Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Mexikóban készül az idényre a Vadász Racing


Második idényére készül a Terep-rallye Országos Bajnokságban szereplő Vadász Racing, ráadásul a békéscsabai székhelyű együttes ezen a héten igazán exkluzív körülmények között folytatja az előkészületeket. A csapat versenyzői egészen Mexikóig repültek, ahol a korábbi WRC-menő Armin Schwarz vendégszeretetét élvezve az évadnyitó Baja San Felipe 250 futamon testközelből ismerkedhetnek az amerikai tereprali rejtelmeivel.

Molnár ’Vadász’ István és csapattársa, Kaposi Zoltán hétfő óta tartózkodik San Felipe környékén, ahová az escondidói székhelyű All German Motorsports színeiben versenyző, a két magyar pilótával baráti kapcsolatot ápoló Armin Schwarz meghívására látogattak el. A korábban a Rali Világbajnokságon (WRC) szereplő német klasszis jóvoltából a versenyzőknek különleges élményben van részük, közelről ismerkednek az amerikai tereprali, egészen pontosan a SCORE Offroad széria rejtelmeivel.

Schwarz a bajnokság elit géposztályában, a Trophy Truckban versenyez, így Molnár és Kaposi részletesen tanulmányozhatta a 800 lóerős BMW pickup felkészítésének minden apró mozzanatát, s részt vehettek a pályabejárásokon is. Molnár István – kedvelt becenevén ’Vadász’ – a ráhangolódás csúcspontjaként Schwarz egyik buggyját is kipróbálhatta, szombaton pedig az All German Motorsports legénységével együtt lesznek jelen a híres-nevezetes Baja 1000 kistestvérének számító 250 mérföldes futamon, amely igazi népünnepélynek ígérkezik: a szervezők előzetes becslése szerint legalább 300 ezer néző szorít majd a pálya szélén a különféle géposztályok indulóinak.

„Igazi varázslat, amiben itt részünk van. Egészen közelről figyelhetjük meg, hogyan működik az amerikai tereprali és annak egyik legjobb csapata. Nyugodtan mondhatom, hogy mindenki számára példaértékű, amit látunk. Armin Schwarz barátunk, akinek ezt a programot köszönhetjük, mindenbe bevon bennünket, így az utóbbi napokban jelen lehettünk az itt teljesen legálisnak számító pályabejárásokon és a hátborzongatóan erős Trophy Truck tesztjén is. Armin mellett megtapasztalhattam, mire képes egy ilyen szörnyeteg, sőt, a csapat egyik buggyjával magam is tréningezhettem. Bámulatos, hogy mennyire komoly technikát képviselnek az itt használt autók, lenyűgöző a csapat működése és a verseny szervezése is. Rengeteg hasznos tapasztalatra tettünk szert, Európának van mit tanulnia az amerikaiaktól” – nyilatkozta Molnár István.

Kaposi Zoltán elmondta: „Sejtettem, hogy mire számíthatunk itt, de a valóság másabb, sokkal hihetetlenebb. Az amerikai tereprali nyitottabb, szabadabb, mint az otthoni, a látványosságra különösen nagy gondot fordítanak. Amire a Trophy Truckok és a pilóták képesek, az tényleg bámulatos. Nagyszerű közelről megfigyelni, hogyan működik egy olyan nagy, professzionális csapat, mint az All German Motorsports és biztos vagyok benne, hogy az itt szerzett tapasztalatokból sok dolgot tudunk hasznosítani a Vadász Racingnél már az idei szezonban is. Kiváló barátunk, Armin Schwarz révén valóban egyedülálló betekintést nyerhettünk a színfalak mögé a felkészülés hetében. Nagyon szorítunk értük a szombati futamon, amely igazi őrületnek ígérkezik, hiszen San Felipe városa napok óta forrong és olyan hangulat, mintha egy gigantikus fesztivál készülődne” – mondta a Tatinak becézett versenyző.

A Terep-rallye Országos Bajnokságban tavaly bemutatkozott Vadász Racing idén két Nissannal indul. A két versenygép már bevetésre kész, a mexikói kaland pedig jócskán fokozza a békéscsabai páros harci kedvét az április 12-14-én esedékes, Nagykálló és környékén megrendezésre kerülő évadnyitó Toolimpex Kupa előtt.

2013/03/09 21:00 CET | Szerző: MR/Vadász Racing/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com