Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Evia helyett
A Sólyom Team MSE versenyautója, a HAWKIA sajnos nem készült el áprilisra, az Evia Rally Raidre, ezért a csapat nem tudott Görögországba utazni, annak ellenére, hogy mindenki erre a versenyre készült. Helyettesítő versenynek Sólyom Olivér – a szponzorokkal közösen – a magyar XLavina Rábaköz Kupát választotta.

Sólyom Olivér: „A szó szoros értelmében fájt, hogy nem tudtunk Eviára utazni! Nagyon ki akartunk menni, hiszen szeretjük azt a versenyt, és az ottaniak is szeretnek minket. Sok bonyodalom volt azonban az autó körül, nem érkeztek meg időben bizonyos alkatrészek, de az is előfordult, hogy hibás alkatrészek jöttek. Miután kiderült, hogy nem Görögországban kezdjük a szezont, azonnal átalakítottuk a terveinket, és elkezdtünk a kapuvári futamra koncentrálni, bár tudtuk, hogy minden szempontból összehasonlíthatatlan a két verseny.”

Az indulás hajnalán a szervizesek még osztóművet cseréltek az autón, de kiderült, hogy a tartalék alkatrésznek pontosan ugyanaz a baja, mint a másiknak, vagyis kár volt kicserélni. Ráadásul az is kiderült, hogy Olivért még indulás előtt meg kell operálni, ha hétvégén versenyautóba akar ülni. Csütörtök délután fel is vágták gerinctájékon, miközben a csapat többi része egy új osztóműre vadászott. Végül a csapat péntek hajnalban érkezett meg Kapuvárra.

A HAWKIA fél évig tartó átalakítása jó eredményt hozott: komolyabb technikai gond nem akadt, és a futam végére az autó beállításai is egészen jóra sikeredtek.

Sólyom Olivér: „Elszoktunk már az ilyen jellegű versenyektől, de egynek pont megfelelt. Az autót versenykörnyezetben tudtuk vizsgálni, nekünk ez volt fontos, nem is vártunk többet. A közönséget viszont nagyon szerettük, és ők is minket, talán mert nem játszottuk el a citromba harapott versenyző-sztárokat, akik olyan komolyak, mint egy vakbélgyulladás… Nagyon-nagyon köszönöm az átalakításokat vezénylő Iván Miklós, valamint állandó szervizeseink, Antoni László, Jakab Zoltán és Orosz János Bonifác munkáját, akik éjt nappallá téve dolgoztak azért, hogy az autó végre valóban jól működjön.”

Galbács Mátyás: „Tavaly a Balkán Bajnokságban hozzászoktam, hogy rengeteget kell navigálnom, ehhez képest most jóformán alig volt dolgom. Az itiner azonban jó néhány helyen pontatlan volt, például egyáltalán nem volt benne feltüntetve egy jókora gödör az úton. Belehajtottunk, megdobta az autót, és beestünk egy négy méteres árokba. Szerencsére sem nekünk, sem a HAWKIA-nak nem esett baja. Björn és Walter Hrabal, a Sólyom Team 38-as rajtszámmal induló versenyzőpárosa húzott ki bennünket, így erről a szakaszról is időben kiértünk. Egyetlen komolyabb problémák volt: a kipufogó-tömítés meghibásodása miatt csak úgy dőlt be a vezetőfülkébe a füst, ezért két szakaszon is kénytelenek voltunk nyitott ajtóval hajtani. Örülök, hogy kiderült, mit kell még javítanunk a HAWKIA-n. Én nem voltam jelen az autó téli átalakításánál, ezért meglepődtem, mennyivel megbízhatóbb lett. Jó lesz ez nekünk!”

A Sólyom Team két autójának eredményei a kapuvári futamon:
Sólyom Olivér - Galbács Mátyás (T1)
Nemzetközi abszolút: 20., CEZ 13., magyar abszolút 10., magyar kategória 7., szlovák abszolút 20.
Björn Hrabal - Walter Hrabal (TH)
Nemzetközi: 5., CEZ 5., magyar kategória 2., szlovák bajnokság 5.

2012/05/21 15:18 CET | Szerző: MR/Sólyom Team/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com