Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Baja Espana: Spanyolország kipipálva!

Sikerrel teljesítette az FIA Terep-rallye Világkupa Bajnokság spanyol állomását a Bioextra GarZone Racing versenyzőpárosa, Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán az abszolút 25. helyen ért célba a vasárnap délután befejeződött Baja Espana-Aragon-on.

A magyar páros már a pénteki prológon érzékeltette a szervezőkkel, hiba volt őket az 55. helyre sorolni, hiszen már az alig öt kilométeres bemelegítő szakaszon is 16 helyett javítottak rajtpozíciójukon. A java azonban ekkor még hátravolt, szombaton egy 200 és egy 100 kilométeres, vasárnap pedig egy újabb 200 kilométeres szelektív szakasz várt rájuk, 40 fokos hőségben! A magyar párost azonban nem rettentette meg a feladat, a hátralévő 500 versenykilométeren is tovább folytatták előrenyomulásukat. „Sokkal nagyobb kihívás volt ezt a versenyt végigcsinálni, mint azt előtte gondoltam, de sokkal nagyobb öröm is volt célba élni rajta” - kezdte értékelését Lónyai Pál. „Megdöbbentő volt megtapasztalni ezt a furcsa kőport, amit itt homoknak neveznek, nem kaptunk levegőt és sajnos az autót is tönkre tette. A pályák iszonyatosan kemények voltak, végtelenül kifárasztott ez a két nap, megkockáztatom, hogy terep-rallye versenyen én még így nem fáradtam el, mint ahogy most. Ugyanakkor egy örök élménnyel lettem gazdagabb.”

A versenyzők mellett a szervizcsapat is jelesre vizsgázott, hiszen a mezőny fele nem tudott megbirkózni a spanyol terep nehézségeivel. A magyar csapat lendülete egészen a célig kitartott és az élmezőny autócsodáihoz képest kissé öregecske Nissan is jól bírta a megpróbáltatásokat. Ennek köszönhetően az utolsó pillanatig nyomultak előre, mígnem a célba az abszolút 25. helyen állapodtak meg. „10 kilométerenként láttunk autókat meghalni a szakaszon, a mi autónk pedig végigbírta, amiért elismerésem a csapatnak.” - dicsérte csapatát Lónyai. „Köszönettel tartozom navigátoromnak is, mert nem hiszem, hogy Zoli nélkül ezt meg tudtam volna csinálni. Azt hiszem a 25. hely még jobb is annál, mint amire előzetesen számíthattunk, tekintettel arra, hogy akik előttünk végeztek mind újabb és komolyabb technikával vagy hatalmas pályaismerettel rendelkeztek.”

„Kimondottan jó volt a mai 200 kilométeres szakasz, élveztük minden pillanatát. Ma úgy tudtunk menni, hogy nem volt semmi problémánk, viszonylag simán megelőztünk hat-nyolc autót. Sokan ki is estek, a mi autónk viszont kibírta a célig.” – boncolgatta sikerük titkát a csapat navigátora, Garamvölgyi Zoltán. „Ma sem mentünk életre-halálra, pontosan tudjuk hol maradt még benne meglehetősen sok, de boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk a célban. Az autó egyébként zokszó nélkül bírta a megpróbáltatásokat, de egy óriási baj viszont van, úgy néz ki a motorunk teljesen odalett. Gipszszerű homok van a pálya 70 százalékán, ami mindenhova beette magát. A tegnap esti szervizben fél köbméter homokot szedtünk le az autó kartervédőjéről, a verseny végére pedig már mindent elárasztott: tele van a szívócső, a pillangószelep ezzel a rásült gipszszerű dologgal. De legalább megtanultuk, hogy az autót és magunkat is egy kicsit másképp kell felkészíteni erre a versenyre."

„Nem az eredményért jöttünk ide, de örülünk az abszolút 25. helynek is, mert tudjuk milyen kemény munka áll mögötte. Kiemelném a Whistler Racing munkáját, megint nagyon jó autót kaptunk tőlük és a krízishelyzeteket is jól kezelték. Nekem személy szerint egy kicsit csalódás a Spanyol Baja, mint rendezvény, mert ahhoz képest, amiket hallottunk róla, egyáltalán nem estünk hasra. Például vasárnap estig nem sikerült szereznem egy szombati eredménylistát. Furcsa dolgok történnek meg, de szép volt, jó volt, itt vagyunk a célban és nagyon boldogak vagyunk.”

A versenyen az X-Raid csapat kettős győzelmet aratott, az első helyre Stephane Peterhansel érkezett, másodikként Khalifa Al Mutawei haladt át a céldobogón, a bronzérmet pedig Vlagyimir Vasziljev nyakába akasztották. A GarZone Racing színeiben a Magyar Bajnokságban versenyző Miroslav Zapletal az abszolút hatodik helyen érkezett célba.

2012/07/23 10:37 CET | Szerző: MR/GarZone Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com