Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Baja Espana: Megugrották az első akadályt.

Sikerrel vette a Baja Espana-Aragon terep-rallye világkupa futam első akadályát a Bioextra GarZone Racing párosa, a péntek esti prológon Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán közel 20 helyet javított rajtpozícióján.

Negyedéves szünet után Spanyolországban folytatódik az FIA Terep-rallye Világkupa Bajnokság. Péntek délután a Baja Espana-Aragon prológjával melegített a világsztárokkal teletűzdelt mezőny a hátralévő 500 versenykilométerre. A versenyzők az Aragon Motorland területén kialakított rövid, alig 6 kilométeres szelektív szakasz leküzdése után egy 100 kilométeres összekötő szakasszal érkeztek meg a verseny központjába, Zaragozába.

A futamon a Bioextra GarZone Racing színeiben rajthoz áll egy magyar páros is. Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán első alkalommal versenyez Spanyolországban, ezért elsődleges céljuk a tapasztalatszerzés a kőkeménynek ígérkező versenyen. A fiúk teljesítményére eddig nem lehet panasz, a nehézségek ellenére már az első nap közel 20 helyet javítottak rajtpozíciójukon.

„Akármennyire is nehéz volt, nagyon élveztem a prológot.” - mondta a Lónyai Pál. ”Nekünk kisköbcentis motorunk van, ami a felső fordulatszám tartományban húzna, de nem tud felpörögni, mert nem kap levegőt szegény. Ez mondjuk eddig is így volt, de itt napközben 40 fok van, amitől még gyengébb, nagyon hiányzik a motorerő. Megnehezítette a helyzetünket, hogy a mezőny hátsó részéből rajtolva nekünk már nagyon szét volt járva a pálya, össze-vissza mentek a nyomok és Zoli szerint az itiner is pontatlan. De ugyanakkor ez csak egy prológ volt, a holnapi 200 km-es pálya az, amit rettenetesen várunk. Zolival arról beszéltünk a Zaragozába vezető etapon, hogy ha lehetne most rajtolni a 200-ason, akkor elindulnánk úgy ahogy vagyunk mert annyira jó kedvünk lett tőle, hogy végre tudtunk menni pár kilométert. Szóval bemelegítésnek tökéletes volt. Eddig nagyon tetszik a dolog, holnap támadunk, aztán majd meglátjuk, kit tudunk megfogni.”

„Kegyetlenül meleg volt, de megcsináltunk mindent, amit kellett, parc fermébe van az autó.” – összegzett a csapat navigátora, Garamvölgyi Zoltán. „Nagyon kemény volt a pálya, elég, ha annyit mondok, Jean-Louis Schlessernek is meggyűlt vele a baja. Mi 35. időt mentünk, ami lehetne jobb is, mert az eleje karcsúra sikerült, kicsit csúszkáltunk, szokni kellett az itteni talajt. A vége mér elég jó volt, a legvége pedig fantasztikus, az ugratókon igazi közönség kedvencekké váltunk. Saját tempónkat alapul véve, szerintem bent maradt 20-30 másodperc, de igazából nem vagyunk rossz helyen. Nagyon különleges a pálya, teljesen más szisztémában kell itt közlekedni, mint ahogy otthon, de imádjuk és élvezzük. Már felköltöztünk Zaragozába, itt van egy viszonylag zsúfolt szervizpark, amiért a város egyik főutcája lett lezárva, úgyhogy elég nagy a felhajtás. Az eddig tomboló hőséghez képest annyit javult a helyzet, hogy 60 km/h-s szél fúj, ami azért lenne jó, ha így maradna holnapra, mert elfújná a port pályán.”

Fotók: Giusy Concina / fuoristradaweb.com, GarZone Racing

2012/07/21 08:25 CET | Szerző: MR/GarZone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com