Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Italian Baja: Felszabadult célbaérkezésA Varga Racing Team csapata mindent megtett annak érdekében, hogy beérjen a célba a 20. Italian Bajan, és mind Varga Imre – Szegedi Ferenc párosa és Horváth Laller is fülig érő mosollyal az arcán állt be a nap végi gyűjtőbe.

Vasárnapi nap folyamán hatszor várt még a versenyzőkre a lerövidített Itália-i szelektívek. Varga Imréék a a szombati napot a 20. helyen zárták, és innen már csak előrébb szerettek volna lépni. Két kör után visszatértek az egységek a Pordenone-i Fiera szervizterületre, amikor a következőket mondta Imre: „Nagyon ráz még minidig a pálya, ez a lehető legnehezebb, ezt jól viselni, bele sem merek gondolni mit érezhetnek a motorosok, bár ők legalább fel tudnak állni. Volt egy olyan szituáció, amikor olyan lelépő volt a folyómedernél, hogy érkezéskor a Ferivel összefejeltünk. Mi lepődtünk meg a legjobban, jót nevettünk rajta. Rég volt az Adrenalin Kupa, tavaly októberben, jó megint versenyautóban ülni, vasárnapra el is kezdem még a végén élvezni a versenyt?”

Horváth Lalleréknek másként volt kitalálva a vasárnapi nap, amikor az autósok még épp hogy elrajtoltak az első szelektíven, a motoros világkupa futam él menői, már a szervizben voltak, mivel ők kezdtek a legkorábban. Laller elmondása alapján semmi gond nem volt se a motorral se a pályával az ő részéről, egyetlen kis sérülést szenvedett a versenyző, egy ág megkarcolta az arcát. A szervízbe amikor bejött, mindenkire a frászt hozta, azt hitték a csapattársak, hogy komolyabb a gond, de Lallernak fogalma sem volt, hogy miért néz rá mindenki megbotránkoztatott arccal.

Nap végi szakaszt a szervezőknek le kellett állítania, mivel a 233-s rajtszámú Kushchynskyy – Lytvinchuk sajnálatos balesetet szenvedett az utolsó szelektív felénél. Ők azzal a Nissan Pick Up-al versenyeznek, amivel Kis Sándor és Czeglédi Péter kétszer bajnok lett. Dolog érdekessége, hogy Kiss Sándorék féltengelytörést szenvedtek itt az Italian Bajan 2008-ban, az idei balesettől 200m-re. Ez az autó sokat kibírt már Czegoval, hiszen tavaly a Baja Carpathian Korda Erikkel is borultak egy nagyot. Most Kushchynskyy-nak, a pilótának válltörése lett a mederben elszenvedett balesettől, és a tűzoltóknak úgy kellett szétvágnia a bukócsövet a bal oldalon, hogy épségben és további sérülésektől mentesen kiemeljék a pilótát.

Magyarjaink méltóképpen képviselték hazánkat a 20. Italian Bajan. Szalay Balázs – Bunkóczi László a 8., Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán a 15. és Varga Imre – Szegedi Ferenc páros pedig a 19. helyen fejezte be a futamot. Imre e-képp nyilatkozott a verseny végén: „Az utolsó körre jött meg a kedvem az egészhez, annyira felszabadultan autóztunk Ferivel, hogy az leírhatatlan. Nem is éreztem annyira dobálósnak a pályákat, nem éreztem azt sem, hogy a váltóval lenne valami. Gyorsan mentünk, amennyire csak a körülmények engedték, még bírnék menni még egyszer ennyit. Tavalyi helyezésünkön nem javítottunk, de sokkal jobban éreztem magam, mint akkor. Komolyabb mezőny is jött össze, mint az előző évben, egyáltalán nem vagyok csalódott. Jövőre itt, ugyan ekkor folytatjuk.”

Egyetlen quados versenyző Magyarországról Somfai Mátyás volt, aki 8. helyen fejezte be a versenyt, míg a motoros Európa Bajnokságban (UEM) induló Hodola Richárd 10. lett, míg a Varga Racing Team motoros versenyzője, Horváth Laller a kategóriájában a második helyen végzett, összetettben pedig a 15. pozícióban tudott maradni.

Varga Racing Team legközelebb az első magyar bajnoki futamon áll rajthoz, már teljes egység-számmal, kiegészülve Heiszer Károllyal, a Toolimpex Kupán. A verseny 2013. április 12-14 között kerül megrendezésre Nagykállón, így van pont egy hónapja a versenyzőinknek, hogy felkészüljenek.

2013/03/17 20:25 CET | Szerző: MR/Varga Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com