Kezdőlap

Tereprali & offroad


A helyszínről jelentjük


Hírlevél regisztráció

FIA Világkupa Állása


Versenynaptár

Galéria főoldal

Impresszum


Médiaajánlat


Fotó Szolgáltatások


Public Relations


Referenciák


Kérjük, írja be a keresendő szót (szavakat), és nyomjon Enter-t!

Ez a marathonrally.com "Tereprali & Offroad" hírrovata. Az összes hír megtekintéséhez használja a hír alatti linket vagy a bal oldali fomenüt.

Headline: Toolimpex Kupa: Fodor és Hodola vezet a szombati nap utánMozgalmasan alakult szombati versenynap után Fodor Imre áll az élen több mint négy és fél perccel Adam Malysz előtt. A motorosoknál Hodola Richárd vezet “Laller” Lajos előtt.

Az Adam Malysz és Korda Erik közti egyetlen másodperces különbség nagy csatát ígért a mai napra, és az első két szelektíven így is történt. A nap elején a két toyotás másodpercre azonos időt autózott, a következőn a nagy sárban Kordáék lényegesen gyorsabbak voltak, de beragadtak az előttük rajtoló Malysz mögé.

Sajnos az izgalmas harc csakhamar véget ért, amikor a következő szelektív első kanyarjában Kordáék elkaptak egy fát az autó bal elejével, kiszakadt a futómű, az autó pedig felborult. A páros sértetlenül megúszta a kalandot, de a versenyt nem tudják folytatni. Malysz azonban hamarosan új kihívót kapott, ezúttal a másik magyar toyotás, Fodor Imre személyében, aki a nap első felének végére át is vette a vezetést. Ráadásul délután Malysz-ék egy defekt miatt sok időt vesztettek, így Fodorék előnye több mint négy és fél percre hízott.

Harmadikként Murczin Zsolt fejezte be a szombati napot, s bár neki is voltak kisebb-nagyobb kalandjai (például tönkrement az ablaktörlője, ami a saras részeken elég kellemetlen volt), összességében azért nagyon élvezte a szakaszt. Vargáékat bosszantó apró műszaki hibák hátráltatták, de alapvetően kalandmentes napot zártak az negyedik helyen. Az első terepralis versenyét teljesítő Fekete Antal saját elmondása szerint igyekezett túlélni a sarat, s ez olyan jól sikerült neki, hogy a hatodik helyről várhatja a folytatást a szlovák Ulrich házaspár mögött.

Nem mindenki számára alakult jól a verseny leghosszabb napja. Lónyai Pál autójában a kardán tört el és a váltó sérült meg, így ők kiállni kényszerültek. Hasonlóan járt a lengyel Wieclawek testvérpár, ők motoroprobléma miatt. Gombiék gyakorlatilag motorgenerálra kényszerültek a második szelektív után, de holnap folytatják a versenyt. A Vadász Racing mindkét autójában a kuplung adta meg magát, de ők is továbbmennek. Sólyom Olivérék a második szelektív mély saras részen ragadtak be többekkel együtt (délutánra egyébként ki is vették ezt a részt a szervezők), és mire kiszabadították őket, épp csak annyi idejük maradt, hogy be tudjanak állni a perc fermébe, de szervizelés nélkül voltak kénytelenek nekivágni a délutáni két szakasznak.

A korábbi Világkupa-dobogós Lukasz Komornicki egy fával találkozott rögtön az első szelektíven, de ezzel le is tudták a napi probléma adagot. Ami a pályákat illeti, a tapasztalt lengyel csak úgy jellemezte a versenyt, hogy “Dakar kicsiben, homok helyett sárral”.

A nap hőse azonban egyértelműen a lengyel Maciej Stanco – Ernest Górecki páros volt, akik tegnap nagyot borultak a Porsche Cayenne-nel, és nem lévén tartalék, ma szélvédő nélkül kellett teljesíteniük a távot. Az ellenfelek és a nézők elismerését egyaránt kivívták azzal, hogy dacolva az autóba beömlő sártengerrel, és azzal, hogy gyakorlatilag semmit nem hallanak egymásból, nem csupán végigmentek, de a második szelektíven több riválisukat ők szabadították ki a sár fogságából.

A motoros-quados mezőnyben ma Hodola Richárd bizonyult leggyorsabbnak, igaz, saját bevallása szerint nem biztos, hogy meg tudta volna verni a prológon leggyorsabb Heiszer Károlyt, ha a fiatal quados egy műszaki hiba miatt nem borul. A második helyre Horváth “Laller” Lajos futott be, megelőzve a szlovák quadost, Rudolf Sajant.

Vasárnap újabb négy szelektív vár a mezőnyre Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén térségében, az ünnepélyes díjkiosztóra 16 órakor kerül sor.

2013/04/14 23:17 CET | Szerző: MR/Toolimpex Kupa/Kónya Rita

Copyright 2007 - 2011 | Impresszum / Kapcsolat / Referenciák | Minden jog fenntartva
Irodák / Képviselők: London | Budapest | Qatar | Cairo | Kuala Lumpur | St. Petersburg | Praha | Manila
Magyar iroda: Kónya Rita | Berzsenyi u. 17. | 8900 Zalaegerszeg | Hungary
Telefon: +36 20 467 52 73 | Fax: +49 30 48 49 83 087 | E-mail: hungary@marathonrally.com