Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Ezer lóerő, kalocsai minta: itt a Qualisport új terepralis Scaniája
Megtette első kilométereit a Qualisport kamionos tereprali-istálló vadonatúj Scania versenykamionja, a „Scania Qualisport V8” típusjelű sárga monstrum bejáratására Kalocsa környékén került sor.

Mióta az ország egyetlen, kizárólag kamionra szakosodott tereprali-együttese tavaly első magyar egységként sikeresen teljesítette a Silk Way Rally versenytávját, a háttérben számos változás ment végbe az alakulat háza táján. Az előző, „Qualisport Evo II” típusjelű versenykamiont megvásárolta egy francia csapat, a legénység pedig a korábbi tapasztalatokat kiértékelve, új elgondolás mentén haladva nyolc hónapnyi munkával megépítette az új járgányt.

Történt változás a Qualisport versenytriójának összeállításában is: Kovács Miklós tulajdonos-pilótához és Tóth Tamás vezető szerelőhöz közel négy év után új navigátor csatlakozik a magyar mezőny egyik legrutinosabb másodpilótája, Tóth György személyében. Új partnerek is érkeztek a gárdához: a táplálékkiegészítőket forgalmazó német IronMaxx hazai képviselete, valamint a Scan Parts alkatrészkereskedés is csatlakozott a Qualisport támogatóinak köréhez.

„Kemény időszakon vagyunk túl, de végre elkészültünk az új versenykamionnal” – mondta Kovács Miklós – „Új irányvonal mentén haladva építettük meg, tudásunk és tapasztalataink javát felhasználva. A finomhangolás, az élesítés bonyolult folyamata még előttünk áll, ami nem kis feladat lesz, de bízunk benne, hogy az új Scania versenyképesnek bizonyul majd azokon a hazai- és nemzetközi futamokon, amelyekre készülünk. Üdvözlöm a csapatnál új navigátorunkat, Tóth Györgyöt, valamint új partnereinket és velük együtt üzenem, hogy a mottónk továbbra is a régi: jókedv, lendület!”

Tóth Tamás vezető szerelő így foglalta össze az új versenykamionnal kapcsolatos műszaki újdonságokat: „A legfontosabb változás, hogy az új Scaniát már V8-as motor hajtja, amely 1000 lóerős teljesítményre képes. Ez már önmagában is jelentős előrelépés, hiszen az előző kamionban hathengeres, 700 lóerős egység dolgozott. A motort egyébként hátrébb helyeztük, ami jobb súlyelosztást eredményez. Az eddiginél jóval kiforrottabb, egyedi vázra építkeztünk és komoly hangsúlyt fektettünk a futómű fejlesztésére is. Most a finomhangolás következik, ami szintén nem ígérkezik egyszerűnek” – fogalmazott a szakember.

Tóth György az utóbbi években Korda Eriknek diktálta az itinert, de az autóról kamionra váltás nem okozhat komoly nehézséget számára, tekintettel arra, hogy pályafutása korábbi szakaszában már navigált terepralis kamiont: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a csapat rám gondolt, mint új másodpilótára, így örömmel mondtam igent a felkérésre. A Qualisportnál családias hangulat uralkodik, a srácokkal régóta ismerjük egymást, így hamar megtaláltuk a közös hullámhosszt. Bízom benne, hogy szép eredményeket érhetünk el ezzel a gyönyörű új Scaniával.”

Miután a versenykamion az Uszódi Hagyományőrző Egyesült ifjúsági néptánccsoportjának produkciója után kigördült a műhelyből, a Qualisport megtartotta az első menetpróbát. Az éles bevetésre sem kell sokat várni: a Kovács-Tóth-Tóth trió május 11-13-án, a Magyar Terep-rallye Bajnokság második fordulójaként megrendezére kerülő IV. Rábaköz Kupán áll rajthoz. Izgalmasnak ígérkezik a folytatás is a kalocsai csapat számára: júliusban a nyár legnagyobb seregszemléjén, a Silk Way Rally-n vesznek részt, amelyet a tervezett menetrendben az augusztusi Hungarian Baja, az októberi Marokkó-rali és a december végén startoló maraton, az Africa Eco Race követ.

2012/05/03 16:52 CET | Szerző: MR/Qualisport/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com