Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Drámai fordulat, érik a szenzáció az Adrenalin Kupán


Az Adrenalin Kupa második napján az autósoknál a Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán páros vette át a vezetést, a motoros-quados kategóriában Somfai Mátyás maradt az élen. Fazekasék borultak, és nem tudták folytatni a versenyt.

Szinte egész nap vezetett a címvédő magyar bajnok Fazekas Károly – Horn Albert páros az Adrenalin Kupa második napján. De csak szinte ugyanis mindössze néhány száz méterre az utolsó szelektív céljától megúszott a piros BMW háta, és némi forgás után a bal oldalára borulva állt meg. „Túl nagy volt az igyekezet, folyamatosan javítani akartunk az időinken. Egyelőre magunk sem igazán tudjuk, hogy mi történt, de megúszott a háta, megakadt a hátsó futómű, és már repültünk is az út felett keresztbe. Végül az oldalán állt meg az autó, és kiszakadt a bal hátsó futómű. Mivel a kuplungunkkal is baj van, mindkettőt biztosan nem tudjuk megjavítani, így sajnos nem tudjuk folytatni a versenyt,” – mondta az immár kétszeres bajnok Fazekas.

Fazekasék kiesése után Lónyai Pál állt az élre. Lónyaiék egy eltévedéssel kezdték a napot, utána azonban nagyon rákapcsoltak, és gyorsan behozták az első szelektíven elvesztett négy percet. „Nagyon tetszett az egész nap, nagyon jók a pályák, igazán élvezetes a verseny. Sok kockázatot vállaltunk ma, elég izgalmas volt a nap, de összességében elégedettek vagyunk az eredményünkkel” – értékelt Lónyai.

A második helyre a másfél éves kihagyás után visszatérő Murczin Zsolt – Bagics Róbert duó hozta be a Mitsubishit.”Egy csomó mindenre rájöttünk a saját autónkkal kapcsolatban. Délelőtt szétment az egyik gátlónk, de azt sikerült megcsinálni, a délutáni szelektíveket már nagyon élveztük, perceket javultunk saját magunkhoz képest, és a hangulat is egyre jobb már az autóban” – mesélte Murczin, aki tavaly áprilisban egy horrorisztikus baleset után akasztotta ideiglenesen szögre a bukósisakot.

A harmadik helyre kiváló versenyzéssel az első terepralis idényét teljesítő Kaposi Zoltán futott be tapasztalt navigátorával, Tóth Györggyel. „Minden rendben van velünk és az autóval is. Délelőtt egy kicsit óvatosan kezdtünk, délután igyekeztünk gyorsulni, de jelenleg az autó még többet tud, mint én,” – mondta a pilóta.

A negyedik helyet a Sólyom Olivér – Galbács Mátyás páros szerezte meg. „Még délelőtt elment a kettes a váltónkból, és a napközbeni szervizben nem tudtuk kicserélni. Végül egészen jól bírta a délutáni gyorsokat, bár főleg a mély homokban elég nehéz volt kettes nélkül versenyezni, úgyhogy örülünk neki, hogy bent vagyunk a napi célban,” – mesélte Sólyom Olivér.

A Varga Imre – Szegedi Ferenc páros sokáig kiváló időket autózott (az első szelektívet meg is nyerték) azonban délután utolérte őket a technika ördöge: kuplung probléma miatt a délutáni szelektívek közül kettőt nem tudtak teljesíteni, így, bár folytatják a versenyt, többórás hátrányba kerültek riválisaikhoz képest.

Még két nagy vesztese volt a napnak. Horváth „Gombi” Béla Dodge Dakota Mercedes-ében a motor ment tönkre, Hangodi Zoltán T3-as Klement Mosquitójában pedig a kuplung adta meg magát, egyikük sem tudja folytatni a versenyt. „Elégedett vagyok a hétvégével, mert látszik, hogy jó a kocsi, és jó eredményekre képes,” – értékelt Hangodi.

A motoros-quados kategóriában Somfai Mátyás őrzi első helyét Heiszer Károllyal szemben. Somfai délelőtt kissé óvatosan kezdett, nem is volt elégedett a saját teljesítményével, azonban délután jelentősen javított időeredményein. Heiszer délelőtt eltévedések miatt vesztett sok időt, amit a nap második felében már nem sikerült behoznia.

Vasárnap az Adrenalin Kupa (és egyben az idei Terep-rallye Országos Bajnokság) négy további szelektív szakasszal ér véget, a díjkiosztóra 16 óra 30 perckor kerül sor.


Fotók: Szántó Frigyes

Eredmények:
1. Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán (Nissan) 02:33:46
2. Murczin Zsolt – Bagics Róbert (Mitsubishi) +00:02:51
3. Kaposi Zoltán – Tóth György (Nissan) +00:17:22
4. Sólyom Olivér – Galbács Mátyás (Kia Sportage) +00:37:25
5. Varga Imre – Szegedi Ferenc (Nissan) +05:05:09

2012/10/06 20:38 CET | Szerző: MR/Adrenalin Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com