Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Selyemút Rali: Egyre jobb a magyar ScaniaNoha a 2012-es Selyemút Rali mezőnyének életét megkeserítette az eső az utóbbi két versenynapon, a Qualisport kamionos istálló legénysége a keddi és a szerdai szakaszt is elégedettséggel zárta: a vadonatúj Scania versenykamion a kezdeti műszaki problémák ellenére hibátlanul üzemelt.

Kovács Miklós pilóta, Tóth Tamás vezető szerelő és Tóth György navigátor kedden Volgográd és Elista között száguldott, míg szerdán az Elista környékén bonyolított hurok-szelektíven repesztettek a Scania Qualisport V8 fedélzetén. Az égi áldás mindkét napra rányomta a bélyegét, ami sok versenyzőnek komoly bosszúságot okozott, a kalocsai kamionos legénység azonban gondok nélkül vette az akadályokat.

Noha az első két nap műszaki gondjai és félbeszakított szakaszai miatt a magyar kamionosokra súlyos időbüntetést szabtak ki, a keddi menetet a 16., a szerdait pedig a 15. pozícióban zárták a monstrumok mezőnyében. Jól szemlélteti a nehézségeket, hogy az induló 24 kamionból már csak 18 van versenyben, s a Qualisport legénysége az időbüntetések ellenére is a 17. helyen állomásozik.

„A kezdeti műszaki problémák után úgy tűnik, hogy összeáll a Scania, az utóbbi két napon minden különösebb gond nélkül száguldozhattunk és határozottan mondhatom, hogy a kamion kilométerről kilométerre jobban muzsikál. Az esős idő megkavarta a kártyákat, számunkra azonban a Kalmük-sivatag dűnéin sem okozott különösebb nehézséget, a korábbi afrikai versenyeinken ugyanis volt alkalmunk hasonló tapasztalatokat szerezni. Karnyújtásnyira vagyunk a befutótól, így remélhetőleg a legfontosabb tervünket, a célba érkezést sikerül megvalósítani” – nyilatkozta a tavalyi futamot a verseny történetének első magyar befutójaként a kamionos kategória 16. helyén záró Kovács Miklós.

Tóth György navigátor szerint élvezetes két napon van túl a Qualisport: „Legutóbb tíz évvel ezelőtt navigáltam dűnéken, s bár az eső nem könnyítette meg a dolgunkat, sikerrel vettük az akadályokat. A kamion tempója egyre jobb, élvezzük a szelektíveket és jó hangulatban vagyunk.”

A futamon induló magyar egységek közül egyébként Szalay Balázs és a cseh, ám magyar licensszel versenyző Miroslav Zapletal állnak a legjobban: az Opel Dakar Team kiválósága a 6. helyen áll, míg a Hummer-menő a 4. pozíciót foglalja el. Versenyben van Liszi László is, akinek a szerdai napon a Mitsubishi turbójával adódtak gondjai, Fazekas Károly viszont már kedden feladni kényszerült a futamot, miután a BMW hajtóműve megadta magát.

Mint a versenybíróság bejelentette, a Silk Way Rally lerövidül: mivel a krasznodari régiót árvíz sújtja, a pénteki, gelendzsiki befutó helyett a viadal már csütörtökön, Maykopban lezárul, ráadásul a nemzeti gyász – a természeti csapás többszáz halálos áldozatot követelt – miatt elmarad a záróünnepség is. A versenyben maradt autókra és kamionokra összesen 453 kilométernyi szelektív szakasz vár, amely sztyeppés, szavannás és hegyvidékes terepen kanyarog majd.

2012/07/12 00:04 CET | Szerző: MR/Qualisport/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com