Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Dakar 2013 - Még 29 nap: Interjú Horn Alberttel


Horn Albertet senkinek sem kell bemutatni, aki követi a terepralit, hiszen két magyar bajnoki címe mellett Világkupa-ezüsttel is büszkélkedhet. A G-Force csapatot szintén nem kell bemutatni, hiszen évek óta meghatározó szereplői a sportág elitjének. S hogy hol itt az összefüggés? Hát ott, hogy a tapasztalt magyar navigátor az idei Dakaron az egyik G-Force Proto pilótáját, a kazah Astana Team színeiben induló Andrej Cserednyikovot segíti majd.

marathonrally.com:- Hogyan jött a felkérés?

Horn Albert: - Még a HunGarian Baján kezdtünk el beszélgetni Borisszal [Gadaszin] arról, hogy jó lenne, ha ott lennék a Dakaron a csapattal. Eredetileg arról volt szó, hogy neki navigálnék, mert úgy volt, hogy Alekszej Kuzmics ismét a Kamazzal megy a Dakarra, a korábbi navigátora, Dan Scsemel pedig technikai vezető lett.

Szóba került, hogy Egyiptomban is együtt indulunk, amolyan főpróbaként, de nem sokkal a verseny előtt kiderült, hogy Alekszej mégiscsak tud menni a Dakarra Borisszal, és részben ezért, részben azért, mert Andrej [Cserednyikov] jól beszél angolul, az ő navigátora lettem.

MR: - Mennyire ismeritek egymást?

HA: - Ugyan találkoztunk már augusztusban, de akkor annyira futólag, hogy gyakorlatilag be sem mutatkoztunk egymásnak. Pár héttel ezelőtt egy hétvégét kint töltöttem Szentpéterváron, és akkor dumcsiztunk egy kicsit.

MR:- Teszteltetek is együtt?

HA: - Nem, nem mentünk egy métert sem együtt. De már ültem a helyemen!:)

MR:- Nem meredek így nekivágni pont a Dakarnak?

HA: - Minden ki ezzel jön, pedig nem erről szól a történet. Azt tudni kell, hogy mi harmadik autó vagyunk, eleve egy kicsit nehezebbek, mint a csapattársaink, mert nálunk például lesz hegesztő meg némi plusz alkatrész. Nekünk nem arról szól a Dakar, hogy egy másodperccel gyorsabbak legyünk, hanem arról, hogy végigmenjünk, és mindenki tegye a dolgát.

MR: - Akkor amolyan “gyorsbeavatkozó” szerep hárul rátok?

HA: - Valami olyasmi.

MR: - Ha jól sejtem, nem csupán a navigálás tartozik majd a feladataid közé...

HA: - Így van. Borisz azt már az elején megmondta, hogy nagy szükség van a tapasztalatomra. Én nem egy irodában, hanem egy műhelyben töltöm a napjaimat, így jóval reálisabb képem van a technikáról, mint nekik. Így ha netán beüt valamilyen probléma, annak elhárításában is szerepet kell vállalnom.

MR: - Ha már a műszaki kérdéseknél tartunk, az autótok specifikációja megegyezik a többiekével?

HA: - Gyakorlatilag igen. Egy minimális különbség van a gátlók tekintetében, illetve az autó hátulja egy kicsit meg van nyújtva, hátrébb kerültek a pótkerekek, és így nyertünk egy kis plusz helyet a pótalkatrészek számára.

MR: - Hogyan készülsz a versenyre?

HA: - Úgy, ahogy eddig is szoktam: úszással, némi gimnasztikával, egy kis futással, bár ezt most már nem annyira erőltetem, mert jó lenne nem megfázni. Emellett lélekben is igyekszem felkészülni, ráhangolódni.

MR - Mit szólsz a rajtszámokhoz, amit a csapat autói kaptak?

HA: - Nem értem! Ez a Világkupa-győztes csapat, Borisz amellett, hogy kétszeres Baja Kupa-győztes, kiemelkedő Világkupa-eredményekkel is büszkélkedhet, és Vlagyimirnek [Vasziljev] is volt már futamgyőzelme a Világkupában, mégis a 348-as és 331-es rajtszámokat kapták. Még különösebb, hogy Borisz neve nincs fent az ASO “elit listáján” annak ellenére, hogy ő nyerte az idei Selyemút Ralit, és a második helyezett fent van... Mi pedig egy olyan T2-es mögül fogunk rajtolni, amely először indul a Dakaron, és a két autó közti sebességkülönbség óriási.

MR: - Az együttműködés csak a Dakarra szól?

HA: - Jelenleg igen. Egyelőre nem volt szó semmi másról, de ha jól alakul a Dakar, akkor egyik fél sem zárkózik el a folytatás elől.

MR: - További jó felkészülést és jó versenyzést kívánunk!

HA: - Köszönöm!

2012/12/06 19:53 CET | Szerző: MR/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com