Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Africa Eco Race: Lendületben a legnehezebb mauritániai szakaszon


Megtartotta lendületét Mauritánia dűnéin a Qualisport kamionos tereprali-együttes: a 2013-as Africa Eco Race nyolcadik szelektív szakaszán Akjout és Tenadi között repesztett a mezőny, a 441 kilométeres távot a magyar Scaniának sikerült gondok nélkül teljesítenie.

Kovács Miklós pilótát, Czeglédi Péter navigátort és Tóth Tamás vezető szerelőt az előző napon egy defekt fosztotta meg attól, hogy Atar környékén, a klasszikus dakaros szakaszon a kamionosok legjobbjaként végezzenek. A terep ezúttal is hasonló volt, hatalmas dűnék és komoly navigációs kihívások vártak a versenyzőkre, s a magyarok ismét tartották a lépést a monstrumok kategóriájának élmezőnyével, a gyári Kamazzal, Tatrával és MAN-nel.

A legnehezebbnek tartott szakaszt – amely a végelszámolásba beszámító menetek között az utolsó előtti volt az idei Africa Eco Race-en – 6 óra 6 perc 27 másodperces idővel a 4. pozícióban zárták Anton Shibalov, Tomás Tomecek és Elisabete Jacinto mögött. Míg Shibalov a Kamazzal a végére meglépett a többiektől, addig a magyarok Tomecektől 6, Jacintótól pedig mindössze 4 percet kaptak. A kamionos kategóriában így Jacintótól 59 perccel elmaradva a 4. helyen állnak, míg az autós-kamionos összesítésben előreléptek a 8. pozícióba.

„Tegnap kemény napunk volt, de nagyon élveztük és ugyanez igaz a mai napra is. Problémák nélkül teljesítettük a távot, nagy csatát vívtunk a Kamazzal, a Tatrával és az MAN-nel, ami ismét roppant izgalmasnak bizonyult. Nagy öröm számunkra, hogy míg Marokkóban szenvedtünk a beállításokkal, addig itt, a dűnéken sokkal jobbak vagyunk és tudjuk, hogy az itt szerzett tapasztalatok nagyon hasznosak lesznek a későbbiekben. Már nagyon közel vagyunk a végéhez, ezért felesleges kockázatot semmiképp nem akarunk vállalni, de a holnapi utolsó mért gyorson azért még beleadunk mindent” – nyilatkozta a pilóta, Kovács Miklós.

Az autósoknál meglepetésre a Volkswagen Tarekek dominanciáját hozta a hétfői nap, az ötödik Africa Eco Race-győzelmére hajtó Jean-Louis Schlessert Abdelhamid Abouyoussef és Yves Fromont is maga mögé utasította. Schlessernek ezzel együtt sem kell túlságosan aggódnia: az autós kategória összetettjének 2. helyén álló Oscar-pilótát, az orosz Anton Grigorovot 5 óra 45 perccel előzi meg, míg a 3. helyen álló Fromontéknak van esélyük az ezüstérmes pozícióra, ugyanis lemaradásuk mindössze 2 perc 12 másodperc Grigorovhoz képest.

A motorosoknál folytatódott Martin Fontyn és Guillaume Martens kiélezett különmeccse: a két KTM-es közül ezúttal Fontyn bizonyult jobbnak, aki 43 perc 49 másodpercet vert Martensre és a belga ezzel 1 óra 1 perc 54 másodpercre növelte az előnyét holland riválisával szemben.

Kedden változatos programja lesz a mezőnynek: előbb futnak egy 196 kilométer hosszú szelektívet, majd átlépik a mauritániai-szenegáli határt. Az éjszakát Kobában töltik, majd szerdán már Dakar lesz a célpont: aznap a szelektív hossza 24 kilométer lesz, de az Africa Eco Race hagyományainak megfelelően az már nem számít bele a végelszámolásba, inkább bemutató jellegű száguldás lesz a legendás Rózsaszín-tó partjáig.

2013/01/07 21:43 CET | Szerző: MR/Qualisport/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com