Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: HunGarian Baja: Kordaék Toyotára váltanak
Napjaink egyik legsikeresebb versenyautójával folytatja pályafutását a Korda Racing versenyzőpárosa, Korda Erik és Fábián Csaba azzal a Toyota Hilux V8-cal áll rajthoz a HunGarian Baján, mellyel korábban Giniel De Villers és Nasser Al-Attiyah ért el igen komoly világsikereket.

Korda Erik a 2012-es szezon elején több kellemes meglepetést is ígért az idei évre és ígéreteit szép lassan be is tartotta. A Rábaköz Kupán drámai csatában szerezte meg a futamgyőzelmet annak ellenére, hogy versenytársaival szemben technikai hátrányban volt. Az autóváltás már a szezon kezdete óta kiemelt helyen szerepelt a Korda Racing tervei között, melynek útjából immár sikerült minden akadályt elhárítania a csapatnak, a Kordás fiúk így napjaink egyik legsikeresebb versenyautójával állhatnak rajthoz a győri központú világkupa futamon.

"Egy Toyota Hilux-szal indulunk a Hungarian Baján!" - jelentette ki fülig érő szájjal Korda Erik. "Az év elejétől folyamatos tárgyalásban voltunk az autóra, azonban valami apróság mindig közbe jött. Most azonban ha nem dől össze a világ, akkor csütörtök délben megérkezik Győrbe a TOYOTA. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy egy ilyen technikát Magyarországra hozhassunk, külön köszönet navigátoromnak, Fábián Csabinak, aki ez ügyben sem ismert lehetetlent."

A TOYOTA Hilux V8 napjaink legfiatalabb mégis egyik legsikeresebb terep-rallye versenyautója, bemutatkozásképp a dél-afrikai Giniel De Villeres-t egy harmadik helyhez segítette az idei Dakar Rallyn, míg egy másik korábbi Dakar győztes, Nasser Al-Attiyah fölényes győzelmet aratott vele az idei FIA Világkupa sorozat katari állomásán.

"A TOYOTA Hilux V8 a jövő versenyautója, hiszen már a 2013-as szabályok szerint épült. Ennek ellenére már idén is az egyik legsikeresebb versenyautó, a Dakaron elért harmadik hely önmagáért beszél. Tavasszal volt alkalmam kipróbálni egy pár kör erejéig és rögtön beleszerettem, talán a V8-as Lexus motor nyűgözött le leginkább. Nagyon sűrű napok elé nézünk, csütörtök délben érkezik az autó, gyorsan felöltöztetjük, egy kicsit átnézzük, majd tesztelünk. A HunGarian Baja-n az első ötbe szeretnénk bekerülni, de megpróbálunk majd minél több borsot törni Schlesser-ék orra alá is."

"Van már egy jó autónk, van egy jó pilótánk most már rajtam a sor." - mondta Fábián Csaba mosolyogva, aki második versenyére készül Korda Erik oldalán. "Azt beszéltük meg Erikkel, hogy az idei évet a 2013-as szezonra való felkészülésnek szenteljük így igazából mindenféle teher nélkül érkezünk Győrbe. A HunGarian Baján is az lesz az elsődleges célunk, hogy tovább folytassuk a Gyulán elkezdett közös munkát és hogy összebarátkozzunk ezzel a csodálatos autóval. Ennek ellenére szeretnénk valami szép eredménnyel bemutatkozni a TOYOTA-val, az egész csapat nagyon elszánt, nagyon várom már a rajtot."

A Korda Racing szeretettel vár minden érdeklődőt az új autó bemutatkozására, melyre a HunGarian Baja hivatalos tesztjén, augusztus 23-án csütörtökön, 13:00 és 16:00 óra között kerül sor a gönyűi kikötőben található ipari parkban kialakított pályán.

2012/08/22 16:38 CET | Szerző: MR/Korda Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com