Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: HunGarian Baja: Fazekas és Korda is a bajnoki címre hajtImmár szinte minden készen áll arra, hogy ismét összecsaphassanak egymással a tereprali legjobbjai augusztus 23. és 26. között a Győr mellett kijelölt vadonatúj pályákon a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futamon. A magyar bajnokságban háromszoros szorzóval beszámító viadalon a hazai címvédő Fazekas Károly hisz abban, hogy a várható hőségben még a nemzetközi mezőny eleje is fogható lesz, míg a 2010-es győztes, Korda Erik állítja, a magyarok közül nagyon büszke lehet majd az, aki ebben az erős mezőnyben be tud kerülni a legjobb ötbe. Nos, utóbbi nagyon büszke szeretne magára lenni.

Már csak három nap van hátra, és másodszor is megérkeznek Győrbe a Terep-rallye legjobbjai, hogy megmérkőzzenek egymással, a kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő HunGarian Baja FIA Világkupa magyar futamán, ahol a magyar bajnokság pontjaiért is megy a küzdelem. Fantasztikus erősségű mezőny indul a viadalon, és nem hiányoznak a legjobb magyarok sem – egyedül Szalay Balázs nem indul az allergiája miatt – a pénteken, a győri ETO parkból rajtoló versenyzők közül.

A magyar bajnoki címvédő, Fazekas Károly balatoni vitorlázással készül a nagy megmérettetésre, miután BMW-jét tökéletesen felkészítették a versenyre. Jelenleg a 2. helyen áll a hazai pontvadászatban – 14 pont a hátránya –, így számára egyértelmű a cél: legyőzni az első helyen álló Miroslav Zapletalt.

„Tavaly sikerült az egyik szakaszon mennünk egy olyan abszolút időt, amire mindenki felkapta a fejét. Ezzel letettük a névjegyünket a nemzetközi mezőnyben is, és abban bízok, hogy idén sikerül ugyanezt elérnünk. Jelenleg a magyar bajnokság a legfontosabb a számomra, hiszen ez a futam háromszoros szorzójú, így egy jó szerepléssel eltüntethetném a 14 pontos hátrányomat Zapletallal szemben. Célunk éppen ezért az, hogy mindenképpen előtte fejezzük be a versenyt” – mondta Fazekas Károly.
A címvédő szerint erre van is esélyük, csak az a kérdés, hogy Zapletal milyen autóval indul: a Hummerrel vagy a BMW-vel. Mivel nagyon fontos, hogy milyen időjárás lesz a hétvégén, így egyre többször olvasgatja a meteorológiai előrejelzéseket.

„Úgy tűnik egyelőre, hogy meleg, sőt, kifejezetten hőség lesz. Ha ez igaz, akkor a mezőny eleje is fogható lesz a számunkra, ugyanis például Gadaszinék kifejezetten nem szeretnek ilyen körülmények között versenyezni” – árulta el Fazekas Károly.

Szintén a magyar összetett bajnoki címre hajt a HunGarian Baja 2010-es győztese, Korda Erik is, aki második versenyét teljesíti majd új navigátorával, Fábián Csabával. „Lassan összecsiszolódunk egymással, és abban reménykedem, hogy a hétvégén tökéletes lesz az összhang közöttünk. A Nissan már majdnem kész a versenyre, a csütörtöki teszten szeretnénk az utolsó simításokat elvégezni rajta. Nagyon erős lesz a nemzetközi mezőny, és az nagyon büszke lehet majd arra, aki befér a legjobb öt közé. Elárulom, mi arra készülünk, hogy nagyon-nagyon büszkék lehessünk magunkra” – fogalmazott Korda Erik.
Abban is bízik, hogy ezen a versenyen a magyar bajnokságban is kedvező fordulat állhat be a számukra, és a megszerezhető hatvan pontból a lehető legtöbbet megszerezve közelebb kerülnek a hazai összetett élén álló Zapletalt. „A lehető legjobbat szeretném kihozni magunkból, egyértelmű, hogy az összetett bajnoki címért hajtunk. A magyar mezőnyben az ötödik hely már egyáltalán nem érdekel” – tette hozzá Korda Erik.

2012/08/21 10:20 CET | Szerző: MR/HunGarian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com