is komoly kihívásnak bizonyult. Marokkó és Algéria határán, például Chegaga híres-nevezetes dűnesorán, az Iriki-tó kiszáradt medrében és egyéb, klasszikus terepralis helyszíneken kanyargott a karaván, amelyet alaposan megdolgoztatott a napi penzum.

Az afrikai terepen most először szereplő új Scaniával a Qualisport triója, Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő 6 óra 13 perc 8 másodperc alatt teljesítette a távot, amivel a 4. pozícióban zártak a Kamaz gyári csapatának fiatal tehetsége, a szombati napot is domináló Anton Shibalov, valamint az MAN-nel versenyző portugál Elisabete Jacinto és a Tatra kiválósága, az előző két futamot megnyerő Tomas Tomecek mögött. A magyar egység a napi eredmény után továbbra is 4. a kategóriában, míg az autós-kamionos összesítésben két helyet veszítve a 15. pozícióban állnak.

„Rázós napunk volt, ismét alaposan megdolgoztattak bennünket. A terveinknek megfelelően visszafogottak vagyunk így az elején, ráadásul fontos hangsúlyozni, hogy az új kamionnal először versenyzünk Afrikában, ezért a megfelelő beállítások feltérképezésére is nagy figyelmet kell fordítanunk. A folytatásra reméljük a legjobbakat! A szervezők ma este egy kisebb grillpartival kedveskednek a versenyzőknek Szilveszter alkalmából, de nem lesz felhőtlen egyikünk mosolya sem. Tegnap késő éjjel kaptuk a hírt, hogy egy belga autós versenyzőtársunk a szelektív szakasz után, az összekötőn szívinfarktust kapott és meghalt. Együtt érzünk a családjával, az értünk otthonról szorítóknak pedig boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!” – nyilatkozta a Qualisport pilótája, Kovács Miklós.

Czeglédi Péter, a csapat rutinos másodpilótája hozzátette: „Azt, hogy mennyire kemény volt a mai szakasz, jól mutatja, hogy sokan eltévedtek, többen pedig balesetet szenvedtek. Nekünk szerencsére jól alakultak a dolgaink és ahogyan Miklós is említette, ez egy vérbeli versenykamion, amelyből csak a helyes beállításokkal hozhatjuk ki a legjobbat. Ezen dolgozunk, s arra törekszünk, hogy ne hibázzunk a folytatásban sem.”

Az autós-kamionos kategóriában egyébként az első négy Africa Eco Race-en győztes Jean-Louis Schlesser bizonyult a nap legjobbjának, maga mögé utasítva a két Overdrive-Toyotát, Jerome Pelichet-t és Jacky Loomanst. A francia legenda őrzi vezető pozícióját az összesítésben a Vendeé Globe vitorlásversenyről nemrégiben kiesett Louis Burton, valamint Pelichet előtt. A motorosoknál a KTM-es francia, Norbert Dubois volt a leggyorsabb, aki ezzel a kategória 3. helyére lépett elő: az élen őrségváltás történt, a vezető pozíciót a KTM-es holland, Guillaume Martens vette át, akit egy hondás francia, Patrick Arnoult követ.

A január 9-én, Dakarban záruló Africa Eco Race mezőnye Újév napján sem pihenhet: Oued Draaból Gwirat Larjamba vezet az út, a szelektív szakasz hossza 343 kilométer lesz, amely az előrejelzések szerint tempósnak ígérkezik.

2013/01/01 19:56 CET | Szerző: MR/Qualisport/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com