Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Selyemút Rali: Gadaszin és Nyikolajev kezdett a legjobbanAz autósoknál Borisz Gadaszin, a kaminosoknál Eduard Nyikolajev kezdett a legjobban a negyedik Selyemút Ralin. A magyarok számára felemásan indult a viadal: Szalayék a tizedik helyen, Lisziék a 35. helyen, Fazekasék műszaki probléma miatt a 67. helyen nyitottak, míg Kovács Mikiék szintén műszaki hiba miatt nem tudták befejezni a mai szakaszt. Miroslav Zapletal a 13. lett.

A versenyzők a két részletben teljesített hosszú összekötő után vágtak neki az idei Selyemút Rali első, 258 kilométeres szelektív szakaszának. A pálya tipikus közép-oroszországi sztyeppés terepen kanyargott, de mintegy 30%-án homok várta a mezőnyt. A szakasz végén a volgográdi tábor a Volga-folyó keleti partján ragyogó napsütéssel fogadta a megfáradt versenyzőket.

A távot Borisz Gadaszin (G-Force Proto)teljesítette leggyorsabban, de előnye csupán 11 másodperc Jean-Louis Schlesser buggyja előtt. “Nagy meglepetés volt számomra, hogy megnyertem az első szakaszt”értékelt az orosz versenyző. “Ez a harmadik Selyemút Ralim. Az elsőt úgy egy tucatnyi pördüléssel fejeztem be, a másodikon motorprobléma miatt kellett kiállnom, most szeretném végre befejezni a versenyt. Holnap én nyitom a pályát, de ez mit sem változtat majd a stratégiámon” - mondta Gadaszin.

Schlesser otthon érezte magát ezeken a pályákon. “Mivel nem voltak kövek, nem vesztettünk időt, és nem volt problémánk sem. Élvezetes szelektív volt, a terep kedvezett a kétkerék-meghajtású autóknak, de a négykerék-meghajtásúak is rettentő gyorsak voltak” - értéklet a francia legenda.

A 100-as rajtszám révén elsőként rajtoló Lucio Alvarez a harmadik helyre hozta be az Overdrive Toyotát, de ez lehetett volna akár jobb is, ugyanis egy helyen tettek némi nem várt kerülőt, mire megtalálták a helyes utat.

Matthias Kahle alatt jól muzsikált a vadonatúj dízel SAM, a német pilóta a negyedik pozícióból várhatja a folytatást az ukrán Bogdan Novickij (G-Force Proto) előtt. A hajdani WRC- és IRC-menő, de a terepraliban még szinte újoncnak számító Toni Gardemeister (Mitsubishi) lett a hatodik, míg a francia Jerome Pelichet a hetedik helyre hozta be a másik Overdrive Toyotát. Thierry Magnaldi is elégedett lehetett, hiszen nyolcadik lett a most debütáló Juke buggyval.

Christian Lavieille (Dessoude Proto) az első CP-nél még vezetett, azonban a 165. kilométernél egy lyukas olajhűtő húszperces pihenőre kényszerítette. Szintén mintegy húsz percet állt a hajdani T2-es Világkupa-győztes Ronan Chabot (SMG), ő a 140. kilométernél vesztegelt elektronikai probléma miatt. Az Errandonea - Garcin kettős először defektet kapott, majd eltévedt, végül elakadt egy folyómederben.

Ők azonban még olcsón megúszták Vagyim Szaveljevhez és Ariel Jatonhoz képest, akik megforgatták Toyotájukat. A nap igazi vesztese azonban a Huzink - Baumel duó volt, az ő Mitsubishi Lancerük ugyanis a 195. kilométernél lángra kapott, és teljesen kiégett.

A kamionosoknál Eduard Nyikolajev győzött öt perccel megelőzve Ales Loprais VEKA MAN-jét. A harmadik Ajrat Margyejev lett.

2012/07/08 21:29 CET | Szerző: MR/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com