Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: HunGarian Baja: Korda második hellyel avatta fel a Toyotát

Két rosszul sikerült verseny után ismét a dobogóra állhatott a Korda Racing párosa, Korda Erik és Fábián Csaba a HunGarian Baja befejező napján a versenyen és a bajnoki értékelésben is dobogós helyre küzdötte fel magát.

Továbbra is életben tartja magyar bajnoki reményeit a Korda Racing versenyzőpárosa, miután a bajnokság idei ötödik állomásán ismét felállhattak a dobogóra. Korda Erik és Fábián Csaba egy vadonatúj versenyautóval vágott neki a világkupa mezőnyét is vendégül látó futamnak, és az ismerekedés remekül sikerült, hiszen a Toyota Hilux V8 egy abszolút második helyhez segítette hozzá a párost. „Nem tagadom, hogy győzni jöttünk Győrbe, de azért örülök a második helynek,” – mondta Erik a verseny végén. „Fábián Csabival Gyulán egy hosszú út első lépését tettük meg, amikor úgy döntöttük, hogy közösen folytatjuk pályafutásunkat. Most itt egy újabb mérföldkő, a HunGarian Baján egy fantasztikus autóval álltunk rajthoz és máris dobogóra állhattunk. Ez a mostani második hely azért nagyon értékes, mert tudom, hogy ennél sokkal több van bennünk és autóban is. Nekem is kell még egy-két verseny, hogy átálljak a Toyotára. Elsősorban a futómű beállításokon kell majd egy kicsit dolgozunk, most egy kicsit idegesnek tűnt a Hilux a gödrös részeken, de nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően.”

Erik társa, Fábián Csaba még újnak számít a terepraliban, a HunGarian Baja pályafutása harmadik versenye volt, azonban már ennyi is elég volt ahhoz, hogy haza vihesse első serlegeit. ”Magammal szemben mindig is nagyon kritikus voltam, ezért nagyon bosszant, hogy tegnap elkövettem pár hibát,” – vallotta be Fábián Csaba a verseny céljában. ” Azonban azt is tudom, hogy ezeket a hibákat a javamra tudom fordítani, mert tanultam belőle. Ugyanakkor azt sem tagadom, hogy nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagyszerű csapatnak lehetek a részese, mint amilyen Korda Racing és nagy örömmel tölt el, hogy már második versenyünkön felállhattunk a dobogóra. A célban eszembe jut egy történet: első versenyemen, a Rábaköz Kupán ahol Erik az általam nagyon tisztelt Czeglédi Petivel ment, Czegó átjött a kis csapatunkhoz és elmesélte, hogy számára is milyen gyors volt az a tempó, ahogy Erikkel lejöttek a gyorsról. Hatalmas megtiszteltetés, hogy alig pár hónappal később már én is elmondhattam ugyanezt és úgy érzem a mostani verseny nagy részében helyt álltam Erik mellett. Hiszem, hogy első közös győzelmünkre sem kell sokat várni.”

A Korda Racing párosa a Győrben elért sikernek köszönhetően a bajnokságban a harmadik helyre lépett előre, pontjaik számát legközelebb szeptember végén Csehországban, az Internext Rallyn gyarapíthatják.

A HunGarian Baja végeredménye – Autók:
1. Fazekas Károly-Horn Albert, BMW X5 04:05:02
2. Korda Erik- Fábián Csaba, Toyota Hilux V8 Racing +00:12:00
3. Lónyai Pál-Gyulai Eszter, Nissan Pickup +00:35:26…

A tereprali OB állása (nem hivatalos):
1. Fazekas Károly-Horn Albert, 146 pont, 2. Zapletal Miroslav-Maciej Marton, GarZone R.O.P. Kft., Hummer H3 Evo 100 pont, 3. Korda Erik-Tóth György/Czeglédi Péter/Fábián Csaba, 95 pont, 4. Lónyai Pál-Garamvölgyi Zoltán/Gyulai Eszter, GarZone R.O.P. Kft., Nissan Pickup 80 pont…

2012/08/29 10:54 CET | Szerző: MR/Korda Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com