Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Aqua-Palace Kupa: Fordulatos nap végén Fazekas az élen


Igen fordulatos napja volt ma a II. Aqua-Palace Kupa mezőnyének. Miután reggelre megérkezett az előre jelzett eső, egyre sarasabb, és ebből adódóan egyre csúszósabb pályákon kellett átverekedni magukat a versenyzőknek. A hosszú és fárasztó nap végén az autósoknál Fazekas Károly, a motorosoknál Hodola Richárd, a quadosoknál a lengyel Lukasz Laskawiec áll az élen.

Sokak bánatára reggelre megérkezett a beígért eső. Mivel (főleg az autósok közül) sokan őrzik még emlékezetükben a két évvel ezelőtti extrém saras viadal emlékét, jó pár versenyzőnek bizony összeszorult a gyomra reggel a rajtnál. És miután az eső hűségesen kitartott a mezőny mellett egész nap, a pályák egyre csúszósabbak és csúszósabbak lettek.

Az összes kategória résztvevői megszenvedtek a verseny leghosszabb napjának összesen hat szelektívjével, de leginkább az autós mezőnyt tizedelte meg a szombati nap. A sokáig második helyen álló Korda Erik például a kormánymű meghibásodása miatt kényszerült forfaitolásra, Rónaiék a nyeles tengely törése miatt kötélvégen érkeztek meg a szervizparkba, Sebestyénék árokba borultak, de a legpechesebb talán mégis Horváth Béla, azaz Gombi volt.

„Minden rendben ment, rendben kiértünk a harmadik szelektívről. Aztán amikor megálltunk, levettem a sisakomat, véletlenül ráraktam az áramtalanítóra, és onnantól egyszerűen nem indult az autó” – mesélte a bizarr történetet Gombi. Szerencsére a zöld Dodge (sokak nagy kedvence) némi szerelés után vasárnap reggel ismét csatlakozhat a mezőnyhöz. „Mindössze négy percen múlt, hogy a szombat délutáni szakaszokon nem rajtolhattunk el” – kesergett Gombi a szervizparkban.

Velük ellentétben nagyon is jó kedve volt a Fazekas Károly – Horn Albert párosnak. A címvédő magyar bajnokok alapvetően problémamentes napot tudhatnak maguk mögött, de az izgalmas pillanatokból azért nekik is kijutott. „Egy ponton olyat mentünk a kocsi orrán, hogy összetört a lökhárítónk, és leszakadt a haspáncél. Nem sok hiányzott hozzá, hogy átforduljunk hosszában” – mesélte a pilóta. A kaland után kicsit visszafogottabban autóztak – tehették, hiszen előnyük addigra öt perc fölé nőtt, s riválisaik problémái révén a vasárnapi rajtot már kilenc perc fölötti előnnyel várhatták.

Szalay Balázst délelőtt defektek hátráltatták, délutánra azonban megtáltosodott, és akkor mindhárom szelektívet megnyerte. Azonban miután a délelőtti problémái miatt összeszedett négy perc késést, ugyanennyi büntetés is került a neve mellé, így öt helyett kilencpercnyi a hátránya.

Lónyai Pál saját bevallása szerint egyelőre még „tanulja” a tél folyamán alaposan átalakított Nissant, ennek ellenére dobogós helyről várhatja a vasárnapi folyatást. Varga Imre egész nap küzdött a gumik szeszélyeivel. Egy új fajtát próbált ki, de finoman szólva nem volt elégedett, az autó ugyanis szinte irányíthatatlan volt az egyre csúszósabb pályákon. Molnár Istvánnak ugyan ez az első tereprali versenye, de már most alaposan kijutott neki a sportág szépségeiből. Az még hagyján, hogy pénteken tönkrement a szervója, és a szombati nap folyamán is meglehetősen esetlegesen működött, de szombaton még csak látni sem látott, mert hol az ablaktörlője ment tönkre, hol az ablakmosó folyadék nem akart jönni.

A motorosoknál Hodola Richárd a nap folyamán átvette a vezetést az olasz Andrea Brunodtól, aki ugyancsak megszenvedett a sárral, és nagyon veszélyesnek érezte a pályát. A quadosoknál a címvédő Európa-bajnok lengyel Lukasz Laskawiec óvatos kezdés után nem csupán az élre állt, de alaposan el is húzott a többiektől. Mögötte a cseh Tomas Kubiena és Hangodi Zoltán csatázott egymással egész nap, végül Hango kaparintotta meg a második helyet, de az ő hátránya is négy perc feletti Laskawiechez képest.

A II. Aqua-Palace Kupa vasárnap három szelektív szakasszal zárul.

2012/04/15 11:39 CET | Szerző: MR/Aqua-Palace Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com