Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: HunGarian Baja: Minden szakasz ingyen nézhetőA 2008-as Italian Baján győztes olasz motoros, Alex Zanotti ismét a csúcsra tör, míg a magyarok „becsületét” a quadosok között a hazai bajnokságban száz százalékos teljesítménnyel vezető Somfai Mátyás szeretné megvédeni.

Immár szinte minden készen áll arra, hogy ismét összecsaphassanak egymással a terep-rallye legjobbjai augusztus 23. és 26. között a Győr mellett kijelölt vadonatúj pályákon a 2012-es HunGarian Baja FIA Világkupa futamon. Elképesztő mezőny várható a motorosok és a quadosok mezőnyében, ahol a nemzetközi klasszisok mellett ott lesz az idei magyar bajnokságot száz százalékos teljesítménnyel, 64 ponttal vezető Somfai Mátyás. Garamvölgyi Zoltán főszervező elárulta, összesen 28 országból 80 jármű nevezett az idei versenyre, és a nézők minden szakaszt ingyenesen tekinthetnek meg a helyszínen.

Már nincs hátra két nap, és immár másodszor érkeznek Győrbe a terep-rallye legjobbjai, hogy megmérkőzzenek egymással a HunGarian Baja FIA Világkupa magyar futamán. Nem akármilyen mezőny vesz majd részt az augusztus 23. és 26. közötti verseny motoros és quados viadalán. A nevezési listák alapján itt lesz például a gyári Yamaha élversenyzője, a 2010-es világbajnok, francia David Casteu, míg a quadosok mezőnyében ott találhatjuk a többszörös Dakar-induló uruguayi Luis Hendersont, a spanyol Quadtro Team élversenyzőjét, Oscar Romerót, vagy a francia Emma Clairt, aki vezeti a FIM Quad Világkupát, vagy a 2007-es quados Európa-bajnok holland Alex Brusselers.

„A fenti, kétségkívül nézőcsalogató lista kiegészíthető például az olasz Alex Zanottival, aki 2008-ban például motorosként megnyerte az Italian Baját, valamint 2011-ben a legjobb olasz versenyzőként teljesítette a Dakart. A quadosok között ott lesz az indulók között az idei magyar pontvadászatot száz százalékos teljesítménnyel vezető Somfai Mátyás, aki az Európa-bajnoki versenyben jelenleg a harmadik helyen áll. Egy biztos, ha most jól szerepel, akkor a kontinensviadal első helyéért is harcba indul” – árulta el Garamvölgyi Zoltán főszervező.

A nevezési lista immár véglegesnek tekinthető, az idei HunGarian Bajára nem kevesebb, mint 80 jármű adta le a nevezését: 35 autó, 24 quad, 20 motor és 1 kamion. Az autóknál az FIA Terep-rallye Világkupa futam mellett magyar bajnoki is zajlik – háromszoros a verseny szorzója, azaz akár 60 pontot is szerezhet valaki –, míg a motorosok és a quadosok az előbbi kettő mellett még Európa-bajnoki pontokért is csatáznak a hétvégén. A vadonatúj pályákon zajló viadal pénteki napján a gönyűi kikötőben található ipari parkban lesz a prológ, majd ezt követi a győri ETO Parkban rendezendő rajtceremónia.

„Nagyon látványos lesz a szuperspeciál, így igencsak érdemes lesz kilátogatnia az autóversenyzés szerelmeseinek a gönyűi kikötőben található ipari parkba. A verseny időterve úgy lett összeállítva, hogy a nézők kényelmesen átérhessenek minden eseményhez, ráadásul minden szakaszt ingyenesen tekinthetnek meg a helyszínen. A pénteki szuperspeciálon és az azt követő rajtceremónián a nézők találkozhatnak több olyan sportolóval, aki rengeteg örömet szerzett az elmúlt hetekben a szurkolóknak a londoni olimpián nyújtott teljesítményével. Hogy kik ők? Rövidesen erre is fény derül” – fogalmazott titokzatosan Garamvölgyi Zoltán.

2012/08/23 14:42 CET | Szerző: MR/HunGarian Baja/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com