Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Fazekas, Hodola és Laskawiec győzött az Aqua-Palace Kupán

A vasárnapi utolsó három szelektív után a Fazekas Károly – Horn Albert páros, Hodola Richárd és Lukasz Laskawiec ünnepelhetett a II. Aqua-Palace Kupa, a magyar tereprali bajnokság és a motoros-quados Európa-bajnokság nyitó futamának céljában.

Az autósoknál a versenyen és a bajnokságban egyaránt címvédő Fazekas Károly – Horn Albert páros, bár akadt egy-két izgalmas pillanatuk a verseny folyamán, gyakorlatilag az első perctől az utolsóig vezetett, s végül jókora előnnyel győztek a Szalay Balázs – Bunkoczi László páros előtt.

A szombaton még harmadik helyen álló Lónyai Pál – Garamvölgyi Zoltán duót a vasárnapi első szelektíven utolérte a technika ördöge, egy műszaki hiba miatt lecsúsztak a pályáról, és csak Gombiék segítségével tudtak visszaevickélni a pályára, egy szelektívet ki is kellett hagyniuk, s végül ötödikek lettek. Az utolsó dobogós pozíciót ezek után a Varga Imre – Szegedi Ferenc páros szerezte meg. A nissanos egység hétvégéjére a gumiprobléma nyomta rá a bélyegét, ennek ellenére egyenletes versenyzéssel megérdemelten állhattak fel a dobogóra.

Az újonc Molnár István és tapasztalt navigátora, Czeglédi Péter, bár végig műszaki problémákkal küzdöttek, remek teljesítménnyel a negyedik helyet szerezték meg. A sokáig második Korda Erik – Tóth György duó a szombati forfait miatt hiába autózott vasárnap remek időket, kénytelen volt beérni a hatodik hellyel. Sebestyén Sándor és Bognár József a szombati ijesztő, de szerencsésen végződött borulás után vasárnap gond nélkül behozta a Toyotát a célba a hetedik helyen. Végül, de nem utolsó sorban Horváth Béla, azaz Gombi alapvetően elégedett volt az új motorral, és a pályák is nagyon tetszettek neki, ha nem lett volna a szombati szerencsétlen véletlen, ami forfaitolásra kényszerítette őket, biztosan jóval előrébb végeztek volna, mint az így elért nyolcadik hely.

A motorosok között Hodola Richárdnak volt néhány izgalmas pillanata ma, ugyanis későn tudott elindulni a szervizből, s a 21 perc késés bizony ugyanannyi büntetést vont maga után. Szerencsére azonban a zalaegerszegi motoros jó félórányi előnye elegendőnek bizonyult az első hely megőrzéséhez, így Hodola élete első Európa-bajnoki futamát rögtön győzelemmel zárta. A második helyet Horváth Lajos „Laller” szerezte meg, a harmadik az olasz Andrea Brunod lett.

A quadosoknál a címvédő Európa-bajnok Lukas Laskawiec utcahosszal vezetve simán győzött. Sajnos Hangodi Zoltán, aki a nap elején még a második helyen állt, egy baleset miatt nem tudta befejezni a versenyt. Az ezüstös pozíció így a cseh Tomas Kubienára szállt, aki meg is tartotta azt a célig. A harmadik helyet a lengyel Lukasz Lewy szerezte meg, aki különösen vasárnapra táltosodott meg, olyannyira, hogy az egyik szelektívet meg is nyerte.

Ebben a kategóriában a legjobb magyar Somfai Mátyás lett, ő a negyedik helyen ért célba. Ha már a quadosoknál tartunk, mindenképpen említsük meg az újonc Heiszer Károlyt, aki bár egy kisebb hiba miatt csak a magyar bajnoki értékelés ötödik helyén zárta a hajdúszoboszlói hétvégét, az egész verseny alatt kiváló teljesítményt nyújtott.

Fotók: Polgár Petra

2012/04/15 19:29 CET | Szerző: MR/Aqua-Palace Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com