Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Baja Poland: Kordáék dobogóra álltak a lengyel Világkupa futamon

Fantasztikus hajrával rukkolt elő a Korda Racing párosa a Baja Poland befejező napján, Korda Erik és Fábián Csaba az abszolút harmadik helyen zárta a az FIA Terep-rallye Világkupa sorozat lengyel állomását.

A Baja Poland befejező napján tovább folytatta előretörését Korda Erik és Fábián Csaba. Ezen a napon egy 79 kilométeres pálya szerepelt kétszer a programban melynek a Korda Racing versenyzői az abszolút ötödik helyről rajtolhattak. Rögtön az első szelektíven ismét javítottak egyet összetettbeli helyezésükön, pedig nem ment minden simán. „Megint utolértük Schlessert.” – jegyezte meg Korda Erik a szakasz céljában, utalva arra, hogy az öreg sivatagi róka a Hungarian Baja-n is elvett tőlük néhány értékes másodpercet. „A céltól 15 km-re kezdtünk jelezni az öregnek, hogy megérkeztünk mögé, de most nem engedett el, így a porában jöttünk le a szakaszról. Sok jelentősége nincs, a negyedik helyünk stabil volt, annyi hogy a szakaszon másodikak lehettünk volna.”

A versenynek azonban még korántsem volt vége, ugyanez a szakasz várt rájuk még egyszer, melynek igen komoly tétje volt a magyar páros számára. ”Jean-Marc Fortin szólt, hogy Gadaszinnak motorproblémái vannak.” – elevenítette fel a verseny utolsó pillanatait Erik. „Csabival megbeszéltük, hogy odatesszük magunkat és megpróbáljuk elcsípni a dobogót. A szervezőktől kértük, hogy 4 percre rajtolhassunk, hogy Schlesser már ne tarthasson fel. Nagyon tempót kaptunk el és bár a cél előtt láttuk, hogy Gadaszin megállt, egy kicsit vissza is vettünk, de így is jöttünk egy második időt. Azt hiszem életem versenye volt a mostani. Nagyon sokat tanultunk, az eredményünk magért beszél, a végén pedig már kezdtünk belerázódni. Azt sajnálom, hogy vége van.”

„Fantasztikus érzés fenn állni a dobogón egy Világkupa futamon, olyan versenyzőkkel, akiket eddig csak távolról csodáltam.” – próbálta szavakba önteni érzéseit Fábián Csaba. ”Nagyon kemény verseny volt, de folyamatosan tudtunk gyorsulni és még a finisre is maradtak tartalékaink és erre szükségünk is volt. Igazi csapatmunka volt, Erik csodálatosan ment, a szervizcsapattól egy tökéletes autót kaptunk, nem tudom elmondani, mennyire boldog vagyok.”

Akkor nézzük mi mindent hódítottak el a srácok a Baja Poland-on:
- FIA Világkupa Abszolút 3. helyezés
- T1-es kategória második helyezés
- FIA CEZ Kupa abszolút második helyezés
- FIA B prioritás

Valamint a harmadik helyért járó pontokkal Korda Erik és Fábián Csaba a legelőkelőbb magyar versenyzőként, a Világkupa ponttáblázatán a 14 helyre kapaszkodtak fel. A fiúk azonban nem elégednek meg ennyivel, legközelebb a sorozat utolsó állomásán, a november eleji Baja Portalegre 500-on állnak rajthoz.

A Baja Poland végeredménye:
1. Holowczyc/Palmeiro, MINI ALL4 Racing 5:23.05,5
2. Zapletal/M. Marton, H3 EVO +14.58,6
3. Korda/Fábián, Toyota Hilux V8 +24.23,1
4. Ruta/Rozwadowski, Toyota Hilux V8 +34.24,0
6. Malysz/R. Marton, Mitsubishi Stracar +38.02,2
7. Mutaiwei/Schulz, MINI ALL4 Racing +40.54,8
8. Schlesser/Zsilcov, Schlesser Buggy +41.40,3

2012/09/10 14:26 CET | Szerző: MR/Korda Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com