Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Peterhansel marad az X-Raidnél és indul a Sardegna Rally Race-enIdén januárban Stéphane Peterhansel megnyerte a Dakart az X-Raid csapatával. A Sven Quandt vezette csapat számára ez volt az első győzelem a világ legkeményebb tereprali versenyén – és egyben ez volt Peterhansel sporttörténelmi tizedik győzelme. A csapat most a jövőre fókuszál, és most már bizonyos, hogy aki meg akarja nyerni a 2013-as Dakart, annak ismét meg kell küzdenie a Stéphane Peterhansel - Jean-Paul Cottret párossal. A legendás duó és a német csapat közti szerződés meghosszabbítását a franciaországi Le Castellet-ben, a MINI fesztiválon jelentették be.

Peterhansel jelenleg a Dakar legsikeresebb versenyzője. A 46 esztendős pilóta négyszer győzött autóval, hatszor motorral. Az X-Raid csapathoz 2009-ben, a Mitsubishi gyári csapatának megszűnése után csatlakozott, és a Baja Espanán debütált az X3 CC volánjánál. 2011-ben szerezte meg első győzelmét a német csapat színeiben, s az Abu Dhabi Desert Challenge-en megszerzett elsőség egyben a MINI All4 Racing első diadala is volt.

Az X-Raid csapatot 2002-ben alapította meg Sven Quandt. Mindössze egy évvel később a csapat megnyerte a Dakar dízel kategóriáját Luc Alphand-nal és a BMW X5-tel. Emellett az X-Raid ötször nyerte meg a Világkupát az elmúlt években. 2010 végén a treburi alakulat alaposan meglepte a terepralis közösséget, amikor bemutatta a MINI All4 Racinget. És nagyjából egy évvel később a csapat erőfeszítéseit siker koronázta: megnyerték a 2012-es Dakart, ráadásul Peterhansel mögött Nani Roma szerezte meg a második helyet, így a treburiak rögtön kettős győzelmet ünnepelhettek.

A 2013-as Dakaron pedig folytatódik az együttműködés. „Az, hogy én szerezhettem meg a csapat első Dakar-győzelmét, nagyon különleges érzés. Ugyanakkor a tizedik Dakar-győzelmem után válaszúthoz érkeztem: folytassam még, vagy inkább vonuljak vissza? De még mindig motivált vagyok, és élvezem a versenyzést, így a 2013-as Dakaron is részt veszek” – mondja Peterhansel.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Stéphane úgy döntött, a csapatunk tagja marad” – mondja Sven Quandt. „Soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot, amikor Limában együtt álltunk a dobogón, ünnepelve a győzelmünket a 2012-es Dakaron. De most rengeteg munka vár ránk. 2013-ban szeretnénk megismételni a győzelmet.”

Azonban Stéphane Peterhanselnek nem kell januárig várnia arra, hogy újra élvezhesse egy verseny izgalmát: a tavalyi évhez hasonlóan ismét részt vesz ugyanis a FIM Tereprali Világbajnokság június végi harmadik futamán, a Sardegna Rally Race-en.

Tavaly Peterhansel igen óvatos kezdés után parádés versenyzéssel végzett a negyedik helyen egy 250 köbcentis Yamahával. Hogy idén mivel indul, azt még nem tudjuk pontosan, de az szinte biztos, hogy ismét egy Yamahával, és az is biztos, hogy a francia legenda simán esélyes lehet a dobogóra. Ráadásul komolyan is veszi a versenyt: megbízható források szerint már edzenek Korzikán barátnőjével, Andrea Mayerrel, aki szintén ott lesz a Sardegna Rally Race rajtjánál.

De ezzel még nincs vége az impozáns névsornak: két héttel ezelőtt a hajdani Dakar-győztes, később versenyszervező Cyril Neveu is jelezte részvételi szándékát, ami pedig az „ifjú titánokat” illeti, gyakorlatilag a sportág teljes élmezőnyét várjáj az olasz szigetre. Marc Coma, Cyril Despres, a tavalyi világbajnok portugál Helder Rodrigues, az idén csúcsformában lévő spanyol Joan Barreda, a nemrég csapatot váltott Francisco „Chaleco” Lopez, Jakub Przygonski, David Casteu, Ruben Faria, Jordi Viladoms, Paulo Goncalves, vagy a helyiek közül Alex Zanotti és Matteo Graziani… Szép lista!

A fiatalok számára minden bizonnyal nagy megtiszteltetés lesz Peterhansellel versenyezni, másrészt viszont jobb, ha felkötik az alsóneműt, ha nem akarnak csúnyán alulmaradni a francia legendával szemben. Kíváncsian várjuk a versenyt!

2012/05/17 02:06 CET | Szerző: MR/X-Raid, SRR/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com