Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Fazekas győzni akar az Adrenalin KupánKarnyújtásnyira van a bajnoki címvédéstől a Terep-rallye Országos Bajnokság címvédő-listavezető versenyzője, Fazekas Károly, így nem csoda, hogy az október 5-7-én megrendezésre kerülő Adrenalin Kupán jó érzésekkel tér vissza a Dél-Nyírségbe. Ott lesz a mezőnyben a legfiatalabb alakulat, a Vadász Racing is.

Fazekas egy éve épp a Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén körzetében lebonyolított, a versenyzők által az évad legjobb összecsapásának választott viadalon biztosította be pályafutása első bajnoki győzelmét. Idén a titulus megvédésére készül navigátorával, Horn Alberttel, ami történelmi tett lehet: a piros X5-ös BMW-vel versenyző duó a harmadik páros lehet a magyar bajnokság történetében, akik egymást követő években is megszerezték a bajnoki címet. Hasonlóra bravúrra a múltban csak a Gál „Baba” István – Oroszlán Tibor, a Selmeczi György - Jutassy József és a Kis Sándor – Czeglédi Péter volt képes.

„Mint mindig, mi most is győzni megyünk! Nem számít az, hogy gyakorlatilag már bajnokok vagyunk, mi azért csináljuk ezt, mert szeretünk versenyezni. Ami a tavalyi versenyt illeti, az nagyon tetszett, és nem csak azért, mert megnyertük és ott lettünk bajnokok, hanem azért is, mert nagyon jók voltak a pályák. S hogy mit üzenünk a nagykállóiaknak? Várjanak minket szeretettel, jövünk!” – nyilatkozta elöljáróban Fazekas Károly.

Ott lesz az Adrenalin Kupa mezőnyében a legújabb magyar csapat, a Vadász Racing is: Kaposi Zoltán pilóta és Tóth György navigátor egy Nissan Pick Uppal veselkedik neki a dél-nyírségi pályáknak. Mint a pilóta elárulta: mindketten nagyon készülnek az újabb bevetésre

„Mozgalmas volt számunkra az első idény, csodálatos élményeket kaptunk a sporttól” – mondta Kaposi. „Mindenféle jót hallottunk egész évben erről a versenyről, a remek pályákról és a lelkes közönségről, ezért úgy gondoljuk, hogy ez a futam méltó lezárása lehet az első terepralis szezonunknak.”

A 2012-es szezon hatodik összecsapásán a szervizpark ismét a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium udvarán kerül kialakításra, a versenyiroda az ott található HÍD Közösségi Ház lesz. A versenyzők két szelektív szakaszon mérkőzhetnek meg egymással: a hosszabb, mind az öt települést érintő, 57 kilométer hosszú pályán szombaton és vasárnap is kétszer-kétszer repesztenek majd az indulók, míg a rövidebb, 16 kilométer hosszú – a tavalyi futam fő attrakciójának számító homokbányát is magában foglaló – szakaszt összesen hatszor fogják teljesíteni. A pénteken lebonyolításra kerülő prológgal együtt a mezőnyre összesen 415 kilométer vár.

A bajnokavatásra igazi karneváli hangulatban kerülhet sor, ugyanis az Adrenalin Kupával párhuzamosan zajlik majd a város szívében található Kállai Kettős téren a XIII. Nagykállói Napok programsorozata, amely remek szórakozási lehetőséget kínál mindenkinek. Péntek este például Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, míg szombaton az AB/CD együttes szórakoztatja majd a versenyzőket, szerelőket és a szurkolásban megfáradt drukkereket, vasárnap pedig tűzijátékkal zárul az egész hétvégén át tartó fieszta.

Fontos fejlemény, hogy az Adrenalin Kupa szervezői a profi versenyzők mellett az amatőröknek is lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy kedvező költségek mellett, akár normál, utcai, négykerék-hajtású járművel is megízleljék a sportág varázsát. Ennek szellemében kiírásra kerül az OPEN kategória, amelynek feltételeiről a szakág hivatalos honlapján, a terep-rallye.hu-n, valamint a verseny hivatalos honlapján, a tereprali.nagykallo.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők.

2012/10/02 16:34 CET | Szerző: MR/Adrenalin Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com