Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Aqua-Palace Kupa: Hajdúszoboszlón indul a jubileumi szezon

Hajdúszoboszlón, a II. Aqua-Palace Kupával kezdődik meg a hazai tereprali bajnokság jubileumi, huszadik szezonja. A viadal egyben a motoros-quados Európa-bajnokság nyitánya is, így rangos nemzetközi mezőnyt köszönthet április 13-15. között a hajdúsági város, többek között Dakar-győztessel és címvédő Európa-bajnokkal a nevezők között.

Tavaly az Aqua-Palace Kupa szervezői teljesen új megközelítésben rendezték meg a tereprali bajnokság nyitó futamát. A helyszín, Hajdúszoboszló adottságait kihasználva úgy alakították ki a verseny időtervét, hogy esténként a versenyzőknek és kísérőiknek jusson ideje ismerkedni a város vonzerejét adó változatos wellness szolgáltatásokkal. A kezdeményezés zajos sikert aratott, a névadó Aqua-Palace pedig idén ismét a szervezők mellé állt, így logikus volt, hogy ismét a tavalyi irányt folytatva rendezik majd meg a II. Aqua-Palace Kupát.

Az idei verseny azonban több szempontból is különlegesnek ígérkezik. Egyrészt ez lesz a hazai tereprali bajnokság jubileumi huszadik szezonjának nyitó versenye, másrészt egy olasz verseny kiesése miatt (a HunGarian Baját szervező Garamvölgyi Zoltán javaslatára és közbenjárásával) néhány hete az a megtiszteltetés érte a viadal szervezőit, hogy a motoros-quados Európa-bajnokság első futamát is ők rendezhetik meg.

Így aztán rangos nemzetközi mezőny látogat el a hétvégén Hajdúszoboszlóra. Az autósoknál ugyan csak a magyar bajnokságba számít a futam, de itt is lesznek külföldi versenyzők, nevezetesen a korábbi magyar bajnok és Dakar ötödik helyezett cseh Miroslav Zapletal és csapattársa, Zdenek Porizek, akik mindketten a csapat saját építésű és roppant látványos Hummerjeivel állnak rajthoz.

Alaposan fel kell azonban kötniük az alsóneműt, ha fel akarják venni a versenyt a hazai bajnokság ászaival. A tavalyi hajdúszoboszlói győztes és magyar bajnok Fazekas Károly – Horn Albert páros a bivalyerős BMW-vel természetesen szeretné megismételni a tavalyi évkezdést, azonban az idei Dakaron a kiváló huszadik helyen végzett Szalay Balázsnak és az Opel Antarának ehhez nyilvánvalóan lesz egy-két szava. A tavalyi bajnoki bronzérmes Korda Erik pedig még úgy is bármikor okozhat pozitív meglepetést, hogy a hajdúsági pályák nem igazán az ő Nissanjának kedveznek.

Magyarországon ezen a versenyen debütál a T3 kategória, mely az úgynevezett könnyű buggykat takarja. Első fecskeként a korábbi quados Dakar-győztes cseh Josef Machacek állít csatasorba egy ilyen rendkívül látványos kis versenygépet.

Ami a motoros mezőnyt illeti, Horváth Lajos, azaz Laller és Hodola Richárd egy olasz ellenfelet kapott a tavalyi EB harmadik Andrea Brunod személyében. Lallert egyébként külön érdemes lesz figyelni, motorja és meze ugyanis különleges dizájnt kapott az évadnyitóra: egy rajzpályázat győztes pályaművét csodálhatjuk meg rajta.

A quadosoknál a tavalyi Európa-bajnok lengyel Lukasz Laskawiec és a tavalyi EB második, magyar bajnoki címvédő Hangodi Zoltán csatájára lehet számítani. Kettejük mellett olasz, cseh, lengyel és persze magyar quadosok mérik össze erejüket.

Az ünnepélyes rajtra április 13-án pénteken délután kerül sor az Aqua-Palace bejáratánál, ezután egészen vasárnap délutánig folyik majd a versengés a környékbeli pályákon.

2012/04/11 23:48 CET | Szerző: MR/Aqua-Palace Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com